Üye Olduğunuz Sitelerde Kullandığınız Şifrelere Dikkat Edin. (Tavsiyeler)

| On
Cumartesi, Şubat 06, 2016

Kayıt olduğunuz forumlar, sosyal paylaşım siteleri, mailleriniz. Yeni gördüğünüz herhangi bir site... Üye olurken ne kadar güvenli şifreleriniz olsada tam olarak güvende değilsiniz..

Neden mi? 

Aslında yakın zamanda tanık olduğum bir şey şuanda bana bunu yazdırıyor. Ünlü bir istatistik sitesi (yabancı) datasının hacklenmesi sonucunda, üye olan herkesin mail adreslerine "şifreleriniz ne olursa olsun değiştirin" şeklinde mail yolladı. Kendileri sitelerini kurtarmıştı. Gizli yazılan özel kodlamayla datalarda saklanan şifrelerde güvenlik açığıda olmamıştı. Ama insanların çoğunluğunun yaptığı bir hatayı biliyorlardı ve göremedikleri bir sızma sonucu o kadar kullanıcının sorun yaşamasını istemedikleri için mesajı atmışlardı..

Belli başlı herkesin bildiği siteler var. Facebook, Instagram veya alışveriş siteleri Ebay türevleri. Sitelere üye olurken ne yazikki hepsine aynı şifreyle üye oluyoruz. Unutmamak için.. Ama bunu yaptığımızda doğru yapmış olmuyoruz. Tamamen amacı kötü olan hackerlara tuz biber sürmüş oluyoruz. Datası hacklenen bir sitenin şifrelerine kolayca ulaşılabilir ve bu hackerler şifre-mail adreslerinizi o sitelerde sizede zarar verebilir!

-Üye olduğunuz sitelerde farklı şifreler kullanın. Şifreleri pc veya sanal bir ortama yazarak saklamayın.

-Şifrelerinizi 3-4 ayda bir toplu olarak değiştirip yenileyin. 


-Şifre değiştirmekle uğraşmak istemiyorsanız, sürekli kullanmayacağınız veya güvenmediğiniz siteler için özel bir mail oluşturarak farklı bir şifre-mail ile üye olun. Sorun olursa diğer hesaplarınız güvende olur.
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9