Pokemon 20 Yaşında - 2016

| On
Pazar, Şubat 28, 2016

Pokemonun resmi kanalında yenilikli ve yapılacaklarla ilgili minik bir video hazırlanmış. Onu izleyerek kutlamalarımıza başlayalım. Yazıyı biraz geç hazırladım ama 20. yılının içindeyiz nihayetinde. :) Nedendir bilmem deli gibi Pokemon seviyorda olsam 1-2-3. nesil dışındaki diğer pokemonlar pekte hoşuma gitmiyor. Çocukluğumda ki o tadı vermiyor. Eski tüm pokemonları sayabilirim ama yeni nesilleri görsem tahminde bile bulunamam gibi görünüyor. Bu kadar pokemon sevip bu halde olmak kötü mü, iyi mi hala düşünüyorum...

Nintendo'nun hazırlamış olduğu 20.yıla özel açılan bu sitede, farklı farklı insanların kutlamalarını yaptığı çalışmalarını #pokemon20 etiketi içinde bulabilirsiniz. >TIK< Sizlerde herhangi paylaşımınızı aynı tag üzerinden yapabilirsiniz.

Biraz nostaljide yapalım. :( İlk üç nesilden en sevdiğiniz pokemonlar hangileriydi? Benim #5 sıramı hemen sizlerle paylaşayım. Bulbasaur, Gengar, Eevee, Charmender, Vulpix! Ayrıca ben hala o dönemden tasolara sahibim. Büyüklü küçüklü hepsinden birazda olsa! Ama tabi mahallelerde, sokaklardaki kapışmalardan kurtarabildiklerimi.. Hiç unutmam birgün sitede olduğumuz dönemlerde ablam o bölgedeki herkesden büyüktü ve tasolarla millete meydan okuyarak kapışırdı. Birgün, bir tane velet =_= ablamı patates etmiş.. (adslkgjskdg) Ablam da kumar hırsına o dönemde başlayarak??! alskdjgkldg. Ben uyurken gizlice tasolarımı alıp arkadaşlarıyla haberleşerek intikam kapışmasına girişmiş. Yaptığı saçma sonucu söyleyim mi size... Benim tüm mis gibi parıl parıl parlayan tasolarımı kaybedip, yerine kullanılmış çizik cuzuk olmuş tasoları Ereen kazandım diye getirmişti. En son minnacıkken küçücük bedenimle arkadan saçlarına yapışarak sırtına uçan tekmeli zıplamalı bir pikachu saldırısı yaptığımı hatırlıyorum! Annemlere şikayet etmiştim yoksa ablamı bebek yaşında kumara kaybedecektik.. Sonra gidip o dönemde ne kadar tasolu cips kalmışsa aldım ama işte o kaybettiği kadar tasom olmadı. Ya sen gidip niye benimkilerle oynayıp birde onlarıda kaybedersin ki?


Peki nintendocu gençliklerden gameboy color serisinin red,blue,yellow versiyonlarını hatırlayanlar var mı? Fotoğraftakileri.. Ah ah.. Küçükken okulda benim gibi 2 arkadaşım daha vardı elimizde gameboy color ile bölümleri geçip birbirimize pokemon transfer ederdik. Bir arkadaşımız bizden büyüktü tıkandığımız bölümlerde öğle arasında veya manyaktı bazen derse girmez geçerdi. Hocalar yakalayıncada direk ev aranır okul çıkışına kadar gameboylara el koyulurdu (öğretmenler tarafından) telefon değil birşey değil, bilmedikleri için zararlı alet konumuna getirilip el koyuyolardı ya. Oğlum bu ne tık tık oynuyorsunuz hahahaha. Birde özel okulun avantajlarını kullanarak stratejiler geliştirmiştik. Teras basketbol sahasıydı ama sadece yazın açılırdı. Oraya çıkan merdivenlerde kantinden geçiyordu. Ama inanılmaz tenha ve kilit noktaydı. Orada hareketlilik olmazsa öğretmenler kontrol etmiyorlardı. Pek görünmediği için iniş çıkışlara kızılırdı. Bizde zil çalmaya yakın saatleri kurar hazırlardık -kaç dk kaldı- şeklinde bakışlar atarak son 20 saniyede zil çaldığı an fırlamak için hazırlanıp o merdivenlere atardik kendimizi. 2 kat merdiveni 35 saniyede çıktığımızı hatırlıyorum. Çünkü öğretmen önce öğretmenler odasına inecek defterlerini bırakacak oradan bölgeye gelecekti. Çok hızlı ve taktiksel davranmalıydık hahahaha. Birde bazen bizi seven elemanlar kantindeyse hemen kaş göz yapılır merdivene yakın arkadaşlar tutulur öğretmen yaklaşırsa haber etmelerini isterdik. Burdaki amaç gameboyları kaptırmamak! Napıyosunuz orda? Dediklerinde hiiç hocam pokemon muhabbeti filan fişmek! akşldjgkdg. Tabi bu 1 yıl sonra işe yaramamaya başladı öğretmenler direk o merdivene geliyordu. Ama taktik biter mi? Ertesi senede soyunma odasının kapısının anahtarının yedeğini bulmuştuk. Nasıl bulmuşsak :)) Işıkları söndürüp en dipteki yere giderek gameboyun ışığında oynardık. Hoca yaklaşınca kapatırdık sessiz durup.. Orada olduğumuz fark edilmezdi. Ve ne yazikki bunu çözemediler.. Ama biri ışığı açıp 3 erkeğin karanlıkta yanyana sessizce oturduğunu görseydi ne düşünürdü ÇOK MERAK EDİYORUM. Ya manyakmıymışız ne?


İnanılmaz pokemon anılarım var benim. Hani yazarak değilde sesli olarak anlatsam keyiflenir her pokemon sevgisini taşıyan genç ruhlu arhadaşlarımız! Birgün sitenin bahçesinde gezerken gece yarısı bir annenin çocuğuna kızıp tüm pokemonları camdan atmasımı anlatayım, onları ablamla görüp poşetlerle beraber kaçıp evde tüm pokemon tasolarına bakarak kötü gülüş efektleriyle HAHOAHOAHOAHOAHOAH BEDAVA TASOLARIMIZ OLDU HEPSİ BİZİM! muhhabbetlerimi.. Bilmiyorum ne anlatsam. Ama bunu sesli yapmak istiyorum. Geldik 22 yaşına hala pokemon diyince ne hale geliyorum ya. :( 20. yılı kutlayacaktık biz muhabbet nerelere gitti?

Bu arada WiiU için özel yapılmış olan Pokemon oyununu acayip derecede kıskanıyorum. Ülkemizde ne WiiU popüler nede nintendo resmi olarak var. 2-3 sene önce nintendonun Türkiye şubesinin distribütörleri iflas edince nintendo Türkiye desteğini tamamen kesmişti. Bu aralar tekrar dönecek gibi söylentiler var ama bakalım..


Benim üstümde çok güzel anılar bıraktın Pokemon. Ne kadar övsem, ne kadar sevsem azdır. Seviliyorsun :))) #Pokemon20
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9