Outbreak Company (Anime Tanıtımı)

| On
Çarşamba, Ocak 20, 2016

Tür: Komedi, Fantastik, Hayat
Yönetmen: Kei Oikawa
Yazar: Naruhisa Arakawa
Şirket: Madman Entertainment, TBS, MBS, CBC, BS-TBS
Bölüm Sayısı: 12
Puanım: 10/7

Mekan ve karakterimiz belli. Çok sağlam bir otaku! :D OTAKU OLMANIN NERESİ KÖTÜÜ BEĞĞĞ??! Diye girişşş. :) Otakumuz olan Kanou evde kendinden geçtiği bir sırada karşılaştığı iş ilanını görüp, otakuluk alanında olmasıyla şaşkına döner. Tabiki hem kendi zevklerine uygun hemde para gelebilecek bir iş olduğu için internet üzerinde başvurur. İş başvurusu anket ile yapılmaktadır. Bir çok soruya cevap vererek aniden aldığı İŞ İÇİN SEÇİLDİNİZ! Bildirisiyle şaşkına döner?? Mekana çağırılışşş..

Mekandaki yaşlı abimiz çocuğa bazı işsel olayları anlattıktan sonra (ki aslında hiç bişi anlatmadı geveledi saldkgj..) İçecek içirilmeye zorlanarak uyutulur LSKAJDGLKSJG. Çünkü devleti ilgilendiren bir iştir bu otakuluk evet! saldkgjkdsg.... Mekana uyutularak götürülmek zorunda. Hem bilmemesi hemde işi kabul etmek zorunda kalsın diyeeeeeeeeğ. Bundan sonra işi uzatmak yok. Hızlıca, Fuji dağında bir geçit bulduklarını ve paralel bir dünyaya açılabildiklerinden bahseder. Geçen zaman içinde de bu dünya ile bazı anlaşmalar ve ilişkiler yaşandığını ancak Japon kültürünü oraya getirmek yaymak istedikleriyle konuşma son bulur. Kanou'nun görevide çok iyi bir otaku olduğu için bu ülkede, oyuncak ve animemsi şeyleri pazarlamak? Bence çok iyi.. :)) İşin içinde Nipponculuk var yaniiiğ. Unutmadan kurulan animecilik şirketinin adı da > Amutec. Tabii, herşey bununla sınırlı kalırmı klasik kawaii kawaii moemoe! Durumları online. sadlgjlskdjg. Sevimli cuteciğimiz olan Faolan isimli maid (half=elf) karakterimizde çocuğun hizmetçisi olarak gelir. Yanlız elfler ve diğer dünyada yaşayan kimse insanların dilini anlayamaz, bunun için bir yüzük yapmışlar otomatik translate gibi yapıyor burası şahane olmuş..

Sıra geldi, öteki paralel dünyanın lideriyle tanışmaya. (Kanou İçin) Şaaşalı askerler, resmi törenler büyük gösteriler herşey hazır. Herkes korkuyor adeta diktatorizm var. XD Hatta insanlardan daha önce gelmiş kişilerde Kanou'ya destek olarak korkan bir şekilde gitmektedirler. Ama önünde eğildikten sonra kafasını bir kaldırırki LSAKJDGKLSJDGDGG. KÜÇÜK KIZ? VAY ANASINI ÜLKENİN YÖNETİCİSİ KÜÇÜK UFAK BİR KIZZZZ??!! diye bağırarak slkdjglksajdglksjgksdg. İzlediğim çeviride efsane sadgkldş "vay anasını" sadgkjdg. Bu kraliçe kız kıskanç ötesi çıkmaz mı birde? Kız ilerleyen zamanlarda bir maid faolan'ı kıskanıp, Kanou'nun çalışma odasını basarak "ne çalışıyorsun, işini yapıyormusun diye kontrol etmeye geldim" basışları yapar... Ve insanlar için normal olmayan ama paralel dünya için normal olan üzücü şeyler olur moe maid'e :( Kendisi half elf olduğundan ötürü yani elfler o dünyada zaten değer görmüyolarmış, half olunca dahada az değer görürlermiş. Birde kız yönetici olduğu için Petrarca onun ismide. Çok fena azarlayıp dövecekken Kanou tutuyor, orada üzüldüm cidden iş kölelik görsellerine kadar geliyor. T_T



Bu bölümlerde tabi karakterlerin daha tanıtılma nasıl olduğunu bildirme yerleri derken, bize ara ara ağacın üstünde veya yürürken kafasında parıltılı bir taş olan kertenkele sembolleri verilir. Sürekli izlendiğimizin farkındayızdır. Ve paralel dünyada açılan öğretim eğitim verilen okul ziyareti sırasında bir durum olur. Ben bu taşlı kertenkeleyide oraya bağdaştırdım. Tam bir casusculuk örneği. Yani bu dünyamızda sadece o devlet ve Japonlar yok.. Her ülkenin sorunu olan terorizm burada da var. Okul gezilirken kıskançlığından Petrarcada gelir salkdjgkdg. Tamm etraf gezilirken Petrarca'nın arkasındaki bir asker bıçaklanarak kanlar içinde yere düşer. ARKADA BİRİSİ VAR O..O Kendisini (yani kendilerini) Baydona üyesi "yurtsever şovalyeler" olarak tanıtırlar. Şlakk diye onlarıda öldürüp okulu havaya uçuracaklar. Tabiri caizse "gerilla" lar.. Tutsak olarak bir odaya alıyolar bizimkileri sorgulayacaklar önce filan. Tabiki asker miorimizde orada. Ha birde maidomuz Faolanda orda.. Neden çünkü Kanou yemeğini unutmuş onu getiriyordu. :)) Tesadüfler güzel bağlanmış aslkdjgdg. Ehh şuan tutsaklar??? Neyse bir şekilde pate küte kurtuluyolar şansa miorinin mini bıçağı çıkıyo eller çözülüyor akıl karıştırmalar oyunlar derkeeen. o.O Psikopatlardan biri ölüyorken cebinden hançeri çıkartıp Petrarca'ya fırlatır. Tam öldü diyoruz kanlar fışşşlıyor Faolan atlamış... :( Kız işkence gördü nerdeyse hala iyilik işte ühü.. Faolan pert orda ölücek gibi oluyor. Petrarca kız dayanışması yaparak kurtarıyor. :( Ama kurtulma sahneside efsane yatakta birden PAT DİYE KALKTI? LKAJLKJGSDG. Biraz zaman geçirseydiniz sakdgsdg. Eeeeğğ? Bizim çocukta öyle kaldı zaten XD Eğğğ?? Şimdiii işler halloldu madem diyelim.. Okuldaki ilk eğitim gününe geçelim. akdlgjkdgd... Miori müdür yardımcısı, Kanou'da müdür!!!! Bu sahnelerdeki en komik şey sınıfın içi her gösterildiğinde ortada bir adam var sakallı aslında çocuk aslkdjgksdg ama çizimi fena o yüzden anime çizeri süreli <<<< 10 yaşında! Diye uyarı çıkartıyor hahahah. Tabi dersler bundan daha fena şahane lsadjg çocuk anlatırken erkeklere göre, Miori anlatırken kızlara göre laskdjgkd. Çocuk külotsuz kelimesini öğretmeye kalktı ya lksajdgks anime kültürünü yayıyor arkadaş güya lkasdjgklasdg. Bunlar bir şekilde dersi bitebildiler ama eve dönerken etrafta bir tanımlanamayan insan türevi canlı bulunur. Kendisini araştırdıklarında mekanların çizimlerini yapan bir casus olduğu anlaşılır. Ancak bir saf... İsmide Elbia'dır.



Minori'nin erkek erkeğe olan durumlarını bırakırsak salkdjgkldg XD Anime yapımcılarının bazı oyun ve animelere gönderme yaptığını görebiliriz. Özellikle binalar, ve kullanılan hayvanlarda Fınal Fantasy oyununa büyük göndermeler mevcut. Hatta gönderme demeyelim hayrınlık mevcut! Final fantasy'nin binek sistemi tamamen animede. Şuanda sonlara yaklaştık ve klasik moe animeleriyle eşit gitmeye başladı. Herhangi farklı bir olay katılmazsa klasik 6 - 7 puanlık anime ayarında olacak gibi. Veee Elbia delirir aslkdgjkldsjg ne olduğunu demem ama izleyip göreceksiniss! Eğitim alan sınıflar kafayı yemeye başladılar. Gerçek dünyada olan konuyla alay etme gibi seziyorum.. Cüceler ve elfler? Bu anime benim şu anime senin en iyi anime budur en büyük otakuu benimmm kavgasına giriştiler ya asldkjgd. Demekki Japonyada'da bu var hahaha. :D İşin sonu gelmeyince, Japon hükümeti hem bağlılık artsın hemde neşelenelim diye futbol müsabakası düzenlemeye karar verir. AMA MAÇTA ÖYLE BİR HAL ALIYORKİ FUTBOL OYNAMAYIDA TSUBASA GİBİ MANGA ANİMELERDEN ÖĞRENDİKLERİ İÇİN UÇUP VURAN ELFLER Mİ DERSİNİZ YOKSA HAYVAN GİBİ GÜÇ KULLANAN CÜCELER Mİ ASLDKJGKLSDG. Adam yerin içinden kocaman el çıkartıp topu tutturtdu ya? Delirdilerrrr.

Hikikimoriliğe'de göndermeler başladı. Şuanda kafamda şu oluştu. Anime moe tarzı animelerin bir tık üstünde ama hemen hemen aynı ayarda. Sadece yazar biraz daha üst tarafa hitap etmek istemiş. Çok fazla göndermeler ve Japon kültürüyle alay etmece hata tanıtmaca mevcut. Koskoca iki boyutlu ülkeler arasında gidip gelirken, hikikimori meselesi çıktı birde. (Özet Olarak Hikikimori: İnsanın elini ayağını tüm işlerden keserek sadece oyun ve okuma üzerine hayat yaşaması. Asosyalliğinde bir üstü.) Şimdide Magica Madoka animesine gönderme lsadjgkd. Madoka-taan madoka-taan diye sürekli bölüm oluyordu zaten mangalarda falanda göreceksiniz. XD Anime'nin her yerinde bir gönderme mevcut. Ama sevdiğim animeyede denk geldi. :) ARKADAŞ BU NEE? Son bölümlere doğru birde dansai no crime edge animesinin makas olayına gönderme var haydaaa? Yazarları falan mı aynı yoksa ya kontrol etmek lazım. Son bölüm güzel bağlanmış olsada, hatta son bölümde olaylar bile olsa ben biraz daha sert son ve olay isterdim klasik moe şekilde bitti. O yüzden puanım aşağılarda olacak. İzlemenizi tavsiye edermiyim? Yani boş vaktiniz varsa bakın güzel bir anime sıkılmadım. Ancak pek birşeyde katmadı bana..


Yazarın animelerini kontrol ettimde, çok fazla animeside yok ve fanı olan kesimde çok yok. Göndermelerin altında bir sebep olmalı ama bilemedim. :P 2. sezonuda gelebilir. Çok uzun zaman olmuş hala yok ama bence gelecektir. Çünkü Kanou ya petrarcayı yada faolanı seviyor. Son bölümde birini sevdiğini söyleyecekken söyletmediler... (Bilerek hangisi olduğunu demedim aldskjg.) Birde Kanou lisedeyken birisi tarafından reddedilip böyle otaku olduğunu söylüyordu ama o olayda çok üstün körü kaldı. Sanki diğer boyutta o kızda olabilirmiş gibi? Ve Japon kültürü net olarak yayılamadı. Japon hükümeti Kanou'ya ne yapacak herşey su üstünde? Belki biraz ciddileştirilip ana karakterlerden biri öldürülebilir bile. Verin bana hakları bakın neler yazıyorum.
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9