Nisemonogatari (Anime Tanıtımı)

| On
Cuma, Kasım 08, 2013

Tür: Doğa-Üstü, Romantik, Komedi, Büyü Dedektifliği
Yönetmen: Akiyuki Shinbo
Yazar: Nisio Isin
Şirket: Shaft, Independent UHF Stations
Bölüm Sayısı: 11
Puanım: 10/7

Bakemonogatari animesinin devamı olan bu seride, daha çok Araraginin hayatı ve ailesi üzerinden devam edilmiş. Biraz hayal kırıklığı oldu bana hani tanıtımdan basit olaylara işliyor. İlk bölümdeki kadar fantastik ve bağlayıcı şeyler yok. (Biraz araştırdığıma göre shaft şirketi bu seride bayağı tepki almış bu yüzden) İlk 5 bölümde bir ara bırakmayı bile düşündüm, çünkü böyle izlerken zevk vermiyordu ilk animesinden sonra. Bir şekilde devam ettim ama anime 9. bölümden sonra açılıyor. Kavgalı gürültülü bol fantastik şeyler geliyor sonunda. Düzenbaz kişilerin animeye dahil olması hoşuma gitti, o tarz böyle soğuk, hileci insanları seviyorum hoşuma gidiyor yani. :T Düzenbaz kişi demişken hayran olduğum adam Kaiki'den bahsediyorum.. Adam tam böyle oyunlarda ki gibi gizemli birisi ve büyü yapıyor. Örneğin Araragi kardeşlerden Karene büyü yapıyor ama ona sanki arı tarafından sokulmuş gibi hissettirip inandırıyorda. Adamın amacı tamamen hile, para ve sahtecilikden ibaret aynen şöyle diyor. "İnsanlar olmayan şeylere inanır bende onlar varmış gibi davranırım" falan diyip aslında hayal ürünü şeyleri bile yaratıp küçük oyunlar yapıyor. Bu serinin ana amacı, ateşli kız kardeşlerin adelet için savaşıp Kaikiyi durdurmaya çalışmaları.

Kaiki bölüm boyunca lise ve ortaokula giden çocukları para karşılığında kandırıp kötü şeyler yapıyor. Ama Araraginin kız kardeşleri buna izin vermek istemiyor onu engelleyecekken olaylar büyüyor. Senjogaharada olaya dahil oluyor Kaikiyle önceden yaşadığı şeylerden ötürü, ailesinin ayrılmasını bozulmasını ondan biliyor. Böylelikle tüm Araragi ve çevresi olaya dahil oluyor... Bu arada unutmadan anlatayım, Senjogahara bölüm başında acayip derece Tsundereliğin son halini yapıyor resmen, çok süper. :D Bu bölümde aile içi olayların yanında, bakemo'da da olan ama çok fazla sesi çıkmayan bir karakterimiz daha fazla ortalıklarda oluyor o kişide Shinobu Oshino. Ben onun böyle çok aktif olacağını hiç düşünmezdim ilk animede fazla anlamamıştım tam olayı ne ama burada anlıyoruz.. Meğer çok efsane Vampirlerden biriymiş sadece çok yaşlandığı için böyle pasif hale gelmiş. Araragiyle anlaşmaları var ikisi birbirinden nefret etsede hep birbirlerine ihtiyaçları var çünkü hem ikiside vampir hemde Araraginin gölgesinde yaşıyor. :" Onun böyle küçük minnak göründüğüne bakmayın, Kaiki gidiyorum diye oyun çevirirken 2 tane kişiyi üstlerine salıyor, onlar Shinobuyu tanıdıkları için nine falan diyolar ama kız minnaaak.

Yaşlı ve minnak olması dışında donuts delisi donuts lafını açınca hemen yumuşuyor. Birde son bölümlerde Yeni gelen rakipleri yenmek için Araraginin kanını biraz emince büyüyor boyu falan uzuyor. O hoşuma gitmedi böyle kısa minnacık güzeldi Son bölümlerde Yoduru Kagenui ve Yotsugi Ononoki isminde iki kişi gelecek. Bunlar Araragi kardeşlerden Tsukihi'nin normalde insan olmadığını onunda doğa üstü varlık olduğunu ve adelet için onu öldürmeleri gerektiğini söylüyorlar. Kavga gürültü derken bu animeninde sonu geliyor. İzlemenizi tavsiye ederim.. İlk bölümlerde sıkılmayın ama... 
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9