4Minute Dağılıyormuş / Kpop 2. Jenerasyon Devri Bitiyor Mu?

| On
Pazartesi, Haziran 13, 2016

Piyasaya geldiğimde sene 2008-2009 aralığındaydı. Tabi ozamanlar ne kpop bu kadar popülerdi nede Türkiyede bu kadar yoğun yaşanıyordu. Hatta ben eskiye özlem yaşadığımız günleri betimlerken kpop sever çevresini köyde yaşayıp herkesin birbirini tanıması şeklinde yorumlardım. Bir foruma geçerdiniz, tanıştığınız kişi daha sonra başka yerde görür tanırdınız. Gerçekten böyleydi. Toplasak 100-200 kişi zor vardı. Ondan sonra hallyu akımıyla birlikte ülkemizde de dünyada da patladı gitti.. Bende yaşlandıkça eskisi gibi takip edemez olmuştum. 8-9 yıl öncesinden bahsediyoruz.. Ama gerçek vardı ki kaliteli grupların hakkını yemezdim. Tek bir grubun yedim. Oda Wondergirls grubuydu gerçekten Sunyeyi tam olarak tanıdıktan sonra pişmanlık duydum. Bir kaç yerde de dile getirmiştim zaten. Ama elbetteki anti olduğum bir kız grubu vardı, onuda piyasanın alevli günleri bırakalım.. Hala sevmiyorum ama isim vermeye gerek yok o tam bir SNSD Vs XXX savaşıydı. Anladınız siz..

Şimdi dönüp arkama bakıyorum önce yaşımın büyüdüğü gözüme çarpınca allah kahretsin bee! dedikten sonra biraz daha geniş bakınca gençliğimin bu çevre, müzikle geçmesinden hiç üzüntü duymadığımı görüyorum. Bazılarına bu yazdığım şeyler çocukça, anlaşılmaz veya saçma gelebilir. Ama ben bu çevreden inanılmaz dostluklar kazandım. Ve çoğuylada yüzyüze buluştum. Kpop fanlığı sayesinde kaliteli insanlarla, akılların zihnin uyuştuğu insanlarla aynı ortamda olmanın mutluluğunu yaşadım. Bazen çevrenize baktığınızda kimsenin anlamadığını, neden kafa yapısının uyuşabileceği insanlarla olmadığını düşündüğünüz dönem olur ya işte ben bu dönemleri dostlarım ve büyüklerim sayesinde az yaşadım. O yüzden bu sektörün bende ayrı bir yeri vardır her zaman. Birde bizim dönemimizde kpop hayranlığı şuanki gibi "veletlik" şeklinde yaşayanlar gibi değildi. Üstüne alınmaması gerekenler alınmasın herkesi kastetmiyorum. Bizim zamanımızda dostluk, saygı arkadaşlık falan değer verilirdi. Kpop'ta bir aracıydı bizlere. Yok gidelim şuna sövelim, bunu sevmiyorum, onu dışlayalım veya çok küçük çocuk gibi davranıp ağlayalım zırlayalım kpop en iyisidir siz eziksiniz gibi modda gezmezdik yani, onu net ifade edeyim. (Bizde ozaman yaşı küçüklerin şu durumu vardı, şirketler üyeleri daha çok yorardı şimdikine göre.. Bazı küçük yaşlı fanlar şirket sahibinin üyeleri dövdüğünü zorla konserlere çıkarttığını falan söylerlerdi :D Hatta şirketin sahibi bugün kimi kırbaçlayıp dövecek gibi espiriler olurdu asdgdsag.)

