maNga Grubunu Hatırlayan Var Mı? Anılarım.. -Bitti Rüya

| On
Perşembe, Şubat 11, 2016

Manga grubunu hatırlayan kaldı mı? Hatırlayanlar gelsin güzel güzel anılarımızı paylaşalım.

Benim gibi Türkçe şarkılarla pek arası olmayan birisi bu grubu hatırlıyorsa, hatırlamayanlar değerini bilmemişlerdir gerçekten. Biraz araştırınca fark ettim ki gerçekten değerini bilmemişiz. Ne zaman "gidiyorum buralardan" desem her zaman bitti rüya şarkısı geliyor aklıma. Nasıl bir bilinç altı yapmışsam. Şarkıda kötü değil sıkıntı olmuyor..

Bitti rüya'nın biraz çıkış tarihine baktım. 2004 yılına denk geliyor. Yani ben ozamanlar 10 yaşındayım. İlköğretim zamanlarım. O zamanlar tabiki android telefonlar, akıllı telefonlar falan yoktu. 6600 gibi nokia telefonların popüler olduğu zamanlar. Ama mp3 kültürü şuankinden daha iyiydi. Çünkü itunes, spotify gibi uygulamalarda yoktu. Hatta telefonden mp3ler kızılötesiyle falan paylaşılırdı. Bazı telefonlarda "bluetooth" vardı. Hey gidi günler hey. :D Bluetooth bizler için kısa yoldan tanışma aracıydı biliyormusunuz? Girdiğimiz ortamlarda, taşıtlarda onu açar eşleştiğimiz biri olacak mı falan diye bakardık. Ya cidden bir garip oldum. 22 yaşına gireceğim. Yaşlanmıyorumda aslında öyle daha 10 yıl daha var ama şu son 10 yıl içinde hayat çok hızlı değişti sanırım.

Ben konuyu gene çok saptırdım. Yanlış hatırlamıyorsam Türkiyede manga ve mor ve ötesi diye bir grup daha vardı. Epeyce ünlülerdi. Ama boş ünlülük değildi bana göre. Ne kadar dinlemesemde kaliteliydi müzikleri. Bugünde şakasına arkadaşıma "gidiyoruuum buralardan" dedim ve dediğim an direk aklıma Bitti rüya şarkısı geldi. Sağlam ötesi bir bilinç altı yapmışsınız bana sayın manga üyeleri. Saygılar sevgiler.

O dönemlerde hayatınız nasıldı? Sanki ozaman hayat daha güzeldi ya? Ülkede bu kadar sıkıntı olduğunu hatırlamıyorum. Cinsellik bu kadar ön planda değildi. Diyeceksiniz ki 10 yaşındasın ozaman nerden bileceksin? Belkide öyleydi doğru söylüyorsunuzdur. Ozaman keşke hep 10 yaşında kalsaymışız çünkü hakkaten hayat çok güzeldi. Okulla beraber gittiğimiz gezilerde arkadaşlarla tayfa oluşturup insanları dışlardık hahahaha diye gülerdik.. Tatillerde arkadaşlarımla bisiklete binerdim gezerdik. Msn vardı bir kere ya o dönem!! Onun tadını ne veriyor ki şu bilgisayarda? Titreşim sınırlamasını kaldıran program kurup karşı tarafa saatlerce titreşim atar delirtirdik. Msn durumum her zaman dışarıda olurdu. Çünkü ben cool'dum! Bazı kendini coooool sananlar meşgul yapardı. :) Ama onların hepsi meşgul yapardı. Biz farklıydık. Çünkü dışarıdaydık hahahaha. Birde Knight Online efsanesi vardı.
Heralde o yaşta deli gibi para harcadığım tek oyundu. Haftada 20tl biriktirir gb satın alırdım -oyun parası- cafelerde büyük abi dediğimiz insanlar hesaplarını açardı izlerdik. Arada bize oynatırlardı falan. Bende tam teknolojiyle teknolojisizlik arasında yetişmişim böyle.. Teknoloji var ama hem pahallı hemde az. Sınırlı. Genede imkanlarım iyiydi döneme göre. Başka ne vardı. Efsane kontür satın alma kartları vardı. İnternetten satın almak veya tl olayı yoktu tabiki. Veriyordun parayı sana kontür kartı veriyordu. Onların üstünde karikatürler falan olurdu bakması zevkliydi. Ayrıca sms paketleride yoktu. Ama sms bedelide o kadar yüksek değildi -şuan paketin yoksa sms atmak kadar- yani 100, 250 kontör diye gidiyordu yanlış hatırlamıyorsam. Genelde öğrenciler 100 kontör alırdı para ancak ona yeterdi. Sanırım 10tl oluyordu ozamanlar. Çok efsane ya!

Manga grubuda iyiydi işte. Asıl amacım onu yazmaktı ama saptı tabiki. :))

Sizinde anılarınız varsa öyle aklınıza gelenleri yazın bizde dinleyelim. Benim şuanlık bu kadarcık geldi. Şarkıyı dinleyince geldi zaten. Sizde dinleyin bakalıım.

Bir kez gelmişsin bu saçma dünyaya
Olanları unutmak çok zor inan bana.



İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9