Accel World (Anime Tanıtımı)

| On
Cuma, Nisan 08, 2016



Tür:  Aksiyon, Sci-Fi, Oyun, Romantik, Okul
Yönetmen: Obara, Masakazu
Yazar: Kumazawa, Yuuji
Şirket: Genco, Rakuonsha, ASCII Media
Bölüm Saysı: 24
Puanım: 10/8

2046 yılında geçen Accel World, şuandaki dünyamıza göre çok ileri bir haldedir. Yaşadıklarımızın hiç biri dünyamıza ait değil! 

Ana karakter neden bu kadar enteresan seçilmiş. Eğitim hayatına devam eden Haru, okuldaki serseri tiplerden korkan bir çocuktur. Fiziksel özelliklerinden ötürü bu olaylara maruz kalması ve ilişki işlerininde iyi gitmemesinden ötürü gerçek dünyayı sevmemektedir. Kendisini sanal dünyada çeşitli "oyunsal" başarılar elde ederek tatmin etmeye çalışmaktadır. Sanal dünyada da tipi pek iç açıcı değil. Çünkü kendisi domuz karakterinde! Ancak o dünya bize biraz final fantasy dünyasının sıcaklığını hatırlatıyor. Gerçek dünyada şişman kısa itilmiş, sanal dünyada da domuz karakteri olan zavallı Haru... Karakteri düşüre düşüre bir hale soksalarda izlediğimiz andan itibaren şanslı biri olarak hatırlayacağız. Çünkü kendisine çok değer veren Chiyuri adında bir kız arkadaşa sahip. Tabi başlarda Chiyuri'nin onu hangi hislerle sevdiğini bilmiyoruz. Haru gene okulda dayak yediği zorbalığa uğradığı sırada, üst sınıflardan gizemli olan Kuroyuki Haruyu fark eder ve onu yanına alarak kurtarmaya çalışır.

Öncelikle bazı şeylerin ayrımını yapalım. Kendi yaşamlarını sürdürdükleri dünyaları var. Yıl çok ileride olduğu için teknoloji en üst seviyede. O yüzden iyi internet ağına sahipler. Sanal dünya oluşturulmuş. İlerleyen bölümlerde de dünya içinde o internet üzerinden oluşan başka özellikler göreceğiz. -uygulamalar ile- Aynı zamanda bu internet ortamına "Link" diyorlar.

Kuroyuki'nin bazı hedefleri var ve bu hedefleri için bir bakıma Haruyu kullanacak. Ancak gördüğümüz kadarıyla bu kullanma işi kötü olarak ilerlemiyor. Karşılıklı iyi niyetli çıkarlar diyebiliriz. :) Şişko Haruşumuza özel bir program gösteriyor. Program sayesinde normal dünyayı yavaşlatabiliyorlar. Olay yaşadıklarında bu özelliği kullanarak zaman içerisinde yürüyorlar. Dünya fotoğraf karesi haline geliyor ve hamlelerini ne yapacaklarını planlayabiliyorlar. Programın ismide Brain Burst! Programı kullananlarada Burst Linker diyorlar.

Bu senin dilediğin birşey mi?


Beynimiz ara ara error verecek söyleyelim hemen. Kim hangi dünyada, şuan neredeyiz sanaldamıyız. Burst içindemiyiz neredeyiiiiiiz? Burst programını hemen açıklayalım. Program rpg oyunlarının geri dönüşü olanı gibi birşey. Yani orada yaratılan dünyada internette olduğunuz sürece, sizin gibi kullananlar ile kapışıyorsunuz. Kaybederseniz puanınız gidiyor. Kazanırsanız EXP kazanarak seviye atlıyorsunuz. Özelliklerinizi geliştirebiliyorsunuz. Ancak toplam puanınız ne kadar yüksekse, gerçek dünyadaki yavaşlatma özelliğiniz o kadar güçlü oluyor. Kötü yanıysa, puanınız "0" olursa Burst programı otomatik olarak kendisini siliyor ve tekrar yükleyemiyorsunuz. Bir dahada gerçek dünyayı yavaşlatma özelliğiniz olmuyor. Burst karakteri nasıl oluşturuyoruz ? Sorusunu sordum bende hemen. Yazarda sormuş olacak ki anında cevabı veriyor. Karakter yaratımı, burst programı bize yüklendiği an gece oluşuyor. Ama biz kendimiz seçmiyoruz. Ruh halimiz, enerjimiz, düşüncelerimiz yaşadıklarımızı ele alarak program bizim analizimizi gerçekleştirip karakterini yaratıyor. Çok ilginç ve özgün değil mi. Benim hoşuma gitti.. YAŞASIN RPG DÜNYASI!!! :D

