Deadman Wonderland (Anime Tanıtımı)

| On
Salı, Mart 01, 2016

Tür:  Aksiyon, Korku, Sci-Fi, Gerçek Üstü
Yönetmen: Kōichirō Hatsumi
Yazar: Yasuyuki Muto
Şirket: Madman Entertainment, Funimation Entertainment, tvk, GBS, TVQ, SUN
Bölüm Saysı: 12 + 1 OVA
Puanım: 10/8

Uyarı: Aşırı derecede küfür ve kanlı görseller içermekte. Hatta o kadar aşırıki bazen kanlarda ve küfürlerde sansür gerçekleşiyor.

Japonya savaşsal ve depremsel sorunlardan sonra ekonomik krize girer ancak tekrar düzelme dönemine girmiştir. Ülke büyük kaostan çıkmaktadır. Lisede arkadaşlarıyla beraber okuyan Ganta, ders ortasında cama uçarak gelen "kırmızı adam" tarafından saldıraya uğrarlar. Tüm sınıf o patlama ile ölür ancak Ganta yaşamaktadır. Aslında onun yaşamasına izin veren kırmızı adamdır.. Ganta'nın önünde gördüğünü bildiği halde en yakın arkadaşlarının kafasını kopartır. Özellikle Mimi.. :( Ganta olay sonrasında tek şüpheli ve yaşayan olduğu için gözetim altında tutulur. Hastanedeki tedavisi bittikten sonra idam kararı çıkar. Avukatı onu koruyacağını söylesede ilginç bir şekilde Gantaya kumpas kurmuş ve gizli sahte kamera kayıtlarıyla yaptığını (yalandan) ortaya çıkartır? Adam güya avukat yardım edicek sadlkjgdg.


Tabii durumlar böyle anlattığım kadar basit ilerlemez. :) Çok garip şeyler oluyor ya o.o Ganta yapmadı kesinlikle. O kamera kaydını nasıl yapmışlar bizz şok?? Kamera kayıtlarında filan ben öldürdüm diyor... İdam kararı sonrasında başka mahkumlarında yaşadağı Tokyoda ki "Deadman Wonderland" isimli özel hapishaneye gönderilir.  Hapiste herkesin boynunda özel kapsülümsü birşey bağlıdır. Tasma gibi. Bunun amacı oradaki kişileri daha iyi takip etmek ve özel hapishane olduğu için kendi dediklerini yaptırmak. Çünkü bu tasmaların içinde zehir var. Ve hergün zehir bırakıyor. Eğer üç gün boyunca panzehiri yemezlerse ölüyorlar. Hapishane gelir kazanmak için mahkumlarına ölümcül oyunlar yaptırıyor. :)) HEMDE HALKA AÇIK SLAKDJGKSGD. Orada kazananlar hapishane cast > yani paralarıyla panzehir (şekerlerden) alıyorlar. Onun dışında parayla orada istedikleri herşeyide alabiliyorlar. Farklı bir dünya gibi yani. Alkol bile satın alabiliyorlar. Eh tabiki böyle normal rahat yaşayalım arada da etkinliklere çıkar paramızı kazanırız gibi rahatlık yok. Über psikopat bir gardiyan ablamız var. Bu kadına makina falan diyolarlar hatta slakjdgsd. ŞARK ŞURK PAT KÜT diye kafası atarsa kılıcını çekip doğruyor. Zaten tanışır tanışmaz göreceksiniz deşiyor bir kaç kişiyii. Bizim Gantoş orada Yoh isimli bir çocukla tanışır. Ama bu çocuk hafif düzenbaz tilki tipli birşeydir. Hırsızlıkda yapıyor zaten. (Güvenemedim.) Hapishanede günler geçince üçüncü ana karakterimiz Shiro ile de tanışacağız. Ama bu kızında olayını anlayamıyoruz tam. Kız zaten bembeyaz birşey. Saçı kıyafeti falan. Kıyafeti diğerlerindende farklı. Birden çıkıyor birden gidiyor?? Neyin nesi görücez! Yosh!! Panzehir olan şekerlerin tane fiyatı 100.000 Cast! Wowowow! Demin yarışma falan dedim ya, bunlar öyle koltuk kapmaca, el çarpmaca falan değil. :) Bildiğiniz adam deşmek birebir kapışmak bıçaklı yollar filan. Hata yapan kaçanın sonu "ÖLÜM"...


