T-Ara'nın Yaşadıkları Hakkında

| On
Cumartesi, Şubat 18, 2017

T-Aranın ikizler yüzünden yaşadığı problemleri biliyorsunuzdur.

Bilmeyenler için mini özet; Hwayoung T-Ara grubunda olduğu süreç boyunca üyeler tarafından zorbalık gördüğünü dışlandığını savunarak grubun adının kötüye çıkmasına sebep oldu. Son zamanlarda yaptığı olaylarla grubun sanki Güney Kore'ye ihanet etmişçesine halk tarafından dışlanmasına, 2009 yılında kurulmuş olan T-Ara'nın çaylak gibi ezilmesine neden oldu. T-Ara hala skandalın etkilerini çekmekte. Hwayoung ise oyunculuk sektörüne geçip sevilen bir oyuncu olmaya başlamıştır.

Kötülüklerin birgün son bulacağını yaşananların gerçek olmadığını gerçek T-Ara severler olarak biliyorduk. 9 Şubat 2017 tarihinde de bazı gerçekler eski şirket çalışanının Hyoyoung & Areum konuşmasını yayınlamasıyla ortaya çıkmaya başladı. (T-ara (티아라) Turkey sayfasının çevirmiş olduğu haberi okuyabilirsiniz >Tık<)

Bense olaylara farklı bir cepheden bakıyorum. Elbette skandal çözülecek, gerçekler haklı olanlar ortaya çıkacak ama olayla ilgili insanların aklına gelmeyen taraflara değineceğim.

-T-Ara skandalın çıktığı dönemde popülerliğinin en iyi zamanlarını yaşamaktaydı. Klip çekimleri olarak Kore'ye yenilik getirdiği, acaba artık klip çekilirken ayrı bir kategori oluşacak mı? Şeklinde tüm medyayı sarsan mini dizi - klip havasında geri dönüşler yapıyordu. (Lovey Dovey, Cry Cry, Day By Day.)

-Hwayoung veya tek konuşmayalım "ikizler" bu dönemde popüler değil hatta Kore medyasında varlıklarından haberdar olmayan insanlar bile vardı.

-MBK şirketi ve patronu (KKS) Kore medyası tarafından sık sık manipüle edilip dışlanan sevilmeyen patron olarak gösterilmeye çalışılıyordu.

Çok fazla dizi / film izlemişsin diyecek kişilerin çıkacağını biliyorum. Umrumda mı? Değil.



T-Ara ve MBK şirketinin ayağının kaydırılmaya çalışıldığını düşünüyorum. Yukarıda verdiğim örneklere birde şuanda skandalların yaşanmış olmasına rağmen T-Ara'nın Çin müzik sektöründen hiçbir şekilde #5'den düşmediğinide hesaba katın.


Yaşanan olaylar sonrasında olanlar; MBK uzun süre açıklama yaptı ancak Kore halkı tarafından takılmayınca uzun süre sessiz kalmak zorunda kaldı. Hatta T-Ara ve şirketin geleceğinden şüphelenen KKS son dönemlerde DIA grubunu çıkartıp medyanın manipüle algısını değiştirmeye çalıştı.

T-Ara üyeleri medya içerisinde baskı görerek Hwayoung'u gerçekten dışlamışlar gibi tepki aldılar. (Ölmeleri istenecek kadar!)

Uzun süre geri dönüş olmadı.

Hwayoung halk tarafından sevilen, iyi bir dizi oyuncusu olmaya başladı. Neden yazışmalar 9 Şubat 2017'de ancak yayınlanabildi? Şirket, çalışanlar ve üyeler bu kadar zor durumda kalmışken neden "ben bunları hemen ortaya atayım da hiçbir şey uzamasın hemen aklanalım" diye bir düşünce olmadı. Eski şirket çalışanı belkide skandallar yüzünden işinden oldu? -çünkü iş yoktu- Acaba bunları saklamak için para mı aldı?

Gelelim dikkat çekilmesi gereken bir diğer tarafa daha. 2012 Hwayoung'un gruptan ayrılma dönemi. Sonra ne oldu hatırlıyor musunuz? 2013 yılında Areum tam nedeni belli olmayan şekilde apar topar gruptan ayrıldı? KKS'nin açıklamasına göre kişisel sorunları vardı ilerleyen zamanlarda biraz daha eğitilip solo çıkış yaptırılacaktı. 2017 senesindeyiz Areum'u hiç gördük mü? Sırası gelmişken Dani vardı ona ne oldu? -sorulacak soru çokta-

Areum'un psikolojik sorunları başladığı söylendi. Hatta 1/2 instagram videosunda kendi kendine (birileriyle) konuştuğunu izlemiştik. Areum'un psikolojisinin bozulmasında ikizlerin etkisi olabilir mi? 

Eski şirket çalışanının yayınladığı mesajlar Areum & Hwayoung arasında gerçekleşmemiş miydi?

Biz hayranlar / uzaktan izleyenler olarak "bile" bu kadar ipucu görebiliyoruz. Ben uzaktan bunu anlıyorum;

"İkizler" medya patronlarının çıkarttığı piyonlar. T-Ara'nın başarıları kesilmek istendi ve MBK güçlü bir şirket olmadığı için yenildi. Ancak iş bundan sonra değişiyor çünkü Hwayoung beklenmedik bir şekilde "iyi bir dizi oyuncusu" olarak halk tarafından fazla sevildi. Bunun sonucunda da şımarıp kafasına göre konuşmaya başlayınca medya patronları durumdan rahatsız oldu. (Kendi ürettikleri güç kendilerine yetişmeye başlayınca oluşan rahatsızlık.) Gizledikleri asıl gerçekleri ortaya çıkartıp ikizlerinde piyasadan düşüp kazananın gene kendileri olmasına çalışıyorlar.

Hepimiz biliyoruz ki T-Ara yaşadığı olaylar sonucunda çok yara aldı. Belkide grup şuan dağılmıyorsa hem skandallardan tamamen kurtulmadan bırakmak istemedikleri için, hemde hayranlarına olan saygılarından ötürü.

Tabi durumun bu hale gelmesi sadece medya patronlarının işine gelecek şekilde çok güzel tasarlanmış.

Artık kim ne kadar para aldı, kimler bu iş için şirketin içine sızdı umrumda değil. T-Ara eski gücüne kavuşamayacak olsa bile biran önce kızların bu kötü durumdan kurtulup rahatlamalarını istiyorum.

İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9