Kuroyuki'nin Hikayesi;

Kuroyuki Burst dünyasının 7 birlik liderinden bir tanesidir. Birlik rengi "Siyah" Diğer birlik liderleri birbirleriyle iletişim içerisindeler. Burst dünyasında birlik kurmak oldukça zor. En yüksek seviyelere sahip olmak ve ayakta kalabilmek gerekiyor. Diğer renklere mensup birlik liderleri dost içinde yaşamayı en azından liderlerin kapışmamasını istiyor. Bölge bölge kapışmalar mevcut. Ancak liderler arasında hiç bir sorun yok. Kuroyuki ise dostluk, barışın olmasını değil, savaşın olmasını istiyor! Ve aniden hepsine ihanet ediyor. Birlik liderleriyle tartıştığı sırada en fazla dostluk isteği içerisinde olan Kırmızı birlik liderinin kafasını uçuruyor. Diğer üyelerde şok olup Kuroyukiye saldırıyorlar. Seviyesinin çok yüksek olması, taktik yapması sayesinde "süre bitimine" kadar kendisini koruyor ve bittiğinde görüntüsünüde değiştirerek kaçıyor. Görüntüsünü değiştirdiği içinde normal savaşlarda sahte görüntüsü ile herhangi bir saldırı gerçekleştiremiyor. Bu yüzden de internet ortamından uzak bir hayat yaşıyor. Program gereği internete bağlı olması gerektiği için sadece okulda internetini açıyor. Kısaca kimliğini gizleyip öldürülmeme için yaptığı bazı taktikler var. Public bağlantıya geçiş yok.

Burst programı bu kadar karmaşık ve güçlü program olduğu için, programa sahip burst linker'lar tarafından program gizli tutuluyor. Kuroyukiyse okulda kendisini takip eden birisinin olduğundan şüpheleniyor. Çünkü okul içerisinde 2 aydır birisi tarafından duelloya davet ediliyor. Her defasında kaçsada kimliğini açığa çıkartmak istemediği için endişeli. Ama bomba olayda zaten burada. :) Meğer Haru şişkosunun (!) Arkadaşı Kuroyukiyi takip eden kişiymiş? En azından Kuroyuki böyle düşünüyor ve olayı çözmek istiyor. İşte burada da karşılıklı iyi niyetli çıkarlar :D

Kendine inanmadan ne yapabilirsin?


