Mawaru Penguindrum (Anime Tanıtımı)

| On
Cuma, Mart 31, 2017


Tür: Mistik, Komedi, Dram, Psikolojik
Yönetmen: Kunihiko Ikuhara
Yazar: Kunihiko Ikuhara
Şirket: Brain's Base, Sentai Filmworks
Bölüm Sayısı: 24
Yayınlanma Tarihi: 2011
Puanım: 10/8

Yaşadığım her dakika, her hareket planlanmış ve kadere bağlıysa biz neden yaşıyoruz? 

Üç kardeş Kanba, ShoumaHimari ailelerinden uzak kendi başlarına yaşamaktadırlar. Birgün Himari rahatsızlık geçirir ve erkek kardeşleri hastaneye götürür. Himari'nin hayati sorunu olduğunu çok yakın tarihte öleceğini öğrenen kardeşler hayattan nefret etmeye başlarlar. Himari'nin doğum gününde, ölmeden önce mutlu edebilmek için eskiden ailecek gittikleri hayvanat bahçesine götürürler. Burada Himari sürekli penguenlere karşı sevgisini dile getirir ve marketten kraliçe penguen tacı aldıktan sonra baygınlık geçirerek tekrar hastaneye kaldırılır.

Himari doktorun söylediği gibi tedavi edilemez hastalığa yakalanması sonucu hayatını kaybetmiştir. Kardeşler hayata nefretlerini kusarken Himari kafasında tacıyla morg'da aniden ses tonu değişmiş şekilde uyanarak bazı mesajlar verir.

Penguen ve penguen tacı kardeşlerin hayatını değiştirecektir.
Çok iyi kurgulanmış flashback sahneleriyle senaryoyu tam olarak anlayabileceksiniz.


Taç kraliçemiz sadece kardeşlerin görebildiği üç adet şapşal penguenleride yardıma ihtiyaçları olur diye emanet ettikten sonra yaptığı iyilik karşısında bazı görevler vereceğini bunun karşılığında kız kardeşlerinin daha uzun süre yaşayacağını bildiriyor. (Tabi inanmaları epey uzun sürecek.)

İlk Görevimiz: Ringo adlı kızdaki Penguin Drum adlı objeyi almak. Ringo erkek kardeşlerin hocası olan Tabuki'ye aşıktır ve gelecekteki her olayı görebildiği "özel günlüğe" sahiptir. Kardeşlerin kadere olan nefretlerine karşılık Ringo tamamıyla kaderci, kadere güvenen onu uygulayan bir karakter. Alın yazısı = Ringo!






(Yönetmen Ringo üzerinde bazı ipuçları bırakarak seyircilere gönderme yapmaya çalışmış gibi. OP'de karakterin "elma" tuttuğunu göreceksiniz. Ringo'da elma demek. Acaba Adem-Havva durumunada bir gönderme mi var diye kendimi sorguluyorum.)

Ringo kaderinin peşinde koşarken bilinçsizce kendisine yeni bir kader yazdığının farkında değil. Yaptığı hatalarla kaderini değiştirdiğini görüyoruz.

KENDİSİ EFSANE PSİKOPAT STALKAAAEER!


Anne ve babaları neden bırakıp gitmek zorunda kaldı? Tam olarak anlamasakta ilerleyen bölümlerde Ringo'nun Momoka isminde ablası olduğunu öğreniyoruz. Aileside Momoka'nın ölümünden sonra psikolojik sorunlar yaşayarak sevgilerini nasıl verecekleri konusunda tartışıyorlar.

"Kaderi" gösteren günlük kendisinin değil ablasına ait. Acaba ablasıda Tabuki'ye aşık mıydı? Ablasının kaderini devam ettirme hissiyle mi aşık oldu, yoksa Ringo'da mı aynı kaderi paylaşıyor. Aslında Ringo bazı şeyleri kafasında kurarak delirmiş. Küçüklüğünde yaşadığı ailevi problemler hayatta olmaması gerektiğini, Momoka'nın yaşaması gerektiğini dayatmış. Ringoda doğal olarak ablasıyla ruhsal birleşim gibi düşüncelere kapılıp tek bir varlık olarak kaderini Tabukiyle beraber yaşatmak istiyor. Tek başına yapamayacağını anlayınca kardeşlerden; iş bittikten sonra günlüğü verme sözüyle yardım alıyor. Olaya da "Proje M" desek yanlış olmaz heralde.

Yanlış anlamıyorsam Penguenler sadece kraliçe kızla sınırlı değil. Siyah penguenlere sahip bir ablamız daha ortaya çıkacak. Hangisi kötü, hangisi iyi bilemiyoruz. Siyahlar kötü gibi duruyor.

