Bilinç Altıı: Hyomin Sketch Klibi Yorum / K-POP

| On
Çarşamba, Mart 16, 2016


(Fotoğraf upload sitesiyle yaşadığım sorun sonucunda tüm fotoğraflar silindi bu yüzden fotoğrafsız sadece yazılar kaldı, fakat yazıyı silmek istemedim. Üzgünüm..)

Okuduğum bölümümle ilgili bilgilerimi klipler üzerinde sizlerinde bilgilenmesi için paylaşacağım. Bunu yaparken bir kesimi kötüleme / yerme gibi amacım yoktur. Yorumları yaparken klibi 10, 20 kez izleyip daha sonra sahne sahne yorumladığıma emin olabilirsiniz.

Klipte keskin olarak 3 simgeyi görüyoruz. "Saydamlık, Ayna, Kamera"

Kıyafetlerin tamamı saydam (transparan)
Eldivenler saydam (trasparan)

İki simgeyle cinsellik arzusu hissettirmeye çalışılıyor. Bununla birlikte sert kurgu yapılarak "ten" gösteriliyor. Buda cinsellik isteğinin biraz daha kaynamasını sağlıyor. Ve bomba bitiriş, cinsel objeler bir çok kez kadın dansçılar ve adam tarafından gizleniyor. O bölgenin cinsel obje olduğu ama özellikle kapatıldığı vurgulanıyor. Böyle yaptıklarında izleyici daha fazla istek haline girer. (Ulaşılamayan, zor şeyin daha fazla merak uyandırması gibi.)



Fantezi dünyası geniş olan insanlar içinde bol bol sahnelerin eklenmesi hedeflenmiş. Klipte sık sık sadece omzun çıplaklığı, bilek çıplaklığı ve iç çamaşırlarının gizlenilerek gösterildiğine şahit oluyoruz.  Buna tüm vücudun kıyafetliyken sadece karın bölgesinde bir kısmının gösterilmesinide ekleyebilirsiniz.

Sıra geldi kamera ve erkeğin dahil olduğu bölümlere. Bu bölümlerde kamera + ayna veya önce kamera sonra ayna gösterildiğini fark ettiniz mi?

Ayna: Çoğunlukla insanın kendisiyle yüzleşmesi veya gösterilen objeyle birebir kurulan his için kullanılır.

Kamera: İzlenme, takip etme hissi vermek için kullanılır.

Yani bu ikisi bir araya geldiğinde, kamera ve ayna vasıtasıyla kadın objesinin yanında olduğumuzu cinsel isteklerin burada tamamlanabileceğini hissettirme duygusu veriliyor. Unutmadan.. Kameranın gösterildiği sahnelerde Hyominin üzerine doğru gittiğini veya yatar pozisyonda üstünde olduğunu fark ettiniz mi?




Renklerede yorum yapmakta fayda var. Sık sık pembe, kırmızı ve mavi renkleri görüyoruz. Pembe kız sembolünü inatla yüzümüze yüzümüze vurur. Bilirsiniz bebeklere kıyafet bakılırken ya pembe olur yada mavi. Burada kadınlığın en saf hali hatta daha tatlı hali "kız" sembolünü verdiğini anlıyoruz.  Maviyse açık tonlara geldikçe rahatlamayı sonsuzluğu ifade ederken bazen mavi tonunun koyulaştığını laciverte yaklaştığını görüyoruz. Buda otoriteyi simgeler. Yani bir yandan kendimizi ona ait hissettirirken biryandan da kontrolün bizde değil onda olduğu vurgulanır. Kırmızı renk iştah açıcılık anlamına daha çok gelsede bu klipte aşk  > ateş + cinsel arzular için koyulmuştur.

Çileğin önce tam bir meyve halinde, daha sonra ısırılarak parçalanması ve son bölümlere doğru başka hal almasını açıklamaya ihtiyaç duymuyorum.


Aynı zamanda klipteki sürekli vurgulanan gül imgeleri, dövmesiyle ilgili çok detaylı "Gül" neyi simgeler? Hakkında bilgileri şuradan öğrenebilirsiniz >Tık< Klibin sonunda Korelilerin anlayabileceği bir göndermede mevcut. Dövmeci adamın gül yapraklarına bakarken arka planda olanlar. Adamın arkasında "skunk hell" ve "kuru kafa motifleri" var. Skunk anlam olarak baktığımızda amerikada yetişen üst düzey bir esrar türüymüş. Ancak klipte bu manada olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Korede bir dönem ünlü olan ve sevilen bir tarz varmış. Hatta bölge, yer varmışta diyebiliriz. (En azından belirli bir kesim için.) Muhtemelen ona bir gönderme yapıldığını düşünüyorum. Wiki'den Skunk Hell ve Rux aramaları yapabilirsiniz. Çokça kaynak çıkacak karşınıza. Korelilerin daha rahat anlayabileceği bir gönderme olduğunu düşünüyorum.



İşte bilinç altına girmek, yoğunlaşmak belli kesimi zorlamak bu şekilde yapılıyor. Bazen izlediğimiz anlamadığımız hatta fark etmediğimiz o kadar çok şey var ki. Ben klibi biraz daha izlesem eminim başka şeylerde bulacağım. Eğer izlersem onlarıda düzenleyerek eklerim. Burada amacım kimseyi kötülemek değil. Sadece nelerin döndüğünü nelerin yapılabileceğini biraz biraz anlatacağım. Arada bu tarz yorumlamalarımla geleceğim.  Klibi izlemek için >Tık<
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9