Kitaplarda QR Kodu Kesinlikle Olmalı

| On
Pazartesi, Aralık 21, 2015

Neden olmalı? Gece yatağıma yatarken fark ettiğim bir durum oldu bu. Ben koleksiyon yapmayı seven biriyim. Eminimki çok fazla seven kişide vardır. Ve kitabın kokusu, sayfalarını değiştirme hissi. Eline alıp kapağına göz atmak gibi bir çok mutluluk etkeni varken, herkes pdf dosyalarıyla tabletlerinde, telefonlarında kitap okumuyor.

Ancak eksik olan bir nokta var. Ben gece yatağıma yatarken ranzada yatmayı sevdiğim için ışığımı kapatıp yatağımda telefonumu kurcalar bir süre sonrada uykuya dalarım. Ama oyun oynamak yerine kitapta okuyabilirdim? İşte bu noktada yayınevlerine büyük iş düşüyor! Yayınevleri kendi internet sitelerine database yapıp, kitaplar için linkler oluşturarak pdf dosyalarını kitabın arkasına qr kodu koyarak sağlayabilir. Ve bundan parada almamaları lazım çünkü ben kitabı satın almışım o yüzden bedava yataktada telefonumdan, tabletimden okumaya hakkım var. Neden olmasın? Bu davranış, yayınevinin kalitesinide gösterir hemde insanlar bu gibi durumlardan ötürü site üzerinden qr verilirse yayınevinin site hitinide arttırabilir.. Herşey karşılığını alır yani.. Sadece yatarken değil ki. Kitabı zarar görsün istemez yolda okuyacaktır ve kitaba sahip olduğu içinde internetten parayla veya farklı yollarda indirmek zorunda değil. -kii her kitabın pdfside türkçe olarak yok..- Türlü türlü yararları var işte neden yok? Çok saçma.

Bazı yayınevlerinin ufaktan başladığını gördüm. Yazıyı yazarken minik araştırmam sonucunda -en azından Türkiyede- kitap hakkında bilgi verici ve bazı detaylar bakımından kitaplarda qr kodlarına başlanmış. Ama ben en son aldığım kitapta bunu bile göremedim. :))

Olması lazım 2016 yılına gireceğiz eksik bile olduğunu düşünüyorum. Android'den veya ios'un marketinden kitap indirme bölümleri mevcut ancak çoğu paralı. Ben para verdiğim kitaba birde pdf için para vermek istemiyorum. Zaten tüm kitaplarda bulunmuyor. Yasal olmayan şekilde pdf olarak indirseniz hem etik olmaz hemde gene her kitabın yok. Bu yüzden yayınevlerinin el atması lazım. Fena olmazdı...
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9