Bugünse beni üzen yeni bir haber aldım. 4Minute ayrılma sürecine girmiş. Kesin olmasa da üyelerin kontrat yenileme durumuna yanaşmadığını olursada sadece Hyuna'nın kalacağını duydum. Sonucu ne olacak göreceğiz ama 4minute dağılırsa bizim neslin yani 2.Jenerasyon kpop gruplarının bitimine geliyoruz gibi görünüyor. Bazende diyorum ki ben kimi seversem kurutuyomuyum ne yapıyorum anlamıyorum ki? Babam bazen maç falan olduğunda gel izleyelim der hep tuttuğumuz kişi veya takım falan yenilir genelde. Hemen babam der ne zaman gelsen böyle oluyor uğursuzmusun nesin filan diye aslkdjgksdg. Biraz inanıyorum bende.. SNSD'ye yıllarca emek verdik, soshiturkey hatırlayan olur belki bir kaç sene onu ayakta tuttuk bişiler yaptık ondan sonra 1 yıl ben ara verdim tam geldim derken Jessica SNSD olayı oldu ve o gün benim için tamamıyla SNSD bitti.. -_- Ondan önce T-Ara lovey dovey öncesinde sevmeye başlamıştım. Bo peep bo peep müzikleriyle kopuyoruz. Tam ciddi fan oldum sayfa kurdum, hooop hwayoung kavgası, olayları? Neyseki Tara sağlam hala seviyoruz! Aman ben ağzımı çok açmiyim.. Sonra?? After School fanı oldum 2010'da.. Bu tarihten sonra grup ciddi bir comeback yapamadı, onlarda dağıldı gibi bir şey. Hatta bence dağıldılar ama resmi duyurusu yok sadece. Ah Rainam ah.. :( Özlüyorum senide. Sende git San-e ile düet yapıp dur benim sinirimi boz. Bitti mi sandınız? Bitmedi. Senelerden gene 2010! Girls Day yabancı fandomları arasında bir video editim sayesinde popüler olup +50binlik sayfaya ortak edildim. NE Mİ OLDU? Jihae gruptan atıldı. :D Şaşırdınız mı? Şuanda Oh My Girl grubunu seviyorum hemde öyle böyle değil. 1 sene sonra ilginç bir haberle karşılaşmaktan korkuyorum. Lütfen bu sefer yaşamiyim. Bunda olmasın bare, hı? Eğer 4minute dağılması kesin olarak gerçekleşirse ciddi bir üzüntü dönemine girebilirim. Hani bazı gruplar vardır ama sadece vardır. 4minute öyle değildi, müzikleri kaliteliydi bana göre. Sadece müzikte değil üyeleride çok kaliteli. Değer verdiğim uzaktan uzaktan sevdiğim bir gruptu. Şuanda bu yazıyı yazarken ablamada bahsediyorum o da şok..

Acaba 2.nesilin bu kadar çabuk harcanmasının sebebi neydi, onu daha çok merak ediyorum. 1.nesilde şirketlerin tecrübesizliklerinden ötürü genelde gruplar kavgalı ve olaylı ayrıldı. DBSK grubunu hangi nesile koyacağımı bilemesemde hatırlarsınız. Aslında daha öncesinde de özellikle SM taraflı gruplar hep olaylı ayrılmış. Ama ikinci nesilde bu tecrübesizlik dönemi atlatılmış, kurnazlık dönemine girilmişti. Genelde sevilmeyen, tutunamayan üyeler "mezun oldu" lafıyla gruptan atılıyordu. (Mezunluk olayını ilk çıkaran grupta After School'dur bu arada. Ama onlar gerçekten mezun ediyordu, son comeback mezun olacak üye odaklı olup ayrılırken ona özel kep atma törenli fotoğraflar çekilirdi. Sonra After Schoolda bu geleneğini bozdu, mezun ettik bitti gitti'ye getirdi..) Peki kalan son kaliteli grupların bu kadar çabuk kontrat yenilememe durumunun altında ne vardı? Bana göre ikinci nesil çabuk tüketildi. Farklı bir çağdayız ve yeni bir akım aburcubur gibi tüketildi. Bununla birlikte üyelerin çoğu yaşlandı ve yeni gelen paralı fandom kitlesi yaşlı üyeleri dinlemez olmuştu. Veya "para yatırmaz" olmuştu da diyebiliriz! Eski fandomlar daha zengin olsada -yaş itibariyle- dinlemeyi takip etmeyi azaltıp çoluk çocuğa karıştıklarından ötürü nesilin başındaki gruplarda kontrat iptalleri, yenilememe durumlarıyla karşılaşmaya başladılar gibi sanki? Mesela neden kalırsa Hyuna kalıyor, çünkü sağlam soloları ve ona özenen genç nesile sahip. Sebebi bu olabilir mi? %90 böyle diyorum ben.

Her neyse işte benim moralim bozuk..

1 yorum on "4Minute Dağılıyormuş / Kpop 2. Jenerasyon Devri Bitiyor Mu?"
  1. Benim K-Pop a alıştığım ilk gruptu ben de aynı duygular içerisindeyim :(

    YanıtlaSil

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9