Kültür Ve Olgun Birey Olmak Okul, Eğitimle Olmuyor Ne Yazikki

| On
Pazar, Temmuz 31, 2016

Bu konuya örnek gösterebilecek milyon tane olay var elbette. Ama facebook ve sosyal medya üzerinden yaşadığım acayip saçma bir olayla ne kadar garip insanların olduğunu paylaşacağım. İsim veya bir kaynakta göstermeden anlatmak istiyorum. Amacım polemik çıkartmak değil tecrübe paylaşmak.

Yaklaşık 3 ay önce, tanıdığım bir arkadaşım sayesinde facebookta gizli bir gruba üye oldum. Ancak bu grup bildiğimiz ergen sayfalarından çok farklı. İçerisinde ünlü youtuber'lardan tutun, yurt dışında yaşayan Türklere, çok iyi üniversitelerde okuyan, çok iyi yerlerde olan ortalama kitlesi +20 yaş üzeri olan bir insan topluluğu düşünün. Sayfanın amacıda Türk tanınmamış youtube linklerini paylaşarak tartışmak. Birde bazen utanç duyulacak paylaşımlarda kaliteli espiriler yaparak muhabbet etmek. Tamamen grubun amacı bu. Bende grupta bayağı paylaşım, yorum yapan biri haline gelmiştim. İnsanlarla muhabbetlerim çok güzel ilerliyordu. Gerçekten eğleniyordum kaliteli muhabbetler dönüyordu. Ancak son 2 haftadır sayfanın kurucularından üçüyle mesajlaşmadan sorun yaşamaya başlamıştım.

Mesajlaşmadan dedim, çok ilginç değil mi? Çünkü o kişilerle hiçbir iletişimim yoktu ama grupta beğenilen yorumlarım silinmeye, paylaştığım postlar bana tek bir haber dahi verilmeden silinmeye başlamıştı. Birilerinin bana karşı olduğunu hissediyordum. Eh zaten o 3 adminden başkasıda silemezdi yorumlarımı. Daha sonra yazdığım şeylere grup üzerinden de cevap gelmemeye başladı. Ve aralarında muhabbet dönen kişileri incelediğimde sayfanın kurucusuyla ortak arkadaş olmaya başladıklarını görüyordum. Bunada sırf merakımdan baktım! O gün anladım ki grubun asıl kurucusu benim grup üzerindeki popüleritemi kıskanmaya başlamıştı. Dün de son büyük olayımı yaşadım. Grup üzerinde herkesin muhabbet ettiği bir sırada sayfanın kurucusu inatla benim yorumlarıma cevap vererek benle dalga geçmeye çalıştı. Bende zaten 2 haftadır yaşadıklarımın farkında olduğum için en son adama dayanamayıp "hahaha süpersin beee!" yazdım. Tabiki abimiz yediremedi. Mesajımı silip sayfadan engelledi. :)

Bu insanların hiç biri kültürsüz, eğitimsiz, görmemiş insanlar değil. Profillerine bakarsanız ki hiç fake gibi durum yok. Hepsi görmüş geçirmiş inanın tüm samimiyetimle söylüyorum benden bin kat daha tecrübeli bilgili insanlar. Kendimi sorgulamayı seven biriyim. Yaptığım hiçbir yorumda birine hakaret, küçük düşürücülük, engellenmeye gidecek kasıtta yorum vb hiçbir durum yoktu. Bloğumda olduğum kişiliğimle oradaydım. Çünkü sorun bende değildi. Sorun grup sahiplerinin popülerliklerini yitirip insanların benle muhabbet etmesiydi. Peki insanlar sosyal medyada neden bu kasar? İşte bunu çözemiyorum. Her insanla muhabbet ederim insanları kırmam yardım ederim, özür dileyen olursa affederim kinciyimdir ama kolay kolay olmaz. Hemen herşeyimi açıklayabiliyorum ama bu "egosu tavan" olan insanları ve ciddi eğitim almış insanların düştüğü bu komik durumu anlayamıyorum, açıklayamıyorum. İnsanın karaktersizliğinin göstergesidir bence. Bu kadar mı önemli bir insansınız kendiniz için? Hayat ne yazikki eğitimle okulla öğrenilmiyor. Parayla pullada öğrenilmiyor aslında. Hayatı gerçekten zorluklarla yaşayan ne yaşadığını bilen doğayı insanı seven kişiler öğreniyor. Artık buna gerçekten eminim. O kadar komikki ben ordaki kişilerle samimi arkadaş oldum diye yorumlarımın silinmesi. Sırf benim paylaşımım tutacak diye paylaşımımın haber verilmeden silinmesi. Bende sanıyorum orada herkes kaliteli görmüş insanlar ya cidden böyle birşey olmaz güzel muhabbet döner. Ama nerde?
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9