Oh My Girl - Coloring Book Geri Dönüşü (Yorum) K-POP

| On
Pazartesi, Nisan 03, 2017

Sorunlarla başlayan geri dönüş. Benim için hala sorunlu şekilde devam ediyor. Başka grupların çakma hayranları, teaser fotoğraflarını yorumlayıp Red Velvet kopyacılığı yapıldığını iddia ederek ortalığı karıştırdılar. Saçma iddiaydı. Beklenen gibi oldu klibi gören herkes RV ile alakası olmadığını anladı, böylece saçma kişiliklerde susmuş oldu.

Jine'nin geri dönüşte olmaması. Bundan sonra olmayacaksa doğru bir hamleydi, ama yakın zamanda geri dönecekse ne kadar doğru planlanmış bir geri dönüş? Kendimizi Jine yerine koyarsak; Eğer geri dönüşle ilgili onları öven şeyler yazmassak kıskanıyoruz diyecekler, şirkete tavırlı davranırsak bunca yıl ekmeğini yedin şimdide hastalandın birde laf mı diyorsun diyecekler, birşey demesek gruptan mı atıldı acaba düşünceleri yayılacak. Bu kıvama nasıl geldik. Tabikide WM şirketi sayesinde. Şirket kendi eliyle Jine'nin bizimle olan iletişimini keserek haber almamızı engelledi ve böyle bir durum yarattılar. (Haber alamadık, bazı yazılar dışında.) Hastalığı 'anoreksiya' Söyler misiniz, bu hastalık tek bir yazı bile yazamayacak, en ufak ziyarette bile bulunamayacak kadar imkansızlıkla dolu bir hastalık mı? Hadi diyelim şirket değil Jine kendisi susmak istedi. Ozaman kardeşim şimdi ne yapıyorsun demeyecekler mi?? Neden tam geri dönüş günü hiçbişi olmamış gibi Jine'nin fotoğrafları ve mektubu paylaşılıyor.


Jine'nin üstünde WM logolu mont olması şirketin "bakın biz iyileşmesi için çabalıyoruz" diye gözümüze sokmasından ibaret. Şimdi şirket kızcağızı neden böyle zor durumda bırakıyorsun.. Arkadaşlarınızın okulda özel bir etkinliğe hazırlandığı ve yapılmadan önce hastalanıp sizin çıkarıldığınızı pek fazla konuşmadığınızı düşünün. Ama gelsin son gün öğretmeniniz desinki hadi yavrucuğum gel bişiler konuşta öğrencilerin velileri farklı anlamasın. İşte kendimizi yerine koyarsak tamamen yaşayacağımız budur. Mektuba "lanet olsun yav, ben hastalandım onlarda geri döndü mutsuzum çünkü benim olmadığım videolar, fan etkinlikleri ve performanslar olacak, acaba geri döndüğümde sırıtacak mıyım?" Yazabilir mi??? Sinirim buna bozuldu. Birde fotoğraflar yüzünden Koreli 'netizenbuzz' ergen tayfası yerinde; Jine onları yemedi, yedikten sonra kesin kusmuştur, anoreksiya değil mi bu hahah puhaha gibi salak salak itici yorumların altında kaldı. Gelde dövme..

Şarkının çekici kısaca catchy olmaması. Hatta daha büyük konuşacağım yeni debut yapmış grubun çıkış parçası gibi. Closer > Liar Liar > Windy Day yapıp çıtayı yükselt sonra 'Aing' parçasıyla farklı deneme yapıp > Coloring Book ile tabiri caizse level düş.. Kendimi rpg oyun oynarken çok iyi şekilde kasıp bir boss tarafından öldürülmüş itemlerimi kaybetmiş gibi hissediyorum. Şarkı kötü değil. Oh My Girl şarkısı değil mi? Aslında tam bizlik şarkı ama amaa amaaaaaaaaaa bu kadar yükseldikten sonra gelecek şarkı değil! Closer'dan sonra yaparsın veya ilk çıkışında yaparsın, yada çok sağlam geri dönüş yapıp sürekli piyasada kalmak isteyen gruplar gibi bir aylık unutulmama klibi gibi atabilirsin. Bunların dışında yaparsan seviye düşmüş olursun. Klipte ucuz kalmış. Bilgisayar efektlerini sıkmışlarda sıkmışlar, yapay durmuş. Özellikle video'yu 1080P ve üzerinde indirip bilgisayarınızda izlediğinizde detay bozuklukları daha fazla göze çarpıyor.

