Caddede Oluşan Büyük Çukur Ve Sonrası (Japonya)

| On
Çarşamba, Kasım 16, 2016

Japonya'nın Fukuoka kentinde 30 metre genişliğinde 15 metre derinliğinde çukur oluştu. (8 Kasım 2016)

Şehrin en büyük caddelerinden birinde oluşan çukur, o an kimsenin bölgede olmamasıyla ölen yada yaralanan olmadan sorunsuz atlatıldı.

Hatırlatmakta fayda var caddenin doğalgaz ve elektrik hattının çukura düşmesiyle büyük endişe yaşanmıştı.

Japon belediyesi iki gün önce yapım çalışmalarına başlayıp bugün sonuçlandırdı. Fotoğrafta gördüğünüz sağ taraf caddenin şuanki hali. İki günde sıfır haline döndürebilen bu milletin, atom bombasından sonra nasıl ayakta kaldığını sorgulamaya gerek yok diye düşünüyorum. O bombalar Japonya değil de başka ülkeye atılsa ne olurdu?

(Video sürekli silindiği için kaldırdım.)
Olayı bilmeyenler videosunu izleyebilir. Çukurun neden oluştuğu hakkında birşey söylenmedi. Tesadüf olarak bakılıyor. 

Bölgenin düzeltilmesi için ıslak çimentoyla beraber ortalama 6.200 metreküp kum çukurun içine dolduruldu. Bu şekilde bir onarım gerçekleştiğine göre -Japonyanın yüz ölçümü çok küçük ayrıca ada ülkesi olmasıyla bazı bölgelerine genişleme için- doldurma işlemi gerçekleştirmiş olabilir Yoksa bu şekilde çukur oluşmaz ve tekrar hızlıca doldurulamazdı diye düşünüyorum. (Üsküdarda da sahil kesiminin büyük bir çoğunluğuna denize doldurma işlemi uygulanmıştır. Yanlış hatırlamıyorsam maltepe sahilide öyleydi.)

Çalışmalardan sonra Fukuoka belediye başkanı Soichiro Takashima "Yaşanan bu büyük sorun için çok üzgünüm" dedi. Geleneklerine bağlılıkları.. Saygıları..

Bizde olsa ne olurdu; Ya tutturmuşsunuz çukurdu felan. Elimizden geleni yapıyoruz işte, Kader.. Yer yarılmış işte şey yapmayın bence önemli olan bizim düzeltebilmemizdir. :" Kinayeler Kinayeleer.


İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9