Ama bence saçma şeyler var.. Bir kere çocuk küçük daha pat diye idam cezasımı verilir? Ayrıca çağ ileride. Okulun orada çevrede falan birtane bile kamera yokmuymuş. Kırmızılı adamın saldırdığını görmüyor? AMAAN NEYSE SHIRONUN SAÇLARI ÇOK DADLUŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ....

Arkadaşla yenilen yemek her zaman daha güzeldir. (Shiro)

Duydum ki animenin mangası daha meşhurmuş. Bazı detaylar orada uzun açıklanmış. İdam neden hemen oldu? Shiro kimdir gibi.. Şimdi başka saçma birşey daha diyicem.. Mantık kurmuşlar ya böyle basit şey nasıl atlanır aklım onu almıyor?? Ganta'ya bizim gardiyan sinirleniyor arıyor filan. Bir türlü bulamıyor? Boyunlarındaki tasma zehir veriyor, kimlik görevi görüyor ama üzerinde bir wifi bile yok nerede olduğunu bilemiyorlar. Veya yakalayacaklar üzerinde bayıltma özelliği durdurma özelliği filan yok. Basit hatalar değil mi bunlar?

OHAOHAOHAOHA O KIRMIZILI ADAM GİZLİ G BÖLGESİNDE TUTULUYORMUŞ YANİİ ODA BU WONDERLAND'DA!!!!!!

Şimdi bizim bu gençlerin (Ganta'nın) durumu "GünahDalı" durumuymuş. Kanlarını kontrol edebiliyorlar. Bizim kırmızılı adam Gantayı bilerek öldürmemiş göğsüne bu gücü vermişti.. Kanlarıyla insanları deşebiliyolar kısaca. Kyoukai No Kanata'daki gibi.. Tabi izlerken öyle bir sanıyoruzki bu güç sadece kırmızılı adam ve Ganta'da var ama gel gör ki bu hapishane dünyasının içinde epeyce bu güce sahip kişilerle doluymuş. İlk olarak karşımıza "karga adam" çıkıyor. Gantoşumuzu zorla 1vs1'e çıkartıp dövüştürtecekler onunla. İşte tam bu kısımlarda anlıyoruz ki bizim avukat bey amcamız buranın ortak sahibi veya üst kişilerinden biri. :) ÇOK SİNİR PİSLİK. :S Bizim Gantaya'da hapishane görevlileri Ağaçkakan adını takıyolar. Yani Karga VS AğaçKakan savaşı göreceğizzz! Yenilen veya pes eden işkenceye maruz kalıyor. Hapishanemizin psikopat birde kadın doktoru mevcut. Özel güçleri olan bu tarz kişileri deşmeyi, araştırmayı epeyce seviyor. :D Bizim jojuk şansabala karga adamı yeniyor. Ya kansızlıktan ölecekti yada işte... Karga adamın cezası ne oldu?? Bu cezalarıda seyirciye izletip heycan yaratma çabasına girmişler slkdjkgs. Makine var, doktor manyak kadın çeviriyor. Cezayı yiyen kişi koltuğa bağlı şekilde yatıyor. makine dönerken dur diyince durduruyolar. Cezasını kendi seçiyor haniii. SAĞ GÖZÜNÜN ÇIKMASI. Evet bu çıktı! Hepsinide çatır çatır gösteriyor. Oyarken adamın bağırmasına, kadının psikopatlıklarına kadar. En başta o yüzden uyardım ona göre!! 