Haru ve Chiyurinin kabloyla yakın mesafeden bağlandıklarını öğrenince, Kuroyuki ve kıskançlık saatleri. Kablo ne kadar uzunluktaydı? HMMMMMMMM DEMEK ÖYLE! Diyerek hızlı adımlarla sinirden 30 saniyede okula gidilir hahahaha. Zorbalık meselesinde animenin başlarında kırmızı saçlı çocuk vardı. Haruyla çocuk o gün olaylı ayrılınca ikisinden hıncını almak için arabayı üstlerine sürüyor ve bunun sayesinde Brain Burst dünyasının yeni özelliğinide öğreniyoruz. 9 seviye ve üstü burst linkerlar zamanı durduğu gibi zaman içinde kalp atışları, sevgileriyle bir süre kendileri oynatabiliyorlar. Bunun adınada Fiziksel Tam Burst gibi bir şey demişler. Tabi Haru ölecekken Kuro onu kurtarıp ciddi şekilde hastanelik oluyor. Eh zaten herşeyi bağlamışlarda bağlamışlar. Kuro'nun peşinde olduğunu düşündükleri kişide hastaneyi basıyor. Taruymuş.. Chiyuri değilmiş. Onla özel kablolu temas kurarak linkine virüs sokmuş. Çok büyük kavgalar sonucunda, Haruda Kuroyu korumak için savaşırken yeni özelliği çıkıyor ve kanatları geliyor. Olaylar olaylar! Ama ama ama ama..... Bitmediiiiiii. Suçlu Taruda değilmiş. Taru da sadece bir piyon. Asıl kişi bulunacakkk. mı acabaa? :P Heralde bulunduğunda animenin sonu gelmiş olur.. Yavaş yavaş siyah birliğin takımıda oluşuyor gibi. Taru yaptığı hatanın farkında. Haruda onu öldürmeyince suçluluk psikolojisi oluştu. Şimdilik takım Haru > Taku > Kuro üçlüsünden oluşsada dünyada birşey yapmadan destek veren Chiyuride var. Anlamıyorum bu kıza neden burst olmayı öğretmiyorlar, yanlarına almıyorlar? Çok saçma geliyor. Üç kişiyle sınırlı kalacağınıda sanmıyorum, devamlı etraftan yeni karakterler çıkıyor. Ne demişler.. Birgün gelir en büyük düşman en büyük dost olabilir.


Eskiden burst dünyasında Felaket zırhına sahip Chrome Disaster adında çok çirkef, sinirli yaratık hisleri olan linker varmış. Birçok birlik lideri birleşerek yenselerde, felaket zırhı sayesinde tamamen yok alamıyor ve lanetli şekilde sürekli linkerlar üzerinden geri dönüş yapıyor. 5. deneyişide Kırmızı birliği üyeleri içinden gerçekleşmiş. Oradan birini ele geçirip burst linkerlara saldırıyor. Kırmızı birliğin tatlı-manyak lideride Haruşu kötü yollarla olsada buldu. (kötü yolları izleyin) Chiyuri kıskançlığı bitti bu seferde Kuro-Yuniko kıskançlık atışması başladı. Ama ben bu işin sonunda kırmızı birliğinin Kurolara katılacağını düşünüyorum yani o yüzden diyorum kii! Takım kuruluyooooor. Gerçek Accel dünyasına giriş yaptı bizim takımcığımız. Yavaş yavaş  Chrome Disasterı yakalama zamanı yaklaşıyor. Ancak bu işin kolay olmayacağını biliyordum derkeeen, Sarı birliğin kralı çıktı ortaya. Bizim ekibide bir güzel kapana kıstırdı. Ama Kuro'ya yaptığı saldırı komik geldi bana yani komik demeyelimde basit geldi.. Kırmızı kralı öldürürken ki anısını izletti ve etkisiz hale getirdi çünkü savaşma hissi gitti. İçinde hala onun üzüntüsünü yaşıyor. Peki bu kadar kırılgan ve hassas olan birisi neden böyle büyük bir hainlik yapar? Yuh ama benim sarı kral ölüyordu az daha.. (Neden benim dedim bitince açıklayacağım.) Disaster savaşın ortasına atlayıp sarı kralı arkadan bıçakladı ciddi derecede yaraladı ama ilizyon hareketiyle kaçmayı başardı. Ekibide aldı gitti. Bizim ekipse Kuro önderliğinde zorda olsa disasterı imha etmeyi başardı. Animedeki savaş sahneleri çok güzel. O kadar Infinite Stratos animesini izledim böyle savaş sahneleri yoktu, ders almaları lazım..

