Pembe Taksi Gereksizliği

| On
Pazartesi, Şubat 15, 2016

Günlerdir düşünüyorum bu uygulamadan başka cinsiyetçiliği ve sapkınlığı dahada arttıracak başka uygulama yapılabilirmiydi. Bundan daha iyisini bulamadım. Bulanlarda uzunca düşünmüşler mi acaba?

Bir ülkede kadınları koruyacağız diye (ayrıca bunu yasayla ve insanı eğiterek yapabilecekken) neden bu yola başvurulur? Bunu gerçekten çözüm mü sanıyorsunuz. Çözümden çok, dahada belli açık hedef haline gelmiş ve düzgün olan insanlarada sapık damgası vurmuş oldunuz. Tebrikler!

Belliki ülkede birşeyler tersine, kötü yolda gidiyor. Neden sapık zihniyetli, kadınlara şiddet, taciz, tecavüz eden insanlara sağlam yaptırımlar uygulamayı denemiyoruz? Neden eğitmiyoruz. Veya neden birşeyleri geliştirmeye çalışmıyoruzda, kadınlar acizmiş, başka tarafta olmaları gerekiyormuş gibi davranıyorsunuz. Ozaman biz artık binalarıda pembeye boyayalım orada sadece kadınlar otursun. Yeni yeni cafeler yapalım onlarıda pembeye boyayalım belki ileride özel pembe metro, metrobuslerde çıkartırız. Nasıl ama? Pembe taksi zihniyetinden farksız olduğunu savunabilir mi birisi? Evet son zamanlarda ülkemizde tecavüz,, şiddet, taciz gibi olaylar arttı. Bir kadının bu durumlardan korkar hale gelmesi, tedirgin olmasıda yaşananlardan ötürü inanılmaz derecede normal ve inanın bizim gibi kalan yürekli iyi erkeklerde hala yaşıyor. Arkadaşımla sokağa çıktığımızda kaç kez bir erkeğin kadına şiddet uygulamaya çalıştığını gördük, kaç kez gidip adamı itip kendisine gelmesini, kimi zaman sert davrandığımız bile oldu. Biz bile bu tarz şeyleri görür gibi olursak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ama buda bir çözüm değil. En azından pembe taksi çözümünden daha iyi bir çözüm. Çünkü siz normal taksi kullanan kişileri, dışarıdaki erkekleri potansiyel tecavüzcü yerine koyuyorsunuz. Hatta "normal" taksiye binen bir kadınada aranan kadın damgasını yapıştırıyorsunuz. Bunun farkındamısınız?

Bazı konularda gerçekten idama karşı değilim. Zaten çoğu ülkede bu tarz durumlar için (büyük suçlar ve cinsel taciz, tecavüz durumları) idamlar hala mevcut. Bir kadına zorla birşey yapan erkek bence idam edilmeli. Hadi gene insancıl davranalım. Ömür boyu en kötü hapishanelerde çürümeli. Zaten orada gerekeni yapacak kişilerde mevcut onlara. Adam kravat taktı diye iyi hal indirimi alıyor. Şeytana uydum özür dilerim, nefsime yenik düştüm pardon. Bu gibi şeylerden cezası düşüyor biliyorsunuz dimi pembe taksiyi yapan zihniyetler. Bilmediğinizi düşünüyorum çünkü. Önce bunlara gerçek manada yenilik getirip düzenleyin ve herkes adilce yargılansın, ondan sonra bakın neler düzeliyor zaten.

Neydi "normal" taksisini süren abilerin, amcaların suçu?
Neydi bizim gibi hala onurlu, yürekli iyi erkeklerin suçu?

Şu son yıllarda görüp görebileceğim en ayıp en kusurlu uygulamalardan biri oldu.
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9