2017'nin En Sağlam Indie Oluşumu 'Fazerdaze' Hakkında Bilgiler

| On
Perşembe, Ağustos 10, 2017

Fazerdaze Yeni Zelandalı Amelia Murray'ın oluşturduğu müzik ekibi projesidir. Amelia, indie tarzında kendi yaptığı müzikleri arkadaşlarından destek alarak albüm haline dönüştürmek istemiş ve ilk parçasını kendi odasında tamamlayarak 2014 tarihinde müzik piyasasına sürmüştür. Bu aşamada en büyük yardımı arkadaşı Jonathan Pearce sağlamıştır. İkili hiçbir maddi destek almadan kendilerine ait olan elektro gitar, efekt pedalları ve müzik aletleriyle bestelerini oluşturmaya başladılar.

İlk albümlerinin ismi Fazerdaze EP (2014) ve yakın zamanda da Morningside (2017) albümünü çıkartmışlardır.

Geçen ay yaptığı röportajda işe ilk başladığında sadece youtube/spotify üzerinden parçalarını yükleyip hobi olarak devam edeceğini düşünürken, parçalarının çok sevildiğini, artık insanların onlardan imzalı albüm istemesine şaşırdıklarını ve bu yüzden yeni hedefler koyarak daha iyi yerlere gelmek için çabalayacağını söylemiştir.

Amelia okuduğu 'Auckland' üniversitesinde çeşitli performanslar sergilemiş ve Fazerdaze projesini tamamlamak üzere müzisyen arkadaşlar edinmiştir. Özellikle 2017 yılında çıkarttığı 'Lucky Girl' parçası ve müzik klibiyle popülerliğini arttırmakta. Daha fazla hayran kitlesine ulaşabilmek, kendisini geliştirmek için; Arka gitarda Mark Perkins, Bass gitarda Benjamin Locke ve Bateride Elliot Francis ile çalışmaya başlamıştır.


Müzik konusunda her zaman paradan çok duyguya değer veren sanatçıları dinlemeyi sevdiğim için indie tarzını takip etmeyi seviyorum. Çoğu kişi gibi benimde Fazerdaze'i tanımam Lucky girl parçasıyla oldu. Parçayı ilk gördüğümde klibinde vintage-indie destekli olması araştırmamı sağladı. (Klipte öyle garip ki aynı şeyleri farklı hızlarda açılarda izliyorsunuz ama izleyesiniz geliyor.) Zaten araştırdığınızda çok fakir takıldıklarını hatta stüdyolarda bile değil hala odalarda müziklerini bestelediklerini göreceksiniz. 

Ayrıca eklemek istiyorum Amelia müzik konusunda inanılmaz takıntılı biriymiş -hobi olarak görsede- bestelenen müzikleri tekrar kendi düzenleyerek oynama yapıyormuş. Bu sene katıldığı etkinliklere bakarsak artık hobi olarak değil ciddi iş olarak yapacaklar  gibi görünüyor. Umarım kalitelerinin bozulmasına neden olmaz. 

Yeni Zelanda'da bulunan 'Flying Nun Records' isimli çok eski bir müzik şirketine katıldılar.

Tavsiye edebileceğim başka şarkıları;  Take it slow ve Little Uneasy. Kliplerini izledikten sonra özellikle performanslarına bakın. İngilizceniz varsa Amelia'nın yaptığı röportajlarıda izlemenizi tavsiye ederim. Aklında hiç ünlü olmak yokken yaşadığı şaşırtıcı olaylardan sık sık bahsediyor. İzlerkende hep şey diyorum kendi kendime; Şimdi hobi ve ünlü olmak arasında kalmış ama ne yapacak? Sanki çokta ünlü olmak istemiyor gibi duruşuda var. -kiii umarım öyle olur bozulmasınlar-


Müzik piyasasında duruşlarını net olarak belli ettikleri diğer davranış ise dijital çıkışlarının yanında fiziksel olarak sadece CD değil müzik kaseti olarakta albümlerini çıkartıyorlar. Fakat bu albümlere ulaşmak çok sıkıntılı çünkü hayran kitlesi yeni yeni oluşmakta ve basılan albüm sayısı sınırlı sayıda.
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9