*Sarı Kral neden benimki? Çünkü kendisi en sevdiğim karakter tiplemesinde.  Hafif palyaço ve ilizyonist aynı zamanda sahtekar karakteri. Bu tarz karakterleri çok seviyorum. Hatta LOL'de Shaco diye bir karakter var belki bilirsiniz, orada da onunla oynamayı bu yüzden çok seviyorum. Gerçekte o kadar da kötü birisi olmasamda  Yoksa kötümüyüm?*

Chrome disaster yenilince Accel World temiz yeşil renge büründü! Gördüğümüz kadarıyla bu iş bu kadar rahat olmayacak.. Hatta uzunda sürmeyecek!

Araştırma yaptım sırf ana karakterin tipi diğer dünyada "domuz" olduğu için izlemeyen insanlar varmış..

Sonunda animenin başından beri hepimizin istediği oldu. Chiyuri burst linker oldu. Yeteneğide priest. Online oyunları oynayanlar iyi bilecektir, daha çok yardımcı karakter, şifacı olarak düşünebiliriz. Tamda Chiyuri gibi hep yanında dostları olsun ve beraber takılma düşüncesindeki bir karakter. Savaş esnasında dost takımındakilerin enerjilerini arttırabiliyor. Ancak daha Chiyuri kendini keşfedemeden olaylar gerçekleşti. Kuro'nun okul gezisi ortaya çıktı ve bizim ekip lidersiz bir hafta geçirecek. Bu dönemde de okula Noumi isimli yeni burst linker katıldı, hiçde görüldüğü gibi saf ve iyi bir çocuk değil. Tam anlamıyla psikopat, kendine "köpek" arayan birisi!! Hepimizin sinirini bozdu velet. Accel dünyasında da acayip bir yeteneği var, başkasının yeteneklerini çalmak. Hemde sınırsız olarak. Bizim Haru ve Chiyuriye yapmadığı şantajlar, oyunlar kalmadı üstüne Haruşun kanatlarını çaldı. İşi bitene kadar da geri vermeyecekmiş. Ne olacak bu işin sonu bilmiyorum, ama bu anime çok manyak.


Harucuk kanatlarını kaybedip Accel World dünyasından ayrılmaya karar verdiği sırada en başından beri kapıştığı iskelet adam Ash yardımına koştu. Hep demişler, dostunu uzak düşmanını yakın tut diye.. Ash abimiz Haru'nun durumuna üzülmüş olmalı ki psikolojik destek aldığı ustasına götürme kararı alarak uzak diyarlara motoruyla birlikte Haruyu götürme kararı alıyor. Orada kendilerini bekleyen "akıl ustası" kıvamında bir kişi bulunmakta. Bu kişinin adı çeviride epeyce yanlış yazılmış. Dinlerkende öyle oldu. Sanırım üç tane ismi döndü.. SkyLaker - SkyRider - SkyRaker? Bu üç isimden birine sahip kişi biraz fantastik özelliklerede sahip. Kendisi dünyanın sınırlarını epeyce zorlamış ve yeni bir akım getirmiş. Örneğin bir güç istiyorsunuz ve bu sizde yok. Accel dünyasında bunu hayal ederek yapabileceğinizi savunuyor. Savunmakla da kalmıyor aslında uyguluyorda. Çünkü kendisi uçmak için bacaklarını kestirmiş. Sırf hayalini daha iyi kurup başarabilmesi, motivasyonu için. Uçmayı başaramasada şuanda ellerini veya hiçbir şeyi oynatmadan tekerlekli sandalyesini akıl yoluyla hızlıca hareket ettirebiliyor. Bizlerde böylece "irade" ile birçok şeyin yapılabileceğini gördük. Haruda başarmaya çalışıyor. (Skyrakerın hikayesinide mutlaka kaçırmadan izleyin onun detaylarınıda paylaşmıyorum.)

