Japonya'da 2016 Sakura Dönemi Başladı

| On
Cuma, Mart 25, 2016
Japonyada Sakura dönemi başladı, çiçekler yavaş yavaş açıyor. Her sene olduğu gibi firmalar Sakura dönemine özel ürünlerini çıkartmaya devam ediyorlar. 3 senedir yaptığım seriden fark ettiğim şeyler oldu. Yavaş yavaş firmalar işi üst seviyeye çıkartmaya başladılar. Önceden yemeklerde tad ve aroma olarak görürken artık hemen her üründe görebiliyoruz.

Starbucks





Geçmişe göre Starbucks'da bu sene daha fazla aktiflik görüyorum. İçecek aroması dışında döneme özel üretilmiş yağlı boya desenli sakura teması olan ürünler ek olarakta sakura aromalı kek! Sakura döneminde hepsini denemek istiyorum. Çok güzel görünüyor.

Promcom



Bu sene promcom markasıda yanlız bırakmamış. İlginç görünüyor. Sakuralı Kola :) Ama bunu bildiğimiz kola olarak yorumlamayalım, daha çok asitli sakuralı içecek diyebiliriz. İçerisinde wasabi'den de biraz tat alabilirmişiz. Rengii çok tatlı görünüyor!

Sanktgallen



Japonyada ilginç bira tatlarıyla ünlü olan bu marka Sakura aromalı biramız neden olmasın demiş ve hemen piyasaya sürmüş.

McDonalds




Senelerdir bu tarz günleri atlamadan ürünler çıkartan birkaç firmadan olan McDonalds bu senede şovuna devam ediyor.  Dondurma ve soda aromalı, Sakuralı ürünler! Muhtemelen ay sonuna doğru tatlılarınıda çıkartır. Hamburgerlerindeki soslarıda unutmuyoruz. (Biraz araştırma yaptım asitli dondurmalı ürünü alınca yanında sakura tanecikleri olan paket veriliyormuş. İçine serpiştirip yeniliyor.)

RedBull



İlk kez Sakura döneminde gördüğüm Sakura aromalı enerji içeceği. Redbull fırsatı kaçırmak istememiş.

KitKat (Nestle)



Ah kitkat ah, ülkemize gelmedin bir türlü bu şekilde. Ne olurdu bize özel kitkatlarda çıkartsan? Baklavalı kitkat mesela. Satılmaz almazlar sanıyorsun biliyorum.. Ama biz alırız olmaz mı ya? Hadi gel artık ülkemize üzüyorsun bizi... Açıklama bile yapmıyorum, kitkatın Japonyada ki durumunu biliyorsunuzdur. Nerdeyse dağlardan bile ürün yapacaklar!

Calbee



Calbee firmasının cipsleri çok güzel. Japonya'da özel yetişen bir erik türü + sirkeli cipslerinden yemiştim. Bizim ülkemizdeki satılan cipslerin hiçbir şey olmadığını anlamıştım o gün. Abartmıyorum, bu firma cipslerini çok güzel yapıyor. Sakurayıda es geçmemiş ve hani içine sakura atalım amaan yapmıyor. Hep iki tadı birleştiriyor. Bu seferde tereyağı ve sakura ikilisini denemiş. Gerçekten yemek isterdim.


Nike







Herkes bir şeyler yapıyor bende araya kaynayayım, benim neyim eksik! Temalı ayakkabıları piyasada. En aşağıdaki ayakkabısı biraz vanslarada benziyor.

HanaSmile



Bu senenin bomba ürünü. Artık popolarımız çok rahat. Çünkü sakuralı tuvalet kağıtları var!! Desenleri Sakuralı ve bu serinin ürünleri daha yumuşakmış. Önceki senelerde görmemiştim.. Acaba gelecek senelerde neler çıkacak?

İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9