Yaa ama ben bu shiro'yu hala nedir ne değildir anlamadım? Mangasına bakmak lazım diyeceğim ama sonunda bizede animede gösterdiler ne olduğunu azıcıkta olsa. Meğer bu kız bizim Ganta'nın küçüklük arkadaşıymış. Beraber takılıyorlarmış filan. En yakın arkadaşlarmış hatta. Ama sonra neden gittiler ayrıldılar henüz göremedim. Burada ne işi var? Neden girdi. OF KAFAMDA ÇOK SORU VAR BENİM, BİTSEDE RAHATLASAK. AMA ÇOK TATLI HANİY KISS SEN BURDA NAPİYON???

Olaylar olaylarrrrrrrr. İlk kapışma bitti ama bu kapışmaların sonu gelmez sadlkgjdg. Ya şimdi kapışmadan önce bizim Ganta tatlı bir kızla tanışıyor çiçek filan yetiştiren. :( Böyle çok kawaii yardıma muhtaç gibi bir kız. Hayatlarından falan bahsediyolar, kız yaşadıklarını ve onunda GünahDalı gibi yeteneği olduğunu ama kullanmak istemediğini söylüyor. İşte sonradan anlıyolar ki akşam çıkacakları maçta onlar beraber kapışacaklarmış. E tabiki böyle tanıştıkları için kapışmaya çıktıklarında savaşmama kararı alıyolar ama KIZ MANYAK ÇIKTI KAÇ. aslkdjgksdg. Kız bildiğin psikopat, insan düşmanı birine bağlıyor ve meğer lakabıda Sinek Kuşuymuş SAKDJGSGD. Kızın hayat hikayesi kötüde, kardeşim bu Ganta sana kötü birşey yapmadı ki? asdlkgjsgd. Kızın en kötü yaşadığı şey şu asklddg hakkaten kötü ama. Annesi deprem gibi birşey olduğu sırada bizim tatlı kızımız yani Minatsuki masanın altında kalıyor anneside onu kurtarmak yerine çiçeği alıp kaçıyor? Tam salkdjgaksljgd hayata küsmelik olayda, insanlara neden kötü davranma hissine dönüşür ki aslkdgjsd. Sahneyi izlemeniz lazım çok fena yapmışlar. Ayrıca bizim Yoh'da bu kızın abisiymiş. Bak sen olaylara gel kaçırma! 



Hakkaten güzel gidiyor sonu saçma bitmezse yüksek puan vereceğim. Bu avukatbey amca oranın sahibi gibi birşey olmasına rağmen onunda üstü varmış? Yaşlı bir adam daha var. Ama kötü durumda gibi. Shiroylada bir bağlantısı var! Bu kız kötü biri olmuş olabilir o.o Yani o hale getirmişler. Shiro ile ninni (bildiğimiz ninni yani annanelerin babannelerin söylediği.) bir bağlantı var. Onun seslerini duyunca birşey oluyor. BEN HALA ANLAMADIM BU KIZ NEYİN NESİ YOKSA KIRMIZI ADAM DEDİĞİMİZ KİŞİ O MU? 

Birde güzel olaylar katmak için tüm GünahDalı sahiplerini kötü yapmamışlar. Deadman Wonderland içinde bir karşı grup oluşumu var. Bunlar iyi kişiler ve karşı gelmek için Scar Chain diye gizli örgüt kuruyolar ve tabiki bizim Gantoşunda gelmesini istediler. Zaten mentalite olarak %100 yakınlar. Ama bu olaylar böyle devam ederse kazanacakları için bizim avukat amcamız hemen olaya el atarak Rahip isimli bir GünahDalı güçlerine ait abimizi koruma gibi yanına alır. Adamda fena güçlü en son bizim Gantayı patates ediyordu aslkdgjsdg. AMA O DEĞİLDE BEN HALA YOH'U SEVMİYORUM. NET. Ayrıca minatsuki'yi çok fena yapmışlar kızın karakterinde kawaiilikten kötülüğe kadar herşey var keşke ana karakterlerden olsaymış. :D

