100 Yıl Boyunca Japon Kadınlarının Güzelliği (Moda)

| On
Salı, Ocak 26, 2016
Başlığı koymak için epey düşündüm. 100 yıl boyunca Japon kadınlarının güzelliği en uygunu oldu. Aslında 100 Yıllık Japon Kadınlarının Halleri filanda diyecektim ama kaba olduğunu düşündüm.

Her beraber videomuzu izleyelim. Ondan önce ben azıcık yorumlayayım. 3 Yıldız üzerinden değerlendirme yapacağım. Üç yıldızı toplayanı çok beğenmişimdir.. Ayrıca bazı tarihi bilgiler...

1910 Dönemi Tam anlamıyla Kabuki / Sukeroku döneminin sağlamca hissedildiği dönem. Makyaj tonlamaları ve hareketler buna uygun olarak devam ettirilmiş. Tiyatrosal döneme göre abartıdan kaçılmaya çalışılmış. (* *)

1920 Dönemi Japonya'nın biraz daha dışarıya açılmaya başlamasına denk gelen "henüz açılmamış" olduğu dönemlerdir. Dışarıya derken Avrupa ile değil. Daha çok diğer Asya ülkeleriyle. Kendi havalarını yakalayacaklarını bu dönemde belli etmişler. (* *)

1930 Dönemi En büyük etkilenme dönemlerinden, ilk bakışta anlayacaksınız. Aslında 1930'lu yıllarda hemen hemen tüm dünya bu tarzdaydı diyebiliriz. Japonya'nın konum olarak epeyce uzak olmasından ötürü bu kadar net değiştiğini düşünmüyorum. Yani bu yılın görüntüsünde hafif yanıltmaca olabilir. (*)

1940 Dönemi 2. Dünya savaşına başlangıç. Japonya'nın bu savaşta ne kadar aktif ve zor zaman geçirdiğini biliyoruz. Bu yüzden moda ve bakımda hafif gerileme dönemi. Daha çok NIPPON BANZAI!!! (* * *) (1946 Sony Kuruldu.)

1950 Dönemi 2. Dünya savaşı bitti. Hurraaaa yabancı ülkelerden etkileniyoruz. Şuanlık kendi benliğimizde olamayacağız. Neler olacak hep beraber göreceğiz. Şimdilik etkilenelim bakalım!! (*) (1948 Honda Kuruldu) (1953 Subaru Kuruldu.)


1960 Dönemi Tüm dünyayı pop kültürü sarmış durumda. Herkes müziklerini kültürünü yaymak istiyor. Peki biz ne yapacağız? Ortaya karışık birşey atalım. Biz Japonyayız!! :) (*) (1957 Casio Kuruldu.)

1970 Dönemi Biz Japonuz. Biz Güneşin herzaman doğduğu ülkeyiz! :)) Neden karakterimizi yansıtan şekilde değildik ki? Geri dönüş zamanımız geldi. Artık savaşın izlerinden kurtulduk. Teknoloji ve biz gelişiyoruz! Burada kahkülü ve göz makyajı süppeer! Ruju pek benlik olmasada.. (* * *) Pardon bir dakika biraz da kahküllere rüzgar. :)) Birde beni yan açıdan çekiniz! Benliğimizi buulduuuk. (1970 Mitsubishi Kuruldu.)

1980 Dönemi Heeeeey! Bir dakika? Biz Asyalıyız yaa! Neden yabancılar gibi çok makyaj yapmışızki. Biz doğal güzelliğin melekleriyiz! (* *)

1990-1. Dönemi Asya kültürü doğal bir şekilde yayıldı. İnsanlar bizi böyle çok sevdi. Tüm Asyanın sahibiyiz! Aynı şekilde kendimize yenilik katarak devammm! (* *)

1990-2. Dönemi Biz farklı olmakta istiyoruz? Hep aynı hep aynı nereye kadar. Asyalılar çılgın olarak bilinmez mi? Öyleyse bizde varız! (Bu akıma Ganguro denilmekte. Özellikle bronz ten, ve gümüş tonlarında makyajla farklı görünümü destekleme çalışıyorlar. Ganguro bildiğim kadarıyla moda akımından öte felsefik bir durum. Bir dönemin patlayan emo akımının Japon versiyonu olduğunu düşünüyorum. Yeterli bilgiye sahip değilim. Ayrıca bu akıma göre yaşayan insanlar hala mevcut. Kendilerini biraz daha modernleştirerek yaşıyorlar.) (*)

2000-1. Dönemi 80'lerden gelen havımız hala mevcut. İçimizde biraz daha makyajsal değişiklik isteyenler var. Arada kaldıkkk! (* *)

2000-2. Dönemi 80'den beri aynı, aynı, aynı nereye kadar. 90-2. dönemi akımı bize göre değil. Ama farklı olmalıyız. Ne yapacağız şimdi? -arayış içine girer- (*)

2010-1. Dönemi BAŞLARIM YA MAKYAJ FALAN YAŞASIN KAHKÜL YAŞASIN SAÇ SALKDGJSLKDJGS BİR DAKİKA BURASI BENİM YORUMUM OLDU Bİ SN. (**************************************) Birazda Nyannn!

2010-2. Dönemi Dünyanın en farklı tatlı insanları olmalıyız. Japonya her zaman adından söz ettirecek! Yaşasın HARAJUKU! (* *)

Biraz kendimi eğlendirerek yorum yapayım dedim! Dilerseniz videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz. (Bu arada tarihi bilgilerde yazmadığım önemli Japon markalarının hepsi 1920 öncesinde kurulmuştur.)

İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9