My Anime List Nedir ? Ne yapılır ?

| On
Çarşamba, Temmuz 03, 2013
Myanimelist sitesi bizlere çok güzel imkanlar sunuyor. Bende bu güzel fırsatı herkesin bilmesini istiyorum.. Geçen senelerden getirdiği yenilikle arayüzünü biraz facebook'a benzetip sitesinde geçirilen süreyi arttırmayı hedefledi ki bencede çok iyi yaptı.. Yeni gelen şeylerle facebook gibi profil yapmaya izin vererek resim eklemeye arkadaş eklemeye ve profiller arası duvar yazışmalarını sağlıyor.. Birde özel ayar yerleriyle en sevdiğiniz anime karakterlerini, animeleri ve mangaları ekleyebiliyorsunuz..


Fotoğraf da gördüğümüz gibi sol taraf da profil resmi eklemişim, ortada benim hakkımda detaylar, yaşım, katılım tarihim, izlediğim animelerin süreleri gibi bir çok şey var. Ek olarak sitede sadece anime değil okuduğunuz mangalarıda ekleyebiliyorsunuz. Tabiki bu sayfada anime ve manga ekleme kısmının sadece bir kaç tanesi gösteriliyor sitenin ana amacı zaten bu, bunun için ek bir yerimiz daha var ve izlediğimiz animeleri oraya ekliyoruz. Böylelikle çok fazla anime izleyenler için özellikle neleri izledin diye sorarlarsa direk bunu atarsanız çok büyük bir rahatlık sağlıyor. Bunun yanısıra animelere puan verme kısmı ve anime karakterlerini seslendiren kişilerin isimleri yaşları fotoğraflarıda bulunuyor dilerseniz onlara da bakabiliyorsunuz. Ben sevdiğim anime karakterlerini seslendirenlere bakmaya bayılıyorum!!



İşte şuanda bu sitenin ana amacı olan yerindeyiz. Burası benim izleyip eklediğim animelerin bulunduğu ve sadece bana ait olan sayfa.. Yukarda giriş yapmamışım ama normalde giriş yapınca, add to anime veya add to manga gibi bir uyarı var isterseniz anime izlerken bile ekleyebilirsiniz izliyorum diye göstererek bitince completed olarak seçebilirsiniz. Şuan ben eski izlediğim animeleri eklemedim, en son izlediklerimi eklediğim için çok fazla yok ama baktığımda, dropped olarak görülen izlemeyi bıraktığım (vazgeçtiğim) manasına geliyor birde 4/13 diye bir seçenek var animenin toplam 13 bölümden oluştuğu ve 4. bölümden itibaren bırakmışım diye seçmişim.. On-Hold yazan ise ara verdiğimi daha sonra tekrar devam edebileceğimi bildiriyor. Bu bölümde arka plan görüntüsünüde değiştirebilirsiniz ben bu renk yapmayı tercih etmişim. Fotoğrafa tekrar baktığımda, animelere verdiğim puanları ve bitirdiklerimin bölüm sayıları görünüyor.. Ve birisi size kaç anime izlediğinizi sorarsa işte bu sayfayı atabiliyorsunuz.. Örnek; Link. Ayrıca bu görülen animelere tıklarsanız anime hakkında bilgiler, karakterlerin isimleri ve karakterlere tıklarsanızda diline göre Japonca seslendiren atıyorum onun kim olduğunu ve seslendiren kişi hakkında bilgiler alabiliyorsunuz..

Mesela ilk fotoğrafda eklediğim benim sevdiğim karakterlerden Enma Ai'nin seslendiren bilgisini açayım.. 


Fotoğrafının altında bu sanatçının bilgileri var ve sağ tarafta da diğer seslendirdiği animeleri görüyorsunuz, hepsi en güvenilir ve gerçek kaynaklardan kesinlikle bir hata yoktur merak etmeyin bu site gerçekten çok eskiden beri var ve yabancı anime severler çokça biliyorlar..

Umarım bilgiler verebilmişimdir, büyük bir anime severseniz mutlaka üye olup burada vakit geçirebilirsiniz yanılmıyorsam kendi içinde forum yerleri ve konuşma yerleride var ben hiç girmedim oralara bilmiyorum genede bakabilirsiniz. Üyelik kesinlikle ücretsizdir merak etmeyin.. :3 Bir sorununuz olursa bana sorabilirsiniz. Ah bu arada hiç arkadaşım yok! Eklerseniz mutlaka geri dönerim.. 

[Güncelleme] Sitede bazen ufak bir sorun oluyor giriş yaptığınız da yapmamışsınız gibi görünüyor böyle bir durum olursa, sayfayı F5 ile yenileyip düzelmesini sağlayabilirsiniz.
6 yorum on "My Anime List Nedir ? Ne yapılır ?"
  1. Ekliyorum seni!! Forum kısımlarına göz attım ben, arada birkaç yorum da attım da forumları biraz düzensiz gibi sanki, pek hoşlanmadım. Liste tutma amacı dışında pek kullanmıyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzensiz gibi mi? Neler var tam olarak bilmiyorum.. T^T Hohohoh kabul etttim teşekkür ederimm :3

      Sil
    2. Anime&Manga başlıkları bir de genel sohbet için başlıklar açmışlar falan işte. Ama öyle ayrı grafik bölümü vs yok her şey çok iç içe girmiş gibi geldi bana. Gerçi asıl amaç forum olmadığı için çok detaya inmemiş olabilirler. :D

      Sil
    3. Anime manga bölümü ozaman hiç uğraşmadan sırf olsun diye açılmış heralde. :D

      Sil
  2. Peki benim anime listem sadece bana özel mi yoksa sitedeki herkes görebiliyor mu onu anlamadım :D

    YanıtlaSil

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9