Tesadüf mü, yaşanması mı gerekir?

| On
Pazar, Nisan 07, 2013

Düşünüyorum, ama sadece ben düşünmüyorum tabiki. Hayatta, bazı şeyler var kaçırıyoruz ama bir şekilde farkına varınca şaşırıyor insan. Klasik şartlanma veya koşullanma ile karıştırılabilir ama değil işte..

Birgün olur mesela bilmiyorum, canım çilek yemek istiyordu, evet çilek şuanda satılıyor alabilirimde üşendim işte almadım, bundan bir kaç gün sonra yanlışlıkla çilekli meyve suyu almam ve bunu kendime ödüllendirmem? Canımın çektiği zamanla aynı enerjiyi duyguyu yaşamam, tesadüf mü? Değil bence.. Peki ya gene günler önce mc donalsda yediğim aynı menünün benzeri veya yakını hatta aynılarını yeni aldığım bir kitapda söz olarak görmem? Buda mı tesadüf, işte bu noktada koşullanma mı acaba diyorum.. İnsan birşey yapmak istediğinde veya yaptığın aklında kalırsa o andan itibaren gördüğü herşeyi ona çekermiş.. Şunun gibi hani biz Asya fanıyız ya, birşeyler üst seviyeye çıkınca gördüğünüz herşey sanki üstünüze geliyormuş gibi aa nasıl ya deriz, yani TV de Korece kurslar görürüz, gezeriz sokakta afişler görürüz Asyayla ilgili.. Yemek yemeğe gideriz birden gittiğiniz yerde Asya tarzı logolar özel bir menu olur ooh yok artık Asyayla ilgilide herşey beni buluyor ya ! deriz.. İşte bunun gibi bir koşullanma mı acaba demektende kendimi alamıyorum ama iyice düşünüldüğünde aynı yerde değillar ya bunlar. Zaten bu his bana önceden olmuyordu nedense son 1 aydır olmaya başladı hayatımda birşeylermi değişiyor yada yok, büyüyormuyum anlayamadım diyorum kendime. Yazmak istedim bu yüzden gene, yazınca rahatlıyorum ben, bu yüzdende kitap okumayada başladım artık biliyorum ki yakında kitaplardanda farklı mesajlar almaya başlayacağım, çok garip geliyor bazen hayat ama hayatın güzelliğide burada işte. Bunu depresif olarak yazmıyorum, şaşkınlığımla beğenimle yazıyorum hoşuma gitti, gerçekten bu durum hoşuma gitti ne kadar da saçma olsada..

Şunuda biliyorum ki bu Eren gene kafayı yedi diyorsunuz okurken, yemedim yoksa yedimmi? Hayatta çok eğlenceli çok gizli ama aklımızın bilgilerimizin fark edemediği şeyler var. Bunları bir iki kere fark ettikden sonra hayattan alınan zevk ve bunun arayışı gerçekten artıyor, son bir haftadır olduğumdan daha mutluyum.. Şimdi düşündümde bahardanda olabilir mi hep kış kış derken biraz neşelendik ya hani ? (Tabiki bu mutlu olmamdan dolayı diyorum) Neyse benim kendi garip yazılarımdan işte gene. :)
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9