Steins;Gate (Anime Tanıtımı)

| On
Cuma, Ocak 03, 2014

Tür: Bilim-Kurgu, Mistik, Dram
Yönetmen: Hiroshi Hamasaki
Yazar: Jukki Hanada
Şirket: Funimation Entertainment
Bölüm Sayısı: 24 (+ 1 Ova)
Puanım: 10/10

İzlediğim nadir mükemmel ve hayata dair gerçeklerden oluşan mükemmel bir anime. Yanlız baştan söyleyeyim yaşı küçük arkadaşlarımın izlemesini tavsiye etmem anime tamamen > kelebek etkisi, paradoks ve zamanda geçmişe gitmekten oluşuyor. Bu terimleri iyice bilmek gerek animeyi anlamak için. Ayrıca anime oyundan yapılma bir tür yani oyunuda var. IMDB gibi büyük film puanlama yerlerinde en iyi animeler arasında ilk 5 içerisinde dünyada bu animeyi izlemeyip ben anime fanıyım diyen insan sayısıda çok az. Ayrıca uzun zamandır annemle anime izlemiyordum tam bizlik konu 2. kez annemle izlediğim anime oldu kendileri.

Herşey çılgın bilim adamımız olan Okabe sayesinde başladı. Ürettikleri özelleştirilmiş mikro dalga fırını sayesinde zamanda geçmişe gitmeyi başardılar. Tabiki bunu kendi başına yapmadı onun yanında her zaman Mayushii (yani rehinesi.) Daru (en iyi hacker!) Kurisu (zamanda geçişleri en iyi planlayan!) ve bir çok destekçisi sayesinde bunları başardı. Gerçek hayattada olan bazı efsaneleri ve direk gerçeklikleri animede birleştirmişler, öncelikle IBN5100 olayı gerçekten efsane bir olaydır ve hepsinde 2036 yılından gelmiş birisi vardır. Ayrıca animenin içinde bu bilgisayarın yanında Cern'de geçiyor tabiki Sern olarak.. (Cern şuanda dünyanın geçmiş, gelecekle ilgili uğraşılan kara deliklerin bile yaratılmaya çalıştığı profösörlerin olduğu bir yer diyeyim yani gerçek hayatta olan birşey internetten araştırabilirsiniz) Bu iki olay animenin içine konu edilmiş ve gerçekliğe yakın tutulmuş.

Dünya bizim bilmediğimiz enerji ve paradokslarla dolu. İnanın hiç birşey göründüğü kadar basit değil. Daha bilemediğimiz bir çok özel şey ile dolu. Neden dünyadayız? Neden Uranüsde olmadı bu yaşam? Herşeyin bir sebebi var, ama unutmayın kaderimizde var! Bu animede kaderle ilgilide çok şey öğreneceksiniz. Nasıl konuşacağımı bilmiyorum o kadar iyi yapmışlarki, tekrar Japonlar herşeyi biliyor ya! dedirtti bana. İlk 10 bölümü türkiyedeki yorumlara göre anlaşılması zor ve sıkıcıymış, eğer sıkıldığınızı hissederseniz 10. bölümden sonra çok yeni şeyler öğreneceksiniz. Sadece zamanlar arası geçişler, enerjilerle insanların sıkılmaması için gene dostluk, birlikte olmak ve aşk ile ilgili konularda katılmış. Ben son bölümlerde acayip derece ağladım.. Mayushii yokmu mayushii, o kadar iyi o kadar tatlı birisi ki annemle evde onun sözü olan tutturuuu diye geziyoruz.. İnsanı etkileyen bir karakter olmuş ya. (Ayrıca Okarini seslendiren kişi seslendirme ödülleri almış ünlü bir seslendirme sanatıçısı gülmesi acayip derece psikopatça o.o) Çılgın bilim adamı olmak kolay değil. Dünyayı kurtarmak ta! Ama birisinin 2036 yılında olacak kötü olayları durdurması lazım. Okari'nin aynı haftaları sırf bazı şeyleri başarmak için kaç kere tekrar tekrar yaşadığını ve pes etmeyeşini göreceksiniz. Mayushii sen anlamasan da OKARIN senide çok seviyor!

Gerçek dostlarınızı bulduktan sonra hayat o kadar tatlıki dışarıdan nasıl insanların sizi zevkle izlediğini fark edersiniz. Ben bu anime için spoiler vermek istemiyorum durmayın izleyin hiç birşey kaçırmayacaksınız. Son bölümlerde size ağlama garantisi bile veriyorum.

Açılış müziğiyle bu mükemmel animenin tanıtım konusunu bitiriyorum. 

Yedi milyar kalbin çarpışı bile.. Seni büyüleyen basit bir etüt. Geçmişe takılı kalıp geleceğe matem tutmak bir toz zerreceğini hesaba katmamanın kaçınılmaz bedeli. Rüyalar arayı açerken; hayalini kurduğumuz gelecek razı olduğumuz kibirli bir fikir sadece. Fanilik denilen şey, alt tarafı akreple kovanın işaret ettiğine boyun eğmektir. Cehennemin kapılarını arala. Her saniye mesafeleri aşmayı istememin nedeni sırf gülümsemeni koruyabilmek ve bir kez daha münferit gözlemciye dar gelen, matemin olmadığı döngüdeyiz... -Steins;Gate 

El Psy Congroo

4 yorum on "Steins;Gate (Anime Tanıtımı)"
  1. Yine merak ettiğim bir anime çıkardın karşıma :) Annenle izlediğiniz diğer anime neydi? merak ettim...
    Bu ara anime izlemekten blogumla bile ilgilenmiyorum :(

    YanıtlaSil
  2. Mutlaka izle abla.. :T Oda buydu > http://cutemelonism.blogspot.com/2013/02/mahou-shoujo-madoka-magica-anime-tantm.html

    YanıtlaSil
  3. Anime işlerine daha yeni merak sardım, çok da kaptırmak istemiyorum, algım karışıyor sonra :D Bu animeyi konu itibari ile beğeneceğimi düşünüyorum, paylaştığın için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle abla büyük kişilerinde rahatça izleyebileceği, çizim itibariylede aslında büyüklere hitap eden bir anime mutlaka tavsiye ederim. :"

    YanıtlaSil

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9