AdBlock Nedir? Hakkında Bilgiler

| On
Pazartesi, Ağustos 03, 2015

Gelişen sanal ve internet ortamında hepimizin sorunu haline gelen reklamlara artık dur deme zamanı. Eğer reklamlardan sıkıldıysanız ve sayfa açmaya korkuyorsanız, AdBlock uygulamasını Chrome tarayıcınıza yükleyin. (Firmadan para filan almadım. slkdjgksdg)

Adblock temel olarak reklam kaynak kodlarını sisteminde bilerek bir siteye girdiğiniz o bölümlerin görünmemesini veya pop-up olarak çıkmamasını sağlıyor. Ben chrome tarayıcım üzerinde kullanıyorum firefoxda varmı bilmiyorum ama (Tık) buradan ulaşabilirsiniz. Programı önceden kullanıyordum ama sonradan tarayıcıyı kastığını ağırlaştırdığını fark etmiştim. Yeni güncellemeleriyle bunu ortadan kaldırmışlar bende geri döndüm ve şuanda memnunum.

Programı kurduktan sonra chrome tarayıcınızın en sağ köşesinde fotoğraftaki gibi bir kırmızı el göreceksiniz, ona bastığınız da "AdBlock" çalıştır demeyi unutmayın. Eğer çalışmıyorsa doğal olarak bir işe yaramayacaktır. Ayrıca elin altındaki rakamlarda engellenen reklam sayısını size belirtmekte. Artık rahat rahat takılın sitelerinizde.

(2) Engellenen reklam..

Ancak ve ancak. Duyduğum bilgilere göre, programı bilen bazı site ve kuruluşlar bunları kullanmamanız için bazı site kaynak kodlarını tamamen bu şekilde yapıyolarmış ki, programı kapayasınız diye. Bu gibi durumlarda ya o sitede programı duraklatacaksınız yada o sitelerden vazgeçeceksiniz. Karar sizin. :D (Neden bunu yapıyorlar? Tabikide reklamlarına tıklayın diye.)

Programın zararı varmıdır? Gibi sorularınızıda duyar gibiyim. Belirtilene göre yok ama eminim ki girdiğiniz her siteyle ilgili istatistik bilgilerinizi anket vb durumlar için kayıt altında tutuyorlardır. Günlük girdiğiniz siteler gibi. Bunu en basit app ve google dükkanlarından indirdiğiniz mini mini minicik programlar bile yapıyor, o yüzden zararlımı değil mi diye düşünmek gene size kalmış. Ama reklamlardan sıkıldıysanız deneyin derim. Öyle uğraştıran bir kurulumuda yok.

**Opera ve Safari tarayıcıları için versiyonlarıda çıkmış. (Tık)