Yazıyorsam Yaşıyorum X Askerden Geldim

| On
Pazar, Ocak 07, 2024

 


2023 yılını yazı yazmadan atlatıp 2024 yılına sohbetimsi yazı ile devam edebilirim. Aslına bakarsanız geçen sene 10-15 yazıyı yarım bırakmış yada silmişimdir. Taslağımda bulunanlardan yayınlayacağım. 

Geçen seneyi çok büyük ölçüde insanlara karşı tahammülsüzlük, birçok şeyi beğenmeme durumlarıyla geçiriyordum. Ünlü hastalığına kapılmış gibiyim, asperger değil. Hızlıca birçok şeyi görüp geçirmişim aniden dibe vurmuşum. Şuanda da kurtulamadık da neyse.

Birkaç gün önce askerden geldim. Askerlik ile ilgili bir yazı yazmayı planlıyordum fakat yazarsam muhtemelen başıma iş açılacak. Sohbetli yazının içine dahil etme kararı daha doğru olacağından devam ediyoruz. Askerlik detayına inersek -evet bedelli yaptım yıllık konuşmasını yaparım- Çok yanlış kararlarım var fakat 56BinTL iken ödeyip bedelli gitmek için bütün yolları denediğim için kendime çok dua ettim. Belki bir kaç sene önce gidebilirdim. Onun dışında ay hatası oldu Aralık değil Ekim-Kasım çok daha iyi olabilirdi. Aralığın hiçbir mantığı olmadı. Tazminat alacağım, maaş için desem sene bitmemiş oluyor. Sıcak desem evet bu ay sıcak geçti, normalde çok soğuk geçip daha beter de olabilirdi. Geç gitmek için bu kadar kasmaya gerek yok 29 yıl bir şekilde başarmışız. 

Tahammülsüzlük askerde Nirvana yaptı. Bambaşka bir karaktere büründüm. Özellikle bir çocuk vardı ismi şuan "Boş" olsun. Boş arkadaş gemi kaptanı. Karaya ayda yılda bir çıkıyor ama boştaki muhabbet 2 kez milli takım maçına çıkmış Batuhan gibi bitmek bilmiyor. Her konu hakkında fikir sahibi onun fikirleri dışında başka bir fikir yok. Bir gün artık dayanamadım komple koğuş olarak boş yapıyorlardı, yorganı üstüme örtüp sizin her konuda her şeyi çok fazla biliyormuş tavırlarınızdan gerçekten bıktım deyip uyudum. Bakın sıfır şaka. Diğerleri bir nebze çekilebiliyordu, "boş" asla. Şuan bile tüylerim diken diken oldu. Örnekler; X bir firmanın müdürü normal personelden bin TL fazla alıyormuş, X bir firmanın kuryeliği kar değil zararınaymış herkes zararına çalışıyormuş. Şu yemek sadece şöyle yenirmiş şu içecek sadece şurada içilirmiş, aile kavramı böyleymiş din kavramı böyleymiş. Yeter.. Yetheeer. Uzun yol gemi kaptanıyım diyorsun yeri geliyor 1 yıl karaya bile çıkmıyorum diyorsun bu bilgi çok değil mi sana??? Psikolojide benim için bazı ayrımlar vardır. Boş arkadaş konuşmaları sırasında sağlam bir cevap alıp haksız olacak gibi olursa karşı taraftaki kişiyi fiziksel, iş vb. ölçütlerde ezmeye çalışıyor. Örneğin cevap aldı alakasız bir şekilde sen kilona bak. Yada çok biliyorsun şu firmada o yüzden çalışıyorsun dimi gibi. Buradan çıkan 1 numara ise bu kişi önceki çevresi tarafından ezildiği hususu..

İstanbul/Maltepe kışlasında yaptım yakın zamanda yıkılacağı, İstanbul'da bedelli kışlanın olmayacağı söyleniyor. Umarım öyle olur. Şartlarımız 1980'den kalma gibiydi. Her şey çok eski, etkinlik yeri yok duş, araç gereçler çok eski bu yüzden 2. hafta büyük bir salgın oldu ve 1400 kişinin tamamı diyebilirim hasta olduk. Temizlik yapmamız mıntıka yapmamız çok güzel de kardeşim wc silinen mop ile ertesi gün gazinoyu siliyorsun başka gün koğuşu siliyorsun. Temizlik falan yapmıyoruz kiri daha çok yayıyoruz. Biri içer intihar eder diye temizlik malzemesi namına hiçbir şey yok. Domestos bile yok. Sabun ile wc mi temizlenir? Yer mi silinir. Eldiven eksik yada vermiyorsun leş gibi çöplerin değiştirilmesi gerekiyor kim nasıl yapacak. İlaç konusu büyük sıkıntı. İçeri girerken bütün ilaçlarımızı çöpe attılar. Bedelli gelip ilaç içerek intihar edecektim.. Hastalanınca sponsorlu gibi sadece, aferin + majezik + parol kombosu yapılıyor. Biz artık tozdan, pislikten öksürük krizlerine girmişiz. Eyvallah. Sonra neden yazı yazmıyorsun başlık açmıyorsun. Biride çıkar şimdi alt tarafı 28 gün askerlik yaptın. 6 aylık yapınca bu şartlar değişiyorsa geleyim altı aylık yapayım sorun yok. Duş muhabbetine gelemedim bile. Duş kapılarından nem ve kirden dolayı mantar çıkacak kıvama gelmişti. Hatta sabah 05 duşunda mantar olursa yemeyi bile düşündüm. Duş başlıklarındaki pisliklere değinmiyorum bile. Hiç mi mutlu olmadım? İctimalardaki diğer koğuşlarla yapılan sabah 6 muhabbetleri, albayın çok ekmek yedik ertesi hafta yemedik diye bizi azarlamaları, vampir köylü oyunları, gece 04-06 nöbetlerimde ateşi çıkanlara yaptığım müdahaleler çok eğlenceliydi. Hayatımın hiçbir yerinde bir daha böyle bir şey yaşayamam ama gerekli mi diye de sormadan alamıyorum kendimi. Mevzu kapanmıştır. 🔐

Yakın zamanda taslaklarımdaki kendime ait hikayelerim, evlilik manifestom 2 ve düşüncelerimden oluşan bir kaç yazı ile karşınıza çıkacağım. Klasik diğer tahammülsüzlüklerime girmiyorum. Artık konuşurken bazı insanların yüzüne bile bakmıyorum o derece nefret, bıkkınlık yani teşekkürler. 

1 yorum on "Yazıyorsam Yaşıyorum X Askerden Geldim"
  1. Okurken hem üzüldüm hemde esprili yaklaşımlarında eğlendim :'D Bir yandan da düşündüm eski cutemelon'dan çıkıp, tabiri caizse daha büyümüş biri gördüm. Hayat insanı gerçekten değiştiriyor, yeterki iyi anlamda değişelim ve iyi insanlarla karşılaşalım :>

    YanıtlaSil

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9