SARIŞIN KADIN -TABUKIYLE TAKILAN- YURI.. NİŞANLANDILAR... Allahtan Ringo ve ailesine sabır dolu günler diliyoruz lsakjgdlksjdgs. Kız birazcık delirdi de hahahaha.





Mucizeler bile karşılığında bir bedel bekler.

Olayların ve anlaşmaların döndüğü metro sahnelerini hatırlıyorsunuzdur. Metro sahnelerinde reklam, uyarıların geçtiği tabelada ki iki kıza çok dikkat edin. Keza Himari'nin flashback sahnelerini gördükçe "oha, yok artık!" diyeceğiniz çoook enteresan bilgiler öğreneceksiniz. Açıkcası ben "Oha Yoaaağğğ artıııkk yuh daha neleer" gibi recep ivedik tadında -hiç sevmem- modlara girdim. Keşke girmeseydimde işte neyse.

61. KAT SAHNESİ ÇOK KOMİK GELDİ ANIME'NİN TÜM CİDDİYETİ GİTTİ RESMEN YA ASDGSDGSDGDS. Asansörde tuşlarda 61 rakamına basıldığını görüyoruz ve kapı açılmadan önce Himari "nereye geldik" sorusunu sorduğu gibi yeşillik görüyoruz bende direk Tirabsona gelmişiz uşaum dedim ve animeyi izlemeye bir süre ara verdim sanırım kafa olarak fazla yoğunlaşamamışım.

Bir kaç bölüm sonra çok ama çok şaşıracaksınız! Yuri... Momoka ve Tabuki küçüklükten beri arkadaşlarmış. Hemde çok garip kaderleriyle birlikte. Ama spoiler'ın dibine vurmak istemediğim için sizlere bu olayları anlatmayacağım, ancak izleyip görebileceksiniz. O olaylardan sonra en çok merak ettiğim Yuri'nin hayatıydı, yönetmen sağolsun bunu es geçmemiş detaylı şekilde hayatını aktarıyor. Ama Yuri'nin babasında kendimi gördüm sdagsdgsdgd.

-Yuri bugün eve geç geldin yoksa bir arkadaş mı edindin?
+Evet babacağım.
-İyi birisi mi?
+Evet baba çok iyi birisi.
-Güzel.. Ozaman asla ona güvenme! (asdgasdgsadg) İyiler herkese karşı iyidirler. Sadece kendilerini öyle göstermek istedikleri için. Yani, senin iyiliğin veya gerçekler için değil! (ASDGDSAGSDG)

Adam benim kafa, birde şey diyo sen çok çirkin bir kızsın gel ben seni düzelteyim hahahaha tabi bu adamın kafası kırık normal sanmayın.

Anime kafanıza soru işaretleri atıp birkaç bölüm sonra hepsini çözüp yeni sorunlar getiriyor karşınıza. 14. bölümden sonra biraz bozmaya başladı. Tam böyle öff bu da mı.. Diyorsunuz pat gene güzel birşey getiriyor. Yapacak birşey yok izleyip sonuna kadar göreceğiz.

Yuri'nin Momoka için yapacaklarını çok merak ediyorum, bu yüzden sizde merak edin!!!





Gelelim yukarıda bahsettiğim kırmızı saçlı bir ablamız geliyor isimli yazıma. O kadının adı'da Natsume kendisi Kanbanın platonik aşkı, hatta eski aşıklar. Yuri, Tabuki, Momoka küçüklük arkadaşları. Ringo Momoka'nın kardeşi. Natsume Kanba'nın eski sevgilisi gibi. Böyle üçgen çerçevesine dönüşüyor. Her karakterin tek tek hayatını, neden bu olay içine dahil olduğunu, neler yaşadığını öğreniyoruz. Hiçbir şey hava kalmıyor.

Natsume'ninde penguen ailesiyle anlaşma yapmasının altında bazı sebepler var. Küçük kardeşini korumak istemesi, dünyanın en büyük liderlerinden biri olan dedeye sahip olup babasının aile içerisinde başarısız olmasıyla kovulmasına kadar göreceksiniz.

Burada asla açıklamayacağım Tabuki'nin hayatı.. Ve kardeşlerin ailesinin nasıl kişiler oldukları, neden gittikleri. Bunların cevaplarını benden alamayacaksınız. O kadar da spoiii olmaz yani!

KADERİN MEYVESİNİ BERABER YİYELİM!
Gerçekten rüyalarımız hatırladıklarımızın birer parçasıysa. Bir sürü arkadaşınız olabilir ama sadece bazılarının yanında kendinizi güvende, mutlu hissedersiniz değil mi? Neden sadece onlarla olunca böyle oluyor. Acaba herşey kaderin bizi birleştirmesi ve unuttuklarımızın bütünüm. Belkide hergün yeniden ve yeni bir yerde doğarak herşeyi unutuyoruz.



İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9