Ülkemizdeki SİYASET

| On
Salı, Haziran 02, 2015

Hiç bir zaman siyasi parti propagandası yapmayacağım için hiç bir şekilde bir kurumu savunan veya direk isim verip yerdiğim parti ismi olmayacak. Veya bir yönlendirmeminde olmayacağını söylemek istiyorum.

Ülkemizde 7 Haziranda seçimler yapılacak ve 1 haftadan daha az bir süre kaldı. Yaşım itibariyle bende oy kullanacak genç insanlardan birisiyim. Ancak önüme baktığımda trajik bir durumla karşı karşıya olduğumuzu düşünüyorum. Muhalefet partileri hiç bir şekilde 1.liğe oynamıyor biz şu kadar yapsak tamam, şu kadar vekil soksak tamam kafasındalar. Başta olan partiyse diğer partilerin boş konuştuğunu ve devletin kendi parasıyla her yere koydukları tanıtım, reklamlarıyla ilerliyorlar.

Peki daha da ilginizi çeken bir durum oldu mu? Din.. Evet Din... Bunun sebebinin artık kesinlikle ortadoğuyla avrupa arasında sıkışık olmamıza veriyorum. 2015 yılındayız. En dandik ülkeler bile gelişirken. (düşünce olarak) Biz daha bir geriye gidiyoruz sanki. Propagandalar, mitinler yapılıyor. Din, kitap, allah, tanrı aklınıza ne nasıl söylemek geliyorsa hala havalarda bunlar uçuşuyor. Müslüman kardeşilerim onlar müslüman değil. Veya başımızdaki müslümanda ne oluyor çalıyor gibi gibi. Lütfen artık şu dini, ahlaki konuları durumları bırakalım ya. Geçen miting izliyorum, ülkemizin dini kurumunun (diyanet) arabası eliştirilmiş, eleştirilmesi saçma, verilen cevaplar daha da saçma. Vatikandaki dini liderin özel uçağı bile varmış. Müslümanlıkta hangi dini liderin böyle birşeyi olması gerektiği yazıyor? Hem diyoruz ki müslümanlık farklı onda herkes eşittir böyledir, sonra hristian bir kesim örneğiyle karşılaştırılıyor. NE KADAR DOĞRU? İşte hiç birşey doğru gitmiyor bence. Neden yani hala dinler, kitaplar ellerde havalarda örneklerde.. Biri çıkıp dese ben bunu getiricem bunu yapıcam onlar ne yaptı. Bunuda diyorlar ama %10, asıl fazla olması gereken bu..

Dinden çıkalım biraz, diğer komik şey. 1960'ların şuanki günle eleştirilmesi. 1960'da ne oluyor ne bitiyor bilmediklerinide eminim çoğunun. Geçen bir partiye 1960 darbesinde nerdeydiniz dendi çünkü. Parti 1969'da kurulmuşken. :"

Hani bilinmediği ortada bare o dönemin durumuyla şu günüde yorumlamayın. Ozaman şöyleydi böyleydi, şimdi bakın biz bunu yaptık, bunu yapacağız... 2000'den beri başka partimi gelmiş, kişilermi gelmişte görebildik. Cidden anlayamıyorum. Ve sadece bununla sınırlıda değil. Ülke zor zamanlardan çıkmış, çok kötü şeyler yaşamış. Ozamanlar açlık sınırı %60 lardaydı, işsizlik %50lerdeydi falan filan. Biz bunu tek rakamlara düşürdük azalttık. Azalatmakmıdır yani övünülcek şey. Övünülcek şey benim bildiğim o şeyi ortadan kaldırmak ve üstüne daha iyi duruma getirmektir. İşte artık ülkemize geliyorlar, şu sektörde ileri geçtik, şunları şunları yaptık demektir. Artık öyle bir hal almışız ki kötünün iyisiyle övünür, savunur hale gelmişiz. 

O yüzden önüme baktığımda hiç beni temsil eden, evet ben bunlara yakınım, mentalitem uyuşuyor diyebildiğim hiç bir parti yok. Ama mutlaka oyunuzu atın. Ne değişecek ne olacak değil. Birey olduğunuzu, iyisiyle kötüsüyle yaşadığınız yerde sizinde bir kararınızın olduğunu bilin. Mutlaka kime verirseniz verin kullanın. Umarım gelecekte yaşadığımız yerler daha da güzelleşir daha da iyi bir hal alır ne diyeyim. Pek umutlu bakamıyorum artık. Daha da geriye sayıyor gibiyiz.

Bende, rahat konuşamayınca fazla sırıtıyor yazılarım. Parti ismi falanda veremiyorum tıkandım biraz.... 

İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9