Bütün Bilgisayar Tamircilerinin Aynı Olması

| On
Salı, Mayıs 07, 2019

Nereye gidersen git iyi bir sonuç alamayacağın mecra.

Şu güne kadar 5-6 kez bilgisayar tamircisiyle uğraşmışımdır. Net olarak söyleyebilirim ki hepsi aynı! Garanti servisi, mahalle tamircisi, küçük dükkanı, yetkili servisi hiçbiri mi şaşmaz?

İnsan bu kadar sorun yaşayınca kendi işimi kendim yapmalıyım mantığıyla yola çıkıyor. Bu yolda bilgisayarımı çok güzel bir şekilde topladım. Geçen haftaya kadar da herşey sorunsuzdu. Fakat lanet bölgedeki voltaj iniş-çıkışları yüzünden evdeki teknolojik aletler bozulmaya başladı. Masaüstü bilgisayarımda bu durumdan nasibini almadan bırakmadı bizleri. ALMAZ OLUR MU???

Bozulması en zor parçalardan biri 'anakart' nasıl durup dururken yanabilirsin ki. Ne overclock yapmışım ne de fanım yetersiz. Emek verip yapmışız seni. Güzel güzel toparlamışız hangi akla hizmet bozuluyorsun!! Garanti süreleri bitince dandik tamirciye vermeyeyim diye adını söylemek istemediğim ama kendilerini tanıdığımdan beri nefret ettiğim, kod adı HAYALET olan markanın franchising tadındaki yetkili bayisinden; bu sefer sorun yaşamayabilirim diye gitmemle en berbat sorunları yaşadım.

PC son kez kontrol edilir bilgiler tekrar tazelenir ve sorun düşünülür. Açılmayınca sandım ki PSU bozuldu. Dükkana girince sorunlarımı anlatıp PSU değişirsek bence sorun kalmaz dedim ve kontrol ettiğinde oda bu sonuca vararak PSU sipariş etti. Belkide benim gazımla siparişi verdi fakat sen oranın çalışanı değil misin, kontrol de ediyorsun daha ne? Akşam alırım diye verdiğim bilgisayar PSU'nun gelmesiyle çalışmayınca işin uzayacağının haberini vermiş oldu. Birde hafta sonu araya girmek istedi. Al sana tatil..

Acele ettirince işlemci arıza yapmış denildi ve güya işlemci getirttiler. Ama bana işlemciyi söylerken anakart model isimleri söylüyor ve sanki ben bilgisayar mühendisiymişim gibi modeli söylediği an yorum yapmam beklendi. Hadiii diyelim kötü niyeti yoktu. Anakart mı bozuk, işlemci mi bir karar verin. Dışarıda beni şaşkınlığa düşürüp bilgisayarınıza uyumlu 675TL'ye bir model bulduk deniliyor. Bende sorgulamıyorum ki bana uygun birşey mi. Alıyorlar, tamam diyorum.

Anlık sinir patlama kısımı.

KARDEŞİM BEN ÖZÜRLÜMÜYDÜM DE BİLGİSAYARI TOPLARKEN USB 3.0 DESTEKLİ KASA ALIYORUM. SEN GİDİP MİLATTAN ÖNCE KALMIŞ 2.0 PORT DESTEKLİ ANAKART TAKIYORSUN....!

Biliyorum pahallı model alalım dediğinizde birçok kullanıcı almıyor ama sen sordun mu paran var mı yok mu, yada bak böyle düşük kalacak kabul ediyor musun diye. Nereden biliyorsun kabul etmeyeceğimi. Hadi ben sorunu çözemesem de az çok anlıyorum. Anlamayan kimlerin hakkına girdiniz siz?

Bomba bölüm: Birçok arama ve görüşmeden 9-10 gün sonra herşey çözüme kavuşuyor ama bomba bir şekilde. PSU + İşlemci durumu > Anakart değişimi ve bana ait olan PSU'nun onarımıyla sonuçlanıyor. Hani PSU bozuktu sipariş etmiştin, işlemci bozuktu anakart getirdin?? Bilgisayarın 3.0 Portu var. İyi bileşenleri var çoğu parça MSI. Hepsi özenle 'black edition' olarak alınmış ve arkadaşımız gelip bu bilgisayarı rezil etmiş. Hep birlikte alkışlıyoruz braavoo.

Bitti mi? HAYIR! Bir haftadır işlerim kalmış sinirle bilgisayarı almak zorunda kalıyorum. Tabi o ara İstanbulda değilim, babamı arayıp almasını rica ediyorum oda kırmayıp alıyor fakat adamlara "vereceğiniz başka parça var mı?" sorusunu sormasına rağmen karşılık olarak "hayır" cevabını alıyor. Sabah geldiğimde gördüğümse 300TL değerindeki NOCTUA markası arka petek fanımın olmaması. Yahu siz manyak mısınız? Sabah dükkana gidiyorum başlıyorum aynı sinirimi orada da çıkartmaya. Herşeyi anlatıyorum. Dandik takılan anakarttan, fanın nerede olduğuna kadar. Aldığım tek cevap "bilmiyorum ki", "valla bilmiyorum ki", "biz bakmıştık, biz bilmiyorum ki."

Utanmazlar, anlamıyoruz biz salakmışız gibi fanın da üzerine yatmışlar. Bende hata. En sonda olsa PSU değişecekken aniden onaralım sonucunu duyunca iyice delirip o gün akşamı olay yapmam lazımdı. Kendimi tutuyorum patladığımda çok fazla kalp kırıyorum diye. Gerçekten çok yazık her geçen gün PC işleriyle ilgili birşey yapmadığım için çok üzülüyorum. Kimlerin, nelerin haklarını yemişlerdir. (Ortam gerildikten 1-2 saat sonra fanımı bulup beni arıyorlar.)

Sinir etti deve kuşu gibi yürüyerek; BİLMİYORUMMMM Kİ VALLA BİLMİYORUMMM Kİ.

Yarım yamalak kalan bilgisayar ve PC'den soğumamla sonuçlandı. Dava açsan dert, kavga etmesen dert. Bıktırdı, bıktırdı.

İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9