Berber Tripleri, Yurtdışındaki Durumu

| On
Cuma, Aralık 25, 2015

Zorunlu taşınmamızdan sonra benim için en büyük sorunlardan bir taneside kafa dengim ve işini iyi, temiz yapan bir berber (kuaför) bulmak oldu. Eski oturduğumuz yerde sokağın başından sonuna kadar berber olması ve genç bir berbere sahip olmak hoştu ve değerini bilmediğimi gördüm. :) Taşınınca geldiğimiz yer kalabalık semt olsada hakkaten genç ve modern yer bulamıyorum.

İlk taşındığımızda bir yer bulmuştum içi çok ferah, teknolojik ve genç biri vardı. Bende aaa ne güzel bundan sonra buraya gelirim dedikten sonra 3. gelişimde o genç berberimi orada göremez oldum. Onun yerine oraya bakan bir amca var. Hani saygısızlık falan değil ama 20'li yaşlarında olan hiç bir genç gidip 65 yaşlarındaki bir amcaya saçlarını kestirmek istemez. Çünkü ne anlatırsanız anlatın o kendi bildiğini yapacaktır. (Genç berberler bile çoğu zaman istediğinizi yapmaz..) Erkek olan bilir işte... Benimde artık saçımı düzelttirmem gerektiği içinde o genç arkadaşın geleceği saati bulmam lazım.

Amcaya soruyorum ama triplere girdi? asdlkjglksdjg.. Sanki hani para ortak değil veya başka dükkanı soruyormuşum gibi.. Bilmiyorum kaçta gelir diye mırın mırın konuşuyor. Bende doğal olarak baka kalınca müşteriside yaşlı bir amcaydı :) O öğleden sonra gelir evlat o saatlerde geliyor falan yaptı. Düşünün yani sanki ben ayıp birşey sordum çalışan amca bana cevap vermeye tenezzül etmiyor. Bende işte o an içimden ****** ederek çıktım bir daha gitmem tabikide..

O an düşündümde, aslında hayatımızda hep varolan ancak basit olduğu için dikkate almadığımız o kadar çok şey varki..

Yurt dışında yaşayan gördüğüm bazı insanlar Türkiyedeki berberleri çok aradıklarını söylüyorlar. Özellikle amerikada yanlış bilmiyorsam, berberler çok pahallıymış ve ara geçiş mesleği olarak görülüyormuş. Böyle bir süre çalışan kişiler yada hani başka mesleğe geçecek ama işsiz kalmak istemeyen kişilerce. Hal böyle olunca çokta iyi kesim, düzeltme yapmıyolarmış. Sadece amerikada değil hatta avrupa ülkelerinde de durum bu şekildeymiş. Giden, bilen yaşayan yorumlayabilecek kişiler var mı?

Türkiyede berberlik çok gariptir ya salkdjgkg. Hani şu taksi şöförlerinin daha farklı versiyonu gibi. Sağlam dedikodu muhabbet döner, bazen bayılırsınız sıkılırsınız. Tamam abi artık hallette gideyim bile dersiniz. Hatta daha komik birşey söyleyeceğim, 1 yıldan fazla aynı yere gidiyosanız bilinki o saç kesiminiz 30-50dk falan sürecek. Max 15dk sürecek iş 1 saatlere kadar yayılıyor. Çünkü sizi tanıdığı için dükkanda bütün gün sıkılan berberci arkadaşımız muhabbet etmek isteyecektir. Çay koydum içermisin? Lafı çıktıysa zaten. Birde içeride açık televizyon oldumu muhabbetler bitmeyecektir. :D

Ben berbere gittiğimde daha çok halk arasındaki herşeyi öğrenebileceğim yere geldim gibi düşünüyorum. Çünkü mutlaka oraya bir yaşlı kesim dost amcalar gelir. Gençler gelir. İçerisi bir şekilde kalabalık telaşlı hale geliyor. O mahalleden, semtten tutun dünkü haberlere kadar herşeyi rahatça öğrenebilirsiniz.. :))

Birde tatlı yorumlu birşey yapmak istiyorum aslkdjglksjdg. Çoğu erkeğin bileceği...

-Berberinze uzun süre gitmezseniz mutlaka size tripli olacaktır. Ve bir şekilde nereye gittin gibi sorar.

-Çoğu zaman ya çok kısa yada çok uzun bırakırlar. Uzun bırakmasının sebebi ayda bir değilde 2 haftada bir gelmeniz içindir. :) Kısa bırakmasının sebebide başka berbere giderse bu modeli daha kötü yapar hiç bulaşmayayım diye düşünmeniz içindir. Tecrübeyle sabittir.. adkslgjkdg..

-Çay getiriyim mi istermisin, yeni koydum. Diyorsa eğer işiniz bitsede yeni müşteri gelene kadar kalkamassınız hep bir muhabbet olacaktır. Kalkmanıza dahi izin vermez..

-Çırağı varsa eğer ve ona kestir ben 10dk'ya zaten gelirim veya beni bekle istersen derse bilinki o gün çırağın deneme tahtası siz olacaksınız. Çünkü sizin cevap vermenizi mutlaka bekler. Eğer tamam bekliyorum derseniz o gün daha siz oradan gidene kadar gelmeyecektir ve mecburen çırağa söyleyeceksiniz veya gideceksiniz akldjgkgd. Zaten diğer seçenektede otomatik kabul etmiş oluyorsunuz.

Ama seviyorum ya ben berbere gitmeyi düşünüyorumda yani belki bende başka ülkede yaşasam en çok özleyeceğim şeylerden biri olabilir. :D
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9