Zeki İnsan Olmakla İlgili Garip Birşey Öğrendim

| On
Pazartesi, Ocak 11, 2016

Araştırma yaptığım sırada zeki insan olduğunu belli eden özel davranış öğrendim. Ama bu zekilikten kastım ders zekiliği değil. Daha çok insanları manupüle etme ve itaat ettirmeye kadar götürebileceğimiz bir zeka türü. Şimdi klasik olanları saymayacağım tek tek uzatmaya gerek yok. Garip olana geçeyim hemen...

Toplum içinde zayıf, eksik, kusurlu olarak kabul edilen -insana ait- bir durumu kendisinde olduğunu bile bile karşısındakinin aynı kusuruyla dalga geçmek.Yani bu olayı yapabilmeniz için sizde bir kusur olacak, karşınızdaki kişide de bu kusurun aynısı olacak.

Nasıl mı? Mesela siz gözlük takıyorsunuz. Halk arasında kusurlu ve eksik bilinen bir taraf. Karşınızdaki insanda aynı şekilde gözlük takıyor ve siz onunla dalga geçiyorsanız (bu gözlük olmak zorunda değil..) o zaman sizin o insanı manüpile edebileceğinizi hatta daha zeki olduğunuzu ispatlıyormuş..

İşin garip olan kısmıysa bunu okuyunca fark ettim... Zaten gözlük örneğini verme sebebim de bu.

Bende gözlük takıyorum ve gözlük takan erkek arkadaşlarıma nedendir bilmem "naber dörtgöz" gibi şeyler diyesim geliyor bazen. Hatta çoğu zamanda diyorum aslkdjgklsajdgd. İyi olan kısmıysa bende gözlük taktığım için darılmıyorlar pek fazla. Tabi bunu böyle kaba apaçi gibi düşünmeyin. Naber benim gözlüklüüü dostummm benimmmmmm. Filan gibi yapıyorum. Şimdi benim gözlük taktığımı bildikleri içinde ":))" gibi bakışlar atıyolar. İşte o bakışlar, tepkiler aslında onun çekindiğini ama sizinle aynı kusura sahip olduğu için konuşamadığını gösteriyormuş. Sizde ona tepki yapabildiğiniz için o kişiyi manupüle edebilirmişsiniz. Yani sizin sözlerinizi diğerlerine oranla daha çok dinleyecekmiş. Çok garip değil mi? Ben bunu bilmezken yapıyordum, insanlar bana hep lider vasfımın olduğunu ve genelde etkinlik türevi şeyleri benim ayarlamamdan hoşlandıklarını söylerlerdi.. :)) Üstüne bunu öğrenincede süper ötesi birşey oldu..

Bunu şöylede yapabilirsiniz salkdjgklsjdg...

Naber fakirrrrr!!!?

Hahahaha neyse ya kötüleşmeyeceğim bilin istedim. Herkes görsün bilsin eksiklerini fazlalıklarını.

Peki bunu ters olarak düşünürsekde patronların yemek masasında buluşması gibi bir durum mu olur? Immm burnun çok güzel... :) (benimkide güzel olduğunu bilerek.. -mesela atıyorum-) şimdi iltifat ettim ama benim burnumda güzel ozaman egolarımızı tatmin ettik ve ikimizde zengin patronlar gibi hıhıahıahıa diye gülmemiz mi lazım. Heran herşey olabilir sonuçta... :D


İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9