Güney Ve Kuzey Koreli Jimnastikçiler Olimpiyatlarda Beraber Fotoğraf Çektirdiler (Rio 2016)

| On
Salı, Ağustos 09, 2016
Güney Koreli sporcu Lee Eunju, Kuzey Koreli sporcunun ismiyse Hong Unjong. Lee Eunju 2008 yaz olimpiyatları jimnastik şampiyonu.  İki sporcuda birbirlerini görünce muhabbet etmeye başlamışlar. Bu tatlı görüşmelerinden sonra yanyana oturup olimpiyat elemelerini izlemişler.

Belki bilmeyenlerimiz vardır, Kuzey Ve Güney Kore uzun yıllardır birbirlerine düşman iki ülke. Kuzey Kore'nin yönetim şekli kominizm olduğu için ülkede yaşayanlar ciddi zorluklar çekiyorlar. O yüzden Kuzey Korenin olimpiyatlara sporcu göndermesine bile şaşırdım. Orada teknolojik aletlerle iletişime geçmek yasak. Halk yönetim tarafından kandırıldığı için güncel olaylardan da haberdar olmaları yasak.. Buda bir taktik. Herşeye yasak ve kapalı olurlarsa bu sefer ülke korkutamaz, kendisini gösteremez. Bu yüzden bazı bölümler için sporcu gönderiyorlar gibi. Muhtemelen o sporcularda çok sıkı kurallar işitiyorlardır. Hatta ülkeye döndüklerinde birşey anlatmamak "Kuzey Kore'nin 1.lik kazandığını söylemek" gibi durumlarda oluyor olabilir.

Fotoğraflar savaş halini yıkan etkisiyle önümüze çıksada, dünya düzeninin insanları ne hale getirdiğinide gözler önüne seriyor. Aslında ikiside aynı ülkenin vatandaşı. Ama birbirlerine bir o kadar da uzaklar.. Dış ülkelerin yaptırımları, kandırmaları, onların iç işlerine karışma gibi durumları olmasaydı belkide bu durum bu kadar büyümez ve şuanda birbirlerine tatlı şekilde gülüyor olmak yerine aynı takımda olabilirlerdi. Değil mi?



İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9