[AMERİKA] Son Dönemde Yaşanan Palyaço Tutuklamaları Ve Olayları

| On
Perşembe, Ekim 13, 2016

"Palyaço" teması Amerika da sonu kötü şekilde bitecek olaya doğru gitmeye başladı.

Palyaço'dan korkmak çoğumuzun küçüklüğünde olan bir fobidir. Çocukları eğlendirmek için ortaya çıkan bu meslek hemen hemen her çocuğu güldürmek yerine ağlatmaktadır. Aslında bunun sebebi insanın kimlik savaşıdır. Makyajın veya maskenin altında kim olduğunu bilsek bile "çıkart şunu" gibi tepkiler veririz. Palyaço kılığına giren kişi sabit ve herkesin olabileceği bir yapıya bürünmüştür. Mimikleri belli değildir. Bu da bizim içten içe karşımızdakiyle psikolojik savaş haline girmemizi tetikler.

Fobi Coulrophobia yani Türkçe adıyla Koulrofobi'dir. Araştırmacıların söyledikleride benimkilerle benzer. "Çocukluk bilinç altımızda çevremizdeki insanların vücut yapılarını ve tiplerini aklımıza atıyoruz. Palyaçolarsa yüzlerini, burunlarını ve eldivenle ellerini kapatarak bildiğimiz vücut tipleriyle başka bir görünüme girmeleri, yetişkinlerin özellikle de çocukların huzursuzluk duygularını ön plana çıkartarak ağlama ve sinir krizi geçirme durumuna yönlendiriyor"

İleri derece Koulrofobia Hastaları, palyaçoları gördüklerinde titreme, hızlı nefes alıp verme, nefes kesilmesi, bağırma gibi refleksi davranışlar sergileyebilirler. Bu tarz kişilerin fobilerini yenmek adına palyaçoyla yüzleştirilmesi doğru değildir. Hastalık dereceleri sinir krizlerine dönüşüp, sosyal olarak içlerine kapanmalarına neden olur. Bunun sebebi Koulrofobinin üst seviyesi, palyaçoların kişiyi sosyal çevre ortamında rezil edeceğini düşünmelerinden kaynaklanır.


Amerikada 11 Ekim 2016 tarihinden beri kendini akıllı sanan kişilerce "Creepy Clown" adı altında insanları korkutma etkinlikleri başlatıldı. Yaşanan olaylar, bu kişilere özenilmesiyle çığırından çıkarak polislik hale gelmesine neden oldu.


Dün gece palyaço kılığına girip insanları aşırı derecede korkutan, kovalayan, tehdit eden yirmi kişi polis tarafından tutuklandı. Tutuklamaların artmasıyla beraber sadece palyaço vakaları için özel polis hattı oluşturulmuş. Ayrıca televizyon kanallarında olayların artmaması ve bırakılması için haberler verilmeye başladı.

İşin şaka boyutu aşmış. Korkutma evresi biterek, sopa ve silahlarla zarar veriliyor. Yanılmıyorsam dün, kötü bir mahallede palyaço kılığına giren kişilerce dükkan yağmalanmış. Sanırım Amerikada can sıkıntısı çok fazla? Normal mi şimdi bu..

İnternetin yararı olduğu gibi zararı olduğunuda palyaço vakasının internet üzerinden tutmasıyla ingiltereyede sıçraması gerçekleşmiş. Bugünde ingiliz polisi gece uyuyamayacak gibi. Burada yapsalar kimse acımaz tekme tokat dalarlar.. Bende olsam acımam dalarım. Eğer bu olaylar durulmazsa 31 Ekim 2016 yani Cadılar Bayramında ortalığın karışacağını düşünüyorum.

Aklıma gelmişken McDonalds palyaçosundan nefret ederim, hep dövesim gelmiştir..

İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9