Neden Böyle Duyarsız Ülkeyiz?

| On
Pazar, Aralık 27, 2015

Bir türlü anlayamıyorum. Neden herşeyi usulüyle güzelce yapabilecekken, bu devirde hala yapamıyoruz?

Bina'nın elektirik kutusunda bir problem oluşmuş. Ve içerisindeki sigorta'nın değişmesi lazımmış. Binaya büyük bir elektirik arabası ve ekip geliyor. Bu ekip çalışanlarından hiç biri, apartmanda oturan diğer kimseyi uyarmadan çaat diye elektiriği kesiyorlar. (Bende zaten kesilince camdan duyduğum sese sonrada apartmanın içindeki çalışma sesiyle anlıyorum..)

Bunu yurtdışında veya gelişmiş bir ülke artık sizin için neresiyse hiçbirinde göremessiniz. Adamlar önce gelir, duruma bakar sonrada apartmanda haberi olmayan insanları tek tek nazikçe kapıdan uyarır. 5 dakika sonra -veya artık ne diyeceklerse- elektirikleri keseceğiz. Lütfen hassas olan teknolojik aletlerinizin fişlerini çekin. Olması gereken budur.

Ya bizim evde diyaliz makinesine bağlı hastamız olsaydı? Tamam diyeceksinizki öyle olan birinin jeneratörü vardır. Ancak belki o an birşey oldu... Kim bilebilir ki? Herşeyi geçtim artık çağımızdaki teknolojik ürünler geçmişe göre daha hassaslar. Masaüstü bilgisayarların fanları ani elektirik kesimlerine karşı çok duyarlıdır. 2-3 kez üst üste elektirik kesiminden sonra %90 bozulma aşamasına geçerler. Aynı şekilde oyun konsolları, modem ve kombi. Bunlarda o şekilde çok hasastır. (Açık olan şeyleri saydım, fişi olan her alet ani elektirik kesimi ve ani elektirik gelişinde zarar görür.) Zaten adamlar elektiriği düzelttikten sonra modem açılmadı, wifi bir türlü bağlanmadı ve resetleyip herşeyi baştan kurmak zorunda kaldım. PS4'ü açtığımda da, beni fişi kapatmadan çekmemem konusunda uyardı ve 5 dakika boyunca hata giderme ekranı takılı kaldı.

Bozulsa ne adamları bulabilirim nede zararımı kimse karşılar. Kombi > doğalgaz aniden elektirik gelince basınç olsa? Kim verecek bu zararları gerçekten aklım almıyor. Bir video görmüştüm, Japonyada yolda çalışma olacak diye görevliler o bölgedeki apartman sakinlerini tek tek zillerini çalıp, burada xxx süre boyunca çalışma yapacağız, vereceğimiz sessel zarardan ötürü çok özür dileriz. Şeklinde dakikalar önce uyarıyorlar. Şunun 10'da 1'i ülkemizde olsa artık ağzımı açmayacağım gerçekten.

Ne zaman gelişeceğiz. Bazı şeylerin farkına varıp saygılı yaşayacağız..
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9