Pokémon Dedektif Pikachu / 2019 (Azıcık Spoiler İçerebilir.)

| On
Pazartesi, Mayıs 13, 2019

Pokemon ile büyüyen 1990~1997 neslini çekmeyi başaran film. 2004 yılından sonra Türkiyede vizyona girmiş bir Pokemon filmi (veya animasyon) hatırlamıyorum. Büyük hasretimize Warner Bros son vererek hepimizi Pokemon için sinema salonlarına davet etti.

Dedektiflik hikayesi ile ilk kez karşımıza çıkan Pokemon evreni artık tamamıyla insanlarla iç içe yaşamaktadır. Ryme şehrinin ünlü, özel dedektifi Harry Goodman gizemli bir şekilde ortadan kaybolur ve oğlu Tim olayı çözmek için babasının rolünü üstlenir. Dedektif arkadaşlarının oğlu Tim'e ulaşıp bilgi vermesiyle Tim babasının yaşadığı eve gelir. Bu esnada babasının ortağı yani Dedektif Pikachu ile karşılaşarak yeni maceralara atılır.

Çok büyük bir Pokemon sever olup bütün serileri bilmeyenlerdenim. Hala takip ederim ürünlerini satın alırım ama ilk 3 nesil dışındakilere alışamıyorum, sevemiyorum. Kendi tanıdıklarımdan yola çıkarak (ooo bizde dedektif olduk.) söylüyorum ki aslında 90 neslinden kimse yeni nesil Pokemonları sevmiyor. Yapımcılar da bunu fark etmiş olmalı ki çoğunlukla 1. nesil Pokemonlardan oluşan evren yaratılmış. Bulbasaur, Lickitung, Jigglypuff, Eevee, Psyduck, Mr.Mime, Mewtwo ilk akla gelenler. İzlerken ilk nesil Pokemonları görünce çok mutlu oldum. 8-10 yaşlarıma dönüp tasoları üst üste vurduğumuz dönemlere gidip geldim. (hastalıktan geberirken bile nintendo color alacağım anne, Pokemon oynamak istiyorum beni götürrr dönemimde olabilir.) Kısaca: Dedektif Pikachu gişe rekorları kırarsa muhtemelen bizim gibi olanlar sayesinde olacaktır!!

Hikaye olarak fazla sarmadı. Vasat diyemem ama; İnanmıyorum bunu nasıl düşünmüşler diyemedim. Mr.Mime sahnesi hariç. Çok iyi tasarlanmış insanı kitleyen bir sahneydi. Filmi izlemeyecekseniz bile internetten bakın.

İnsanlar ikiye ayrılmış şekilde bazıları aynı animedeki gibi Liglerde kullanıp savaştırıyor, bazılarıysa Pokemonların savaşmasına karşı olup insanlarla iyi bir şekilde yaşaması gerektiğini düşünüyor. İyi düşünülmüş. (sanki evcil hayvanlarımız Pokemonlarmışta, kötü insanlar hayvan dövüşleri yapıyor diğerleri de hayvan haklarını savunuyor hissiyatı gibi. Böyle düşününce gereksiz oldu sanki. Şimdi de basit geldi.) Acaba diyorum Pokemon anime filmlerine diss mi atıyor. Oradaki savaşlar çok toz pembeyken Dedektif Pikachu'da darkside gibi. (kendi kendine diss???)

2000'li yıllarda Pokemonun bizleri ağlatacak kadar iyi animasyon filmleri çıkıyordu. Ama bu filmde başka açıdan bakılmaya, 90'lı nesile selam verilmeye, Pokemon hala ölmedi ayakta duruyor unutmaya başladınız hadi yeni çıkarttığımız Dedektif Pikachu kartlarından satın alın dercesine göz kırpıyor.


Sahne tasarımları ve Pokemonların animasyonlarına 10/10 veriyorum. Pokemonların hiçbiri sırıtmamış keşke Bulbasaur daha çok görünseydi. Sadece Gengar'ın yüz tipini çok benzetemedim daha iyi yapılabilirdi.

Kötü kötü kötü: Karakterler istedikleri her yere şart ne olursa olsun girebiliyorlar. Terk edilmiş yer olsun, kapatılmış gizli bölge olsun. NE OLURSA OLSUN!! Bu kadar da olmaz yani biri de çıkıp dur kardeşim nereye falan desin. Hadi girsin gene ama azıcık zorlansınlar. Telleri keserler, çatıdan bacadan atlarlar ama gireceklerse girerler, bu kadar da olmaz. Yanlız telleri kesip girdikleri sahnede binaya yukarıdan girerlerken çok iyi kamera açısı verilmişti. O açıyı casus filmlerinde bile göremessiniz. Dikkatli izleyin kamera oyuncuyla birlikte bizim açımızdan dönüyor. Değişik tasarlanmış iddialı kamera hareketlerini seviyorum.

Bir taş attım pencereye tık dedi: Torterra ve Pikachu sahnesinin basitliği. Ormanda koştuklarını sanarlarken birden kendilerini Torterra'nın sırtında buluyorlar. Burada sorun yok ama aşağıya düşüşleri ve kaçışları esnasında tek bir çizik bile almamaları ve ufacık bir taşın Pikachu'ya çarpmasıyla Pikachu'nun anında EX olması aşıırıı derecede basitti. (sen git Charizard ile savaş, Pokemon dünyasının en sevilen Pokemonu ol ama göğsüne mıcır taşı çarpsın ve nakavt ol.)

Hikaye sıradanlıktan çıkartılıp daha fazla Pokemon odaklı, daha çok Pokemon'un olduğu bir hale getirilebilirdi. Kötü adamların sahnesindeki Eevee'nin evrim geçirmesi yeterli gelmedi. Yada Psyduck'un o patlayan özel yeteneği. Tabi bunun ayarını tutturmakta zor. İstediklerimi yapsalar belki bu seferde animedeki gibi Lig savaşlarının olduğu Pokemon dövüşlerine dönebilirdi.

En azından şunu gördük artık öyle bir çağa geldik ki istenirse Pokemon tekrar nasıl geri dönebilirmiş. Nintendo + GameFreak ve Warner abime söylüyorum bir tanede iddialı kavgalı dövüşlü Pokemon filmi çıkartın bakın gişeler nasıl patlıyor.


Ek değil Ekstra: Son dönemlerde başrollerin siyahi olmasını fark ettiniz mi? En son çıkan Spiderman animasyon filminden beri sayıları hızla artıyor. Acaba Hollywood içerisinde siyahi effect mi başladı?


Bu olayıda yazıyı yazarken gördüm ve çok üzüldüm. Kalmış mıdır bilmiyorum. Bazı cinemaximum salonlarında 10'lu yeni Pokemon kartleri hediye olarak verilmiş. Tabi gittiğim salonda yoktu, İstanbulda çok az var daha çok doğu illerimizi seçmişler. Oralarda oturuyorsanız hala vaktiniz olabilir bakın derim. ( Detay İçin: TIK )


Senaryonun vasatlığı, Pokemonların iyi tasarlanışı, Gengarın Blastoise'i yenmesi (nihahah) ve tabiki çok fazla şey yapılabilecekken yapılmamasından ötürü sana puanım 10/6 !!
Mewtwo'yla ilgili gerçeklere inanamayacaksınız. Kendimi çok zor tutuyorum.
Psyduck? Psyduck?
???????????????????????
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9