Bitmedi; klipte dans senkron hataları var!!! Neden aceleyle klip çıkartıyorsun WM. Açıklar mısın. Tek tek dakika ve saniye vermeyeceğim sadece 2.30 dakikasından itibaren özellikle etekli dans ettikleri kısımlara bakın. Yok böyle bir senkron hatası, üyelerin bazıları harekete başlayıp bitirmişken diğerleri yeni başlıyor, bir kısım dansı bitirmiş dururken diğerleri daha ellerini yeni indiriyor. Buda gösteriyor ki kızlar dansa çalışamamıış. Aceleye gelmiş. Gökyüzünde kutuların ve bazı objelerin üzerinde oturdukları ama düşeceklerinden korktukları için kasılmış olarak hareket etmelerini saymıyorum bile. Yahu madem green screen kullanabiliyorsun, o kutuları cisimleri neden yüksekte tutup çekim yaptın ki. Yere sabit tutup, arka planla yere green screen vursaydın kızlarda bu kadar kasıntı şekilde durmak zorunda kalmasalardı. (1.26 dakika Jiho, Hyojung'a omzuyla düşmesi için vuruyor ve Jihoda düşecek gibi olup geriye doğru eliyle durduğu objeyi tutuyor.) 2017 yılındayız ve hala işini iyi yapmayan kurgucular, mekan tasarımcıları olması üzdü.

Garip olansa albümler içinde ana parça dışında en iyi şarkılara sahip olan albümün Coloring Book olduğu. Perfect Day parçası 'Oh My Boy' tarzıyla klip olarak gelecek. Umarım o klip kıyafetlerinde 'Genie'yi taklit etmişler olamaaz olamaaz yakın bunları gibi tepkilere maruz kalmaz.

컬러링북 (Coloring Book) Real-time chart (9PM KST)
- MelOn : 74 (-14)
- Naver : 41 (+7)
- Genie : 11 (+1)
- Bugs : 3 (-)
- Olleh : 1 (+1)

Gerçek zamanlı müzik listesi sıralamaları dediklerimi kanıtlar şekilde. Aing en kötü 9. sıradan girmişken 74. sıralara kadar düştüğümüzü görüyoruz. Grubu, üyeleri, şirketi yermeyi değil yapılan hataları göstermeye çalışıyorum.



En çok üzüldüğümse tatlı kıyafetlerle dolu klibe üzülerek sert eleştiri yapmak zorunda kalmış olmam. Hala eksiklikleri kafamda toparlayamıyorum. Coloring book diyorsun, herşeyin beyaz başlaması boyama kitabı gibi düşünülen sahneler çok iyi derken birden hiç birşeyin coloring book'la alakasının kalmayışı? 

Beyaz kıyafetlerle boyaların fırlatmasıyla devam edip renksiz dünyayı Oh My Girl üyeleri boyasa daha hoş olmaz mıydı. Neden küçük düşünüp kapalı kutular içine koymuşlar. Renkleri biz katacağız farklıyız derken kutuya sıkıştırarak çıkamamışlar arada kalmışlar gibi. Yanarım yanarımda o maid gibi kıyafetlerin boşa gidişine ağlarım!

Ancaaak aing klibide çok tepki almasına rağmen canlı performanslarda epey sevilmişti. Benzeri olacak. Çok hoş kıyafet ve renkler kullanılarak canlı performanslar güzel hale getirilecektir buna eminim. Hatta maid kıyafetli bir performansta olsa fena olmaz.. 

Canını yediklerimi şirketin harcamasına izin vermeyeceğim. :@


Ekler: Hala Mimi'nin saç rengini açık kahverengi yapmasına alışamadım. Kırmızı sevmesemde Arin'in saç arka kısmına verdiği ton çok hoşuma gitti. Canlı performansları kaçırmayın.Yerdiğime bakmayın severimde döverimde.. :P Arininde ağzını burnunu yerim hadi ben kaçtım. (Pre-Order yaptııııııııııııııııığğğııım.) 


İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9