Japonya'ya Özel Siyah Hamburger / バーガーキング 黒バーガー

| On
Perşembe, Eylül 18, 2014

Bölge bazlı yenilik yapan yemek sektörü markası Burger King, Japonyada Kuro Hamburger / kısaca Siyah hamburger olayını başlattı. Ülkemizde patatesleri sorunlu olan bu marka :P değiştirdiğini iddia ederek boyutlarını sadece uzatsada, Asyada çok iyi işler yapıyor! Bizde de güya patateslerini düzeltti. Hayatımda bu kadar berbat patates yediğimi hatırlamıyorum. Dandik bir restorantta bile patates yeseniz bayıla bayıla yersiniz, ama Burger king nasıl bunu başarıyor bende anlamıyorum. Yabancı ülkelerde bu kadar aktif ve yenilik yaparken bizim ülkemizde böyle durumları mevcutsa, türkiye geliştiricilerinin suçudur, hatasıdır demedende duramıyorum.

Japonya'ya geri dönelim. Sakura zamanı, McDonalds'ın yapmış olduğu Sakura menulerinden sonra bu kez sıra Siyah hamburger olayında..

Hatırlatma: BurgerKing bu menuyu 2013 yılında da denemiş sadece ekmeğinde siyahlık yapmış. Bu seneki iddiasıysa sosu ve kaşarının da siyah olması.

Bu siyahlığı nasıl yakaladığı konusunda ki söylentiler;

Mürekkep balığının kullanıldığı
Yosunla birlikte közde pişirildiği (+ soya sosu kullanıldığı)
Gıda boyası kullanıldığı

gibi durumlar mevcut. Benim iddiama göre gıda boyası olması imkansız çünkü tat'da değişiklik meydana gelir. Ayrıca yerken dudağa ve ele geldiğinde hafifde olsa boya bırakması gerekir. İzlediğim videolarda bunu görmedim. Yosunlu közde pişirilmesi ve Mürekkep balığı söylentileri daha yakın geliyor, peki.. Sosunun ve peynirinin'de siyah olmasını nasıl açıklayacağız? Ekmeği tamam bir şekilde halledersin ama et ve sosda da bu kadar zahmet yapılır mı bilmiyorum. Bu işte başka birşey var gibi sanki :P Zaten yanlış bilmiyorsam kısa bir süre olacakmış. (Özel ürün olarak) Satışta patlama yapacak, geçen haftadan beri bu hamburgeri konuşmayan Japon görmedim..






Şimdilik 2 menusu mevcut. Normal Kuro Peeru (Pearl XD) <Sadece et, peynir, sos ve hamburger> Kuro Daiyamendo (Daimond) <Et vb ürünlerinin yanında domates, soğan ve marul birlikte> Ama geçen sene Kuro Ninja Menusü var ki ben en çok onu beğendim.. Sizin için fotoğraf tık. Ninja menusü burda olsa gerçekten acımadan hergün bitene kadar yerim. Nasıl olsa bitecekti birgün! :(

Fiyatlara bakarsak;

Daimond olan > 690Yen =14tl / Ama Coca Cola vs kombin yaparsanız 970Yen =20tl
Pearl olansa > 470Yen =10tl / Poteto kombini yapabilirmişiz yaparsak 750Yen =16tl olacak bizim için.

Fiyatına kadar yazdım ki hani biliyorum hepimiz gidip alacağız. :P Alamayacağız belki ama insanı mutlu ediyor, 20tl'ymiş yaa hufff 2şer tane alalım.... :S asdlkjasklgjasga!

19 Eylülde çıkacağını unutmadan sizler için geçen seneye ait bir video koyuyorum. Dilerseniz "バーガーキング 黒バーガ" araması yaparak sizlerde araştırma yapabilirsiniz..


Video'da çocuk, Japonya'ya özel olan siyah hamburger! Bu bahar çıktı.. Ehhhh? Siyahh??! (Ya uzatmaya gerek yok işte tek tek çevirecek değilim :P) lezzeetliii diyor.! aslkdjaslkjag T^T

İSTİYORUM YA BENDE İSTİYORUMM :(
^
^
^
^
Çocukta çok şımarıkmış ya sinirim bozuldu XD
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9