UNITE THE MIC 2015 / Yanlış Tarih Uygulaması Ve Gelen Ünlü Koreli Solo Sanatçılar - Fiyasko

| On
Salı, Şubat 24, 2015

Konsere gidecekmiyim? Kesinlikle hayır. Konser olursa tabi..

Türkiye taraflı çalışanların epic hatası sonucu, satılan bilet sayısının az olduğunu düşünüyorum. İyi kötü 3 adet sanatçı geliyor ve ankette istanbul kazanmış. Türkiyedeki k-pop fanı yeterli seviyede olmasada (yaş itibari - gelir durumu) şuanki satışlar çok komik. Bunun tek sebebi yaş vs'mi? Kısmen HAYIR. 

Hangi yetkili düşüncesi bu konseri 15 Mart yani YGS sınavıyla aynı güne koyar?

YGS Sınavı 10-12 saatleri arasında. Öğrencinin psikolojik üzüntü durumunu, stressini atma aralığıysa 13-15 saatleri arasında. Konserin içeri alış saati 17 civarı. Açıkcası sınav sabah 8'de de olsa YGS girecek %70 kesim konsere gitmez. Sınavdan çıksam yetişebilirmiyim, sınav sonrası durumum ne olur, ailemin benle ilgili planı olur mu tarzındaki maddeler konserden insanı biraz daha uzaklaştırıyor. Bu garip birşey mi? Tabikide HAYIR. Konseri 16 Mart veya ondan sonraki haftaya almak çok mu zordu? İşte bunu sorgulayabiliriz. Kaldıki gelen sanatçılarda öyle ölünecek kalınacak kişiler değil. Zaten bu konsere gidecek kesimin %90'ıda Ailee'yi önceki konserde görmüş demektir. Kaldı 2 görülmemiş sanatçı.. Bir tanesinden ölümüne nefret ediyorum ben gitmeyin şu adamı görmeye alskdfjadlkgjdaklgdg... Jay Park kaldı sadece. Jay Parkta iyi sanatçıdır ama bu kadar olumsuz şartlarda kaç kişi gider görüyoruz.. Gerçekten olayla ilgilenen türkiye taraflı çalışanlar hiç görmedi düşünmedi birşey yapmadılar mı özel bir gün var, erteleyelim falan diye. Çok garip..

Yabancı ülkelerde olan durum bizde yok. Bugün amerikaya baktığımızda amerikalı gençlere hitap eden grup ve solo sanatçıların konserlerinde 10-15 yaş aralığının daha çok gittiğini görüyoruz. Bizim ülkemizde mümkün değil. Bunu kabullenmek lazım artık. 10 yıl sonra ne olur bilmiyorum ama şuanda gerçekten mümkün değil. Ülkede yaşanan sorunlar.. Ailelerin durumları, bir kere maddi durumdan ötürü bile. Amerikada adamın ailesinin geliri, durumu ortada. Oradaki büyük çoğunluk artık yapacağı şeyi yapmış sosyal işlerle uğraşıyor. Bizde kolay kolay her aile çıkıpta, aaa kızımın en sevdiği Koreli sanatçımı gelmiş hemen vereyim kızıma 445TL'de gitsin en önden izlesin, imza alsın onlardan. DEMEZ. Garip bir durumda değil bizim ülkenin kültüründe böyle birşey yok. Konser kültürü yok mu? Hayır var ama 10-14 yaş grubu için pek var diyemiyorum. Ayrıca 445TL ciddi bir rakam ülkemiz için. Normal bir kesimde oturan (istanbul) 1 aylık ev kirası demek. Hatta istanbul dışında oturan birinin bir kaç aylık geçim parası bile olabilir. Fiyatlar konsere göre normal ama ülkemize göre değil. E bu kadar sorun olunca ne görüyoruz?

Konser için 2.000 kişi toplanması gerek yoksa iptal oluyor. Kaç kişi bilet almış? 277... Fiyasko mu? Evet fazlasıyla.


(24.02.2015)

Şimdi daha komik birşeyde diyeceğim epeydir takip ediyorum.. Bir kaç güne kadar 5.000'di sınır. Çok fazla yorum ve mail atılmış.. 2.000'e düşürmüşler. Yorumlardan falan bakabilirsiniz satışın yabancı taraflı sitesinden.. Link > Discuss tıklayıp.

Açıkcası YGS zamanı olmasa yaz ayında bile olsak 5.000 kişi toplanamazdı. Türkiyede o kadar gidebilecek kpop fanı olduğunu düşünmüyorum.. 2.000 bile düşünmüyorum.. Yani.. Bilemedim ne desem elimde kalıyor. Bizim ülkede böyle 2-5binleri görmek için 6-7 grubun falan aynan da gelmesi lazım o bile belki.. Yanılmıyorsam 4 gün içinde toplanmassa kişi sayısı, konser direk iptal oluyor. Diğer iki sanatçıyı geçtimde Jay Parkın hiç ne Korede ne başka bir yerde gidip 300-500 kişi önünde konser verdiğini görmedim. Adam gider youtube kanalından canlı konser verir evinde daha fazla izleyen olur. Daha mantıklı..

Diyeceklerim şu ki, biraz daha dikkat edin yetkililer. YGS zamanına almasaydınız tarihi. O sayı 277 değil belkide 577 olabilirdi. 2.000'se çok ciddi rakam..

*(277 kişiden kaç tane vip alan vardır, bence hiç yoktur... 200 tanesi 75tl ayakta olan 77 taneside 135 ve 195tllik olanlardır bence... Yani ülkemizin halini görebiliyor biliyorum, ilginç birşey değil. Daha sağlam tanıtım, işlem ve ticareti yapılabilir bu işin. Yeni yeni olunca, olay kimin elinde belli değil ozamanda böyle patlar işte.)
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9