PC' Bozulması -Dramım.. ODA NESİ?

| On
Pazartesi, Nisan 27, 2015

Keyfim yüzünden az daha şu günlerde 20 iş günlü bilgisayarsız kalacaktım ya. PS4'ümü aldığım monitörle birlikte ablamın odasına yerleştirmiştim. Odamda pc ve kendi eşyalarımla yer kalmadı bare ablamında işine yarar film falanda izler takılsın diye yaptığım hareket, ablamın artık boş vakti olmaması ve benimde ablamın odasına gitmeye üşenmemle sorun haline geldi. (Sadece üşenmek olsa, gece oynamak istediğimde aldığım tepki > uyuyorom Ereeen oynamaaaa :s tripleri..)

Geçenlerde dedim ki, bare monitörleri değişeyim ben ps4'ü'de odama alayım hdmi girişli pc + ps4 monitörüne çevireyim odamda.. Gece yarısı güzel güzel odamı falan topluyorum tozlu yerleri siliyorum.. İş geldi monitörleri değiştirmeye kabloları söküp takmaya. Evet bir güzel yeni ekranı koydum ablamın odasından taşıyıp. Ama oda nesi adlkfjakldgjksdg. PC açılmasına rağmen "sinyal yok" "uyku moduna geçiliyor" uyarısı ekranda???????????! Monitörde uyumsuzluk falan oldu heralde neyse sorun yok ya artık odamda oynamam napiyim rahatlığıyla eskisini geri takarken, tekrar ODA NESİİİİ? Eski monitörde aynı hata?????????????! なにこれええええええええ??diye içerlenirken evdeki aile bireylerinden yardım istemeceler falan ama tık yok. Bir iş yapınca elinizde patlar uzun süre sessiz durursunuz moda girersiniz ya öyleyim aynen... Kendimi toparlayınca telefondan bu sorunu araştırıyorum..

PC hakkında yazılımsal çok bilgim var ama donanımsal eksiğim. Bazı parçaları çıkartıp takarım ama biraz daha ilerisinde elimde kalabilir korkusu var ne yazikki. (Geliştirmem lazım bu konuda kendimi) O korkuyla pek bişi yapamayacağımıda biliyorum gece gece.. Keyfim falan iyice kaçtı. İnternette birde bu hatayı almak için ekran kartıyla oynamak, ram falan değişmek, yeni donanımlarla değiştirmek gibi şeyler yapmak lazımmış? Ve ben hiç birini yapmadım.. Sonra nasıl düzelttiler diye bakıyorum... Ramleri çıkart geri tak.. Akşam olduğu için uğraşmak istemedim sabah olunca çıkarttım yok... Değişen birşey yok.. Bios pili çıkart demişler sonrada. Şimdi bios'a girersek sıkıntılı. Onu çıkarttığımızda bios ayarları sıfıra dönerse root'tu bilmemneydi uğraşılabilir.. Yemedi açıkcası.. lkdjfkslajg. Ekran kartı çıkart demişler birde. Bilgisayarım eski olduğu için +5 yıllık. Yeni sistemi de yok.. Herşey ayrı ayrı tak çıkart kafasında değil yani. Eski sistemlerde herşey üst üstedir "onboard" mentalitesinde.. Şimdi onu çıkartırsan bi parça daha çıkar takması daha zor filan. Bende babam'a geçtim babamda servise vermeye üşeniyor.. "Çıkart tak Eren olmassa veririz işte" lafıyla gaza geldim.. Güzelce çıkarttım, taktımda? Elimde kalmadı yani. Ama "DEĞİŞEN BİRŞEY GENE YOK." 1 gün geçtikten sonra babamın aklına pc uzmanı bir arkadaşı olduğu geldi.. Ancak komik olan şeyse babam oraya gidip çalıştırdıklarında PC'MİN DİREK ÇALIŞMASI????!

Telefondan babam her zamanki tripleriyle öf Eren beni gene uğraştırdın hiç bir sorunu yok bunun vs vs muhabbetlerini çekerek (deli sinirlenirim böyle duruma..) eve gelince hemen taktım monitöre.. VE GENE ÇALIŞMIYOR LKADSJFLKADJGLKSAJKLJSHKH. ??? Bu sefer kartları kabloları falan elimle ittim bişiler yaptım kabloyu tekrar çıkartıp taktım ve reset atmamla düzeldi. Hala bilgisayarıma ne oldu neden böyle oldu 2-3 günüm boşa gitti bilmiyorum. Ama çok fazla içerlendim. Ayrıca bilgisayarımın içindeki özel şeylerim gidecek diye korktum daha çok :@ Annem bile diyor taşınabilir hard diski neden aldın sen yedeklemiyorsan? Hakikaten ben neden yedeklemeye üşendim ki.  T-T Zaman yedekleme zamanı!
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9