Nihayet Taku, Haru ve Chiyurinin düştüğü durumun farkına vardı ve Noumi sınavda internete bağlandığı sırada burst kullanarak duelloya davet etti. Sonuçlarını izleyerek göreceksiniz. Yanlız Chiyuri çok garip bir şey yapıyor KÜFÜR ETTİM YEMİN EDERİM VUAAAA MANYAK MI NE YA! Zaten KuroHimemiz de hala okulla ilgili zorunlu tatilinde. Okinawada bursterlar bulmuş eski dostunu görmüş. Hemde yardıma muhtaç eski dostunu! Her yerde bir olay, kızcağız hangi birine koşacak söylermisiniz? Dayanamadı ediyor yardımını... Savaş sırasında yüzüme yüzüme vurulan tek bir şey vardı, oda Gundam VS Godzilla kapışmasını hissediyor olmamdı! Ama güzel yapıştırmışlar göndermeyi.. Beğendim.

Chi'nin yaptığına ne diyeceğiz hala etkisinden kurtulamadık. Ne ben, ne başka izleyenler ne de Haru ve Taku!!! Ama bana öyle geliyor ki, Chi onlardan uzak tutmak için anlaşma yapmış gibi. Hem sana yardım edeyim puanları bölüşelim hemde onları yanlız bırak der şeklinde.. Zorla sert olmaya çalışıyor, hissedebiliyorum. *Yorumlar da şey okudum birde, bilerek onun tarafına geçti ve Taku, Haru ikilisinin puanlarını bitirip Burst hayatından çıkmalarını istiyor zaten sonra kendiside çıkacak. Böylelikle sorunlarda çözülmüş olacak* Buda gayet mantıklı...


Artık Yere Bakmaktan Vazgeçtim..

Akihabara'nın dokunulmaz tek bölgesi olan BG'de çılgın kapışma ve kumar partileri oluyormuş. Ne olay ama, adamlar kendi özel dünyalarını yaratıp orada takılmaya bile başlamışlar. Bir çok online oyundan öğrenebilecek bir konu var. Bu tarz oyunlarda, savaşlarda her zaman priest/şifacı karaktere saldırılır ilk olarak!! Bunu ben mi öğreteceğim, hadi amaa.


Haru, Noumi'nin hilesini ve yaptıklarını çözdü. Link olayı ilk çıktığı zamandaki sanal gerçeklik pek fazla gelişmiş değilmiş. (2020 yılında başlanmış.) Ama o dönem gizli ve yasaklı linklerde yapılmış. En ünlüsü beyine yerleştirilen çip olanı. Buda duellolarda isim olarak gizlenmelerini sağlıyor. Bu kadar önemli olayı hemen çözmesini, internette bulunmasını vasat buldum. Çok zor olmuş gibi, Noumi şaşırmış davranıyor birde."Olamaz, sen çok akıllısın, domuz değil faresin sen" gibi sözcüklerle hemde! Cidden bu kadar kolay bulması komik değil mi? Son bölümler sanki hadi bitsinde gibi olmuş. Ancak savaşlara sözüm yok. Gerçekten iyi yapılmış. Ayrıca son sahnelerde çok büyük savaş olurken oradaki mıknatıs güçleri olan savaşçıyı çok sevdim, tam benlik. Tavırlarıda öyle. Bizim Kuro Prensese aynen şöyle dedi; Hm, Bu çok korkutucu.. Ama yok böyle bir sakin ses tonu hahaha! Eklemekte fayda var, Noumi bizim çocuklara ya ölücez yada sonuna kadar her şey bitecek teklifinde bulundu. Tüm puanların silindiği bir duello yanii.

İzlemenizi tavsiye ederim ama sonu biraz aceleye gelmiş gibi işte. 2. sezonu çıkacak demişler, anime yapılalı uzun süre olmuş ve henüz çıkmamış. Bu senenin sonlarına doğru herşeyi kapsayan ve finali koyan bir filmi çıkacak denilmiş şimdide. Bakalım çevirilirse izleyebilirim. Ama o kötü son yüzünden puanım sekize düştü. Onuda ekleyeyim...
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9