Teleservice Sony Garanti / Verme Süreci

| On
Pazar, Eylül 02, 2018
Sony XZ Premium model telefonumun yan bölgelerinde kronik şekilde soyulma ve pilin ısınmasıyla beraber ekranda iki adet sarı leke oluşunca garantiye verme yolunu tuttum. Sony cihazlarıyla ilgilenen yetkili servisin maltepe bölgesinde bulunmasıyla dertli yol sürecide başlamış oldu. Maltepeyi bilmediğim için en az 3 saatim yollarda geçti. Ama bilerek giderseniz rahat gidebilirsiniz.

Üsküdar'dan gidecek olanlar için söylüyorum;
-Marmaray otobüs durağının ilerisinde bulunan harem minibüslerine binin ve otogarı geçerken inin.
-Tam karşısında otobüs durağı göreceksiniz.
-16A'ya binin.
-Maltepe köprüsü durağında inip dümdüz ilerleyin, sol tarafınızda Teleservice göreceksiniz.

Yürüme mesafesi duraktan 3 dakika bile değil. Bilerek gittiğinizde ulaşım son derece kolay. Metro ile gidebilirsiniz ama yürüme süreniz artar. Maltepe köprüsünün aşağısında durağı var oradan çıkıp üst taraflara doğru yürümeniz gerekecek. Otobüsle gelmek daha kolay gibi.

Garantiye verip vermeme muhabbetleri sonucunda garantimiz var verelim kurtulalım deyip 13 Ağustos'da telefonu verdim. 21 Ağustos'da kurban bayramı olunca bekleme süresi uzadı. Aslında bekleme süresini yurt dışından yedek parça getirme de arttırmış olabilir. İki sorun birlikte olunca 16 gün telefonu bekledim.


Bildirdiğim tüm hatalar garanti kapsamında düzeltildi. Ama teleservice firmasını sosyal medyadan araştırırsanız haklarında oldukça kötü yorum göreceksiniz. Bu yüzden telefonu verdikten sonra korkmadım da değil. Artık şansımıza mı nedir bilmiyorum garanti dışı bir durum olmadı. Olumsuz kötü yorumlardan korkup firmaya telefonunu veremeyenler varsa maltepe şubesine bırakırsanız iyi bir sonuç alma şansınız var. Oldukça ilgili ve yardımcı oluyorlar.

Ek: Binlerce lira para harcayıp garantiye verdiğiniz aletleriniz de 'ürününüz garanti dışında kalıyor, para verirseniz tamir edebiliriz' şeklinde konuşmayla karşılaşırsanız mutlaka tüketici heyetine gidin. Hakkınızı savunmaktan kaçınmayın.
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9