Deniz Kurtlarını Biliyor Musunuz?

| On
Cuma, Haziran 30, 2017

Britanya Kolumbiyasında (Kanada'nın alt taraflarında) bulunan bu bölgede denizi çok seven, yaşamını denizden yaptıkları avlarla devam ettiren bir kurt türü bulunmakta.

McAllister "Kurtlarla ilgili çok fazla DNA araştırması yaptık. Burada yaşayan kurtlar genetik olarak diğer kıtalardaki akrabalarından farklılar. Deniz kurtları avlanmak için bir adadan diğer adaya kadar yüzüp avlanabiliyorlar, ayrıca akrabalarına göre boyutları daha küçük" dedi.

*McAllister hayvanlar üzerinde yirmi yıldan fazla zamandır çalışma yapmakta ve ödüllü bir fotoğrafçıdır.

Buradaki kurtların yiyeceklerinin %90'ını okyanuslardan gelmekte. Mükemmel yüzücüler ve yaklaşık olarak 12km boyunca bulundukları ada'dan diğerine yüzebilmektedirler.

Sadece deniz kenarlarında yaşarlar
Kendi akrabalarının aksine deniz kurtları buradaki kıyılara bağlıdır. BMC Ekolojinin 2014 yılındaki araştırma sonucu deniz kurtlarının DNA'larının tamamıyla diğer kurtlardan farklı olduğu yönünde.

Boyutları Alman çoban köpekleri kadar
Ülkenin iç kesimlerinde bulunan gri kurtlardan daha küçükler. Bunun sebebi olarak beslenme alışkanları olduğu gözlemlenmekte. İçlerdeki kurtlar %20 daha büyükler.

Ancak yakın zamanda sayılarının azaldığı görülmekte. Önceleri daha uzak bölgelere giderlerken artık sadece Vancouver'ın kuzey bölgesine kadar gezmektedirler.










İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9