Bizim rahibin ekibi varmış. Aslında bu tarz Scar Chain gibi gizli kurulan örgütler için olan üst düzey koruma ekibi gibi düşünebiliriz. Onların lakaplarıda "UnderTaker"mış.. Yoksa WWE'mi izliyordu animenin yazarı? Hadi buda undertaker olsun. Belkide 2.sezon adını John Cena koyabilir?? Son 4 bölüm acayip derecede manyak ötesi olmuş zaten ilk bölümlerde fena değildi. Son bölümlerde resmen karakter öldürme, herkes birbirini satıyor acayip şeyler. Scar Chain'in hackercı herifi meğer satıcının tekiymiş. UnderTakerlara sattı örgütü. Onun yüzünden ekibin lideri dahil herkes pert. EFSO SPOILER VERDİM. Ama ama işte neden son bölümü lapırt lopurt pat küt diye hadi bitsin şeklinde bitirdiniz. 10 verebilecekken puanım 8'e düştü! 2. sezon gelir mi acaba gerçi yayınlanalı epey olmuş hala gelmemiş. Çok fazla detay var daha fazla inmek yok, izleyip görün artık. YAAA SHIRO'CUUUUK YERİZ SENİİİ ÜÜÜ ALBINO'muz bizim! :( Son bölümlerde artık bacak kopmalardan, böbrek fırlamalarına uyuşturucu falan herşeyi eklemiş bunlar. Fena bölümler. Hiç beklemiyordum. Boşa geçmeyecek zamanınız. İzleyin!!

Bu arada Shiro'nun Türk kızı olma ihtimali var.
Ölüm kalımın ortasında kanlar dökülmüş herkes ölmek üzere. Shiro bizim Gantaya trip atarak SENİN KURTARMANA İHTİYACIM YOK "HİH" FİLAN YAPTI AMA ÖLMEK ÜZERE? ASDLGKJASLKDGJLKSJGLKSJDG! Detaylar detaylar... :D


SenjiSan amca senin adınıda çok geçiremedim ama zorrodan sonra sevdiğim en sağlam erkek karakterler arasında olacaksın! EN GÜÇLÜ ADAMI ÖLDÜRÜP, EN GÜÇLÜNÜZ KİMDİ O GELSİN DEMENİ UNUTMAYACAĞIZ. ŞAPİŞİK ALKSDJGKASDG.


***Derin Spoiler***
İzledikten sonra yazdıklarımı düşündüm. Sakin kafayla animeyide düşündüm. Aslında Ganta sınıfındaki kişileri öldürendi. Aslında shiro diye biri olmayabilir bile. Çünkü son bölümde Ganta'nın gücü arttığında aynı gücü Shiro'nun üstündede görüyoruz. Sanki tek vücut gibi. Ve Shironun hatırlamadığım bir bölümünde "kırmızı adam ile aynı şekilde gülümsemesini" görüyoruz. Kırmızı adam Shiro ise aslında içinde yüzleştiği kişi de olabilir. Aslında hepsi Ganta. Ama bu seferde hackerın, suçu itiraf ettiği bölümde Gantanın videosuyla oynadığını söylüyor. Burda bir ikilem yaşıyorum ama sonuçta o hacker da sadece ben bunu yaptım bana bunu verdiler, öncesini bilmiyorum da diyebilir o yüzden animenin psikolojik boyutta incelenmesi lazım. Birkez daha izlemek lazım en az 3 kere hatta. Çünkü karakterlerin hep geçmişine indiğimizde kendileriyle yüzleşemedikleri noktaları görüyoruz. Undertaker lideri o rahip bile küçükken yaşadığı atamadığı şeylerden. Scar Chain kurucusu bile kolyesinde küçük kızının resmi var sanarak yaşıyor. Aslında yok gördüğü kişi gene kendisi. Hatta Senjisan Ganta'nın hayalinde olmak istediği kişi bile olabilir. İlginç hoş bir anime. Mangasını okuyan biri olursa beni daha çok aydınlatabilir. Detayları merak ediyorum..


İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9