Yayın Yasağı Hakkında Bilgilendirme Yapmak İstiyorum (Ankarada Yaşananlar..)

| On
Pazar, Mart 13, 2016
*Bu mesajı iletişim fakültesinde okumuş-okuyan biri olarak yazma gereği duyuyorum.


Yayın yasağı, yayın kısıtlaması ülkemize özel olan bir durum değildir. İnternetin ve medyanın gelişmesiyle birlikte halkın asılsız haberler sonucunda heyecan, panik, korku gibi durumları yaşamaması, yanlış haberlerle birbirine karşı sorumlu hale gelmemesi için tüm ülkeler tarafından uygulanan bir süreçtir. Bu olayı bir partiye, siyasi duruma ve ülkeye mâl etmek yanlıştır.

Yakın zamanda fransada yaşanan büyük patlama sonucunda fransa hükümetide aynı durumu sergilemiştir. Ayrıca bunun tersini yapan ülkelerde mevcut. Ülkesinde veya başka bir ülkede büyük olay olduğunda inatla bu haberler gizlenir ve haber servislerine mutlu, farklı haberler sunularak halkın panik yapmaması sağlanır. Bunu yapan ülkelerin başında da Japonya gelmektedir.

Ayrıca haberlerde, büyük olaylar sonucundaki ölü ve yaralı bildirimleri ülkenin çıkarları, halkın panik yaşamaması için net olarak verilmez. Bu durum devlet tarafından kanun ile verilmiş bir hükümdür. Yapılmasıda doğrudur.

İnternette ve ailemden yayın yasağıyla ilgili çok fazla şey duyuyorum. Bazı şeyler oldukça hatalı. Bir kesim var ne olursa olsun herşeyi yönetime ve haksızlığa bağlıyor. Düşünün bu yaşanan galeyan yayın yasağı olduğu halde böyle. Bizim televizyonlarımız eskiden, sunucunun mikrofon uzatıp ölmek üzere olan kişiyle röportaj yaptığı günleride gördü. Psikolojisi bozulan insanlarıda. O yüzden her ne kadar desteklemediğim çok şeyde olsa yayın yasağı büyük olaylarda belli bir süre olmalıdır, olmak zorundadır.

Ankarada yaşanan bu olaylar beni gerçekten çok üzüyor. Ama çoğu kişi gibi #terörülanetliyorum #kahrolsunlar veya ailelerine başsağlığı diliyorum demek istemiyorum. Çünkü bunların hiçbirini yapmam terörüde çözmez, ölen kişinin ailesinin yüreğinin acısınıda azaltmaz. O yüzden bu tarz söylemler sinirime dokunuyor, söylemek istemiyorum. Bu olayı ancak terörün üstüne daha fazla gidip, bu işi destekleyen kimseyi bırakmadığımızda çözebiliriz. Ve umuyorumki ülkemiz için o günlerde biran önce gelir.
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9