Sevdiğim KPOP Gruplarına Birşey Olma Sorunsalı Devam Ediyor

| On
Cuma, Ağustos 26, 2016
Eren'yaaa git şurdan felaket tellalı gibi uğursuzluk yapıyorsun derler. Güler geçerdik ama bazı konularda korkmaya başladım!

SNSD
Çok sevdiğim bir gruptu. Belkide kpop piyasasında olmamın en büyük nedeni. Onlar sayesinde 2009 senesinde tanımıştım. Ama her hayranlık duygusunun son bulacağı gün vardır ya.. Büyük bir Jessica fanı olduğum için yaşanan son dönem olaylarından sonra Jessica sevgim daha baskın gelmeye başladı. Zamanında yaptığım emekleri, olayları hiçbir zaman unutamayacağım ancak, biz aileyiz diye yaklaşık 9 yılımız geçtikten sonra, kim hatalı olursa olsun Jessica giderken bir üyenin bile tek laf etmiyor oluşu.. Üstüne Jessica'nın yaptığı paylaşımları "ti" ye alır gibi cevaplar vermeler gerçekten o söylenen aile kavramına uymayan şeylerdi ve SNSD - Jessica olayından sonra onlara karşı olan fanlığımı bırakmak zorunda kaldım..


T-Ara
Hala sevgim devam ediyor.. Tabii severken yaşadığımız olaylar oldu. Önce Hwayoung geldi bir sürü olay yapıp kızları birbirine düşürüp şirketi rezil etmeye çalıştı. Başaramadı. İstediğini alamadı ama T-Ara'nın Kore önündeki sevgisini geriye itti. Belkide hala Korede yaşadığımız sorunların temelinde Hwayoung'un bu yaptığı kurnazlık yatıyor.. Bu olay bitti derken Areum'un kısmi olarak psikolojik sorun yaşaması çıktı karşımıza. Üyeler, herkes birbirini çok seviyordu ama mecburi olarak "ünlü" olma durumuna son vermek zorunda kaldı. Birden ünlü olma hastalığına yakalandı. Hatta biraz delirdi bile diyebiliriz. İnternette Areumun instagramdan atmış olduğu videoları bulabilirsiniz. Şirket büyük bir sorun olmaması için sildirmişti. Areum kendi kendine konuşuyor birileriyle arkadaş oluyordu. :( Bizim kızların postlarına yorum attığını sevgi dolu mesajlar yazdığını görebilirsiniz. Gerçekten ben ona çok ısınmıştım, seviyordum.. (Hwayoung olayını bilerek anlatmadım, herşey ortada.. Yaptıkları..)

After School
Belkide kendimi en çok verebildiğim gruptu. Onları tanıdığım yıllar 2010 dönemiydi. Hem artık ben Kpop piyasasını çok iyi biliyordum hemde işlerin içindeydim. Ayrıca alt grubu olan Orange Caramel çok tatlıydı. Bu yüzden özel hayranlık duyuyordum. Hele'ki Raina - Nana ikilisine. Ama gel gör ki bizim vasıfsız Pledis şirketçiğimiz grubun içine etmeyi başardı. Hiç bu kadar iyi mahvedebilen şirket görmemiştim. Yetenekliler, istekliler.. Japonya çıkışlarında başarılılar. Şarkılar iyi. Peki en son 2 yıl önce comeback yaptılar desem inanırmısınız? Toplam müzik ödülü olarak neredeyse "1" ödül aldılar desem.. Hakları çoğu medya tarafından yendi, üstüne yetmemiş gibi şirkette yedi. Artık pek umudum yok devam edeceklerini düşünmüyorum. Belki bu sene sonu veya seneye son kez Orange Caramel ve After School dönüşü olur ondan sonra, Uee Nana Lizzy reklamlar dizilerle takılır, Raina solo çıkışlarına devam eder Kaeun'da DJ'liğe başladı zaten oda öyle gider heralde. E-Young için çok üzülüyorum. O kadar yetenekli ki. Bir çok enstürmanı çalıyor. Çıkışını yaparken bass gitar şovu bile yapıyordu ama naptı Pledis bir güzel harcadı. Teşekkürlerimizi iletelim.


Crayon Pop
After School tecrübemden sonra piyasada artık abi konumuna geçmişken zengin fanboy olduğum dönemler. Ne çıkarsa satın alırdık. Koreli olmamama rağmen WayLand sitesinde çok sevilen zengin fanboy olarak geçerdim. Crayon Pop'un fanları psikopattır. Gerçekten kavgaya falan girebilecek kapasitedeler ve çoğu erkek. Kız fan neredeyse görmedim diyebilirim! WayLand'e canım sıkıldıkça para yardımı yapıp etkinlik başlatıyoduk. Sanırım tek koreli olmayan üyelerdendim ozamanlar. Şuan belki herkese açıktır.. Bana özel daum cafe crayon pop üyeliği almışlardı Kore kimliğiyle.. Sonra biraz koptum kpop piyasasından. Ara ara takip ediyordum ama eski kaliteleri gidiyordu çünkü ilk şirketleri Crayon Pop'un barbarbar şarkısıyla yaptığı parayı çarçur etmişti. Önce gitti K-Much adında bir erkek grubu kurdu ki çok kötü promosyon yapıp grubu flop hale getirdi. Ondan sonra Bob Girl adında başka bir flop kız grubu kurdu. Erkek grubu anlarım ama kız grubu kurmak resmen kendisine ateş etmek oldu. Crayon pop yerini sağlamlaştıramamışken sen neden kız grubu kurarsın ki? Sonuç ne oldu k-much iyi olmasına rağmen flop kaldı, bob girl üyeleri çok umutluyken grup dağıldı. Ne gerek vardı? Üstüne birde o kadar parasal saçmaladı ki crayon pop başka şirkete geçti. Resmen vizyonsuzluk. Yakında comeback yapmayı planlıyolar ne olacak merak ediyorum ama o eski tatlı-kro hallerinden uzaklar üzülüyorum..

Vividiva
Kaliteli veya eski bir grup değillerdi. Çok tatlı oldukları için sevmiştim. Maid tarzları falanda vardı, über cutelerdi. Belli bir fandom kitlesi oluşuyordu. Hatta facebook sayfalarında yabancı fanlar tarafından çok sevildikleri için özel videolar çekip konuşmalar yapıyorlardı. Dağıldılar "disbanded"....

Oh My Girl
Şuan en sevdiğim grup. -_- Ben geldiğimden beri ne oldu dersiniz? Closer döneminde patlama yaşamışlardı. Closerdan sonra geldim ve arka arkaya olan comebackler büyük umutlarla yapılmış olsada istenilen alınamadı. Hatta son Aing promosyonunda ciddi rakip olmamasına rağmen Hyuna ile tek kaldığımız kapışmayı bile kazanamadık. Çıldırdım.. Bu konuda en büyük suçlu hayranlar. Çünkü OMG'un gerçek hayran kitlesi çok az. Genelde sevenler, bakayım bende dinleyeyim. Çok tatlı yetenekli kızlar! Diyip asıl fandomlarına geri dönen kişiler. Yani bana göre resmi fan grubu öyle on binlerden fazla değil şuanlık.. WM'nin yaptığı hata arka arkaya üç comeback yapmak oldu. Heyecan yaptılar sanırım diğer yeni rookie gruplarda atakta diye. Eğer bekleyip minik promosyonlar şeklinde yapılsaydı, Aing müziğinin telifi satın alınacağına, bu yazın sonu boş geçilip kışa girerken full albüm yapılsaydı herşey çok daha güzel olabilirdi diye düşünüyorum. Arka arkaya yapılan geri dönüşler sonrasında Jine'nin anoreksiya hastalığı çıktı gene. Çok ciddi zayıflık hastalığı biliyorsunuzdur. Psikolojik bir sorun hatta. Genelde ünlü hastalığı diye geçer ama her insanda özellikle gençlerde oluyor. Umarım hastalığını atlatabilir..


Siz ne düşünüyorsunuz. Her sevdiğim gruba benden sonra birşey olmamış mı? 
Ben ne yapacağım korkuyorum artık T_T

Ekleme: Sohyuna son dönemlerde çok ısınıp, 4Minute takip ederken aniden grubun dağılmasına değinmedim bile.. :(
1 yorum on "Sevdiğim KPOP Gruplarına Birşey Olma Sorunsalı Devam Ediyor"
  1. Yui Kimchi-ya!4 Aralık 2017 22:15

    2NE1 dinlemeye başladım; beş ay sonra 2NE1 dağıldı.:(
    4Minute dinlemeye başladım; üç ay sonra 4Minute dağıldı. :(
    Bigbang dinlemeye başladım; T.O.P baygınlık geçirdi.
    EXID dinlemeye başladım; Solji'nin kanser hastası olduğu çıktı.
    SNSD dinlemeye başladım; Taeyeon bir trafik kazasına bulaşmış. (deniliyor tam bilemiyorum.)
    INFINITE dinlemeye başladım; 5 ay sonra Hoya gruptan ayrıldı.
    Galiba aynı kaderi yaşıyoruz. :(

    YanıtlaSil

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9