Yargı Yayını ASLA ALMAYIN (Dgs, Kpss, Aless Hazırlananlar..)

| On
Pazar, Aralık 13, 2015

Yukarıda yazdığım alanlarda çalışan kişiler bilirki bu bölümlerde test ve yayın bulmak zordur. Yargı yayınevi de bu konuda kaynak veren kaliteli sandığım bir yayın eviydi. Hemen hiç boş konuşma yapmadan meseleye gelmek istiyorum;

Her test kitabında bazı hatalar sorunlar olabilir. +50 tane testini çözdüm bir kaç tanesinde gördüm ses etmedim ama bu nedir? DGS 2016 Çek Kopart Test kitabında (sözel*sayısal) 58975346878 tane hata var ve artık çözdüğüm sorulardan bile emin değilim!

Elime aldım.. Mantık test 6 Hani ben yalancıysam işten anlamıyorsam örnek vereceğim.

1. Soru) 6 Kişi verilmiş (Ali, Berk, Can, Ekrem, Fatih DURAK) Durak diye isim mi olur? 

Mantık testi çözüyoruz, oraya durak yazınca ve soruda pazar ile ilgili olunca insan ister istemez pazarın arasında durak var sanıyor, sorunun şıkları sayesinde durağın insan olduğunu anlıyoruz. Hadi burada birşey yok diyelim. 

2. Soru) İlk sorunun devam sorusu, Erdem diye bir insan çıkıyor? Nerede erdem? Erdem nerden çıktı? Ekrem mi, Erdem mi o ??? 6 kişi diyorsun kişiler arasında 5 insan +1 Durak isimli şahıs var ve 2. sorunun cevap şıkkına Erdem diye birini demişsin ne alaka? Tamam bir test hatalı tamam sorun yok devam edelim.

4. Soru) 6 öğrenci verilmiş. (Ali, Berk, Can, Dinç, Ekrem, Fikret) Evet şıklardaki isimleri sayıyorum size. CEM, FATİH, BURAK. Nerden çıktı bunlar?? Hadi diyorum ki Can= Cem, Berk=Burak, Fatih=Fikret. İsimlerin baş harfleri aynı sorun yok diyelim. ARKADAŞ AYNI SORUNUN ŞIKKI BİRİNDE BERK BİRİNDE BURAK YAZIYOR YAAA BİR TANESİ OLMASI LAZIM AMA KOMBO YAPMIŞ. GERÇEKTEN BIRAK GİT YA.

Yayından beklemeyeceğim kalitede hazırlanmış. Yazık cidden verdiğim parayada acıdım 50 tane çözdüğüm teste harcadığım zamanada. Uzun süredir bu yayınevinin çözdüğüm testlerinde de bir sıkıntı var diyordum böyle daha net anlamış oldum. Asla bu yayının testlerini çözüp uzun çalışma hayatınızı, zorlu döneminizi berbat etmeyin.

Mantık testlerini çözenler bilir şöyle bir durum olur. Soru gelir ve o sorunun %90 2 oluşumu olur. YA BÖYLEDİR, YADA BÖYLEDİR. Başka örnekleride olabilir ama ikisi üzerinden gidilir ve ben mantık sorularını çözerken zaten birşey olduğunu hissediyordum. Çünkü 2 tane mantık kurmuşum soruya, 2 sorusunu çözüyorum. 3. soruda anlam veremediğim bir durum var iki kurduğum mantığada uymuyor ama yukarıdakileri hemen yapabildim. Cevap şıkkına bakıyorum iki sorumda doğru. Ama üçüncüsü benim kurduğum mantığa uymuyor. Bu sorunun yanlış olduğunu gösterir. Çünkü iki soruda benim mantığımda doğru oluyorsa bende sorun olmaz. Mantıkta böyledir zaten çözen herkes bilir. Ne diyeceğimi şaşarak sinirle yazıyorum.

Gerçekten o test kitabını piyasadan çekip insanlardan özür dilemelisiniz. Bu kadar insanın hayatıyla oynamaya hakkınız yok. Dgs Kpss, Aless gibi sınavları kazanan insan sayısı iki elin parmağını bile geçmeyecek sayıda ve bu kadar zor şartlarda çalışmak hiç olur iş değil.

Bahsettiğim Kitap: Yargı Yayınevi 2016 Direk Geçiş Sınavı (sözel*sayısal) çek kopart yaprak test kitabıdır.

Testin sayfasıda elimde özellikle saklicam yarın öbürgün yalan filan denirse.
2 yorum on "Yargı Yayını ASLA ALMAYIN (Dgs, Kpss, Aless Hazırlananlar..)"
  1. Merhabalar, aynı dertten maalesef ben de muzdaribim. 2 hafta önce ALES son 7 yılın çıkmış soruları kitabını aldım Yargı'dan. 2016 ilkbahar (paralelinde) dönemini çözeyim dedim. Abartmadan söylüyorum, bir sorunun çözümünde "Betül 5 birim yukarıya, 7 birim sağa gidiyor" yazıyor ama çizilen şemada yön solu gösteriyor :D bu mantık hatası birkaç soruda var ve ben de verdiğim paraya acıdım. Kullandığım için artık iade edemem ama diğer insanlar da kullanmasınlar kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediğimin bu şekilde onaylanmasına hem üzüldüm hem mutlu oldum en azından yardımımız dokunabilecek. Bu kadar ünlü markanın nasıl böyle hatalar yaptığını hala anlayamıyorum. Çok geçmiş olsun..

      Para bir kenara bırakılır unutulurda insana yanlış öğretip geleceğini etkileyecek çok ciddi hatalar bunlar yazık gerçekten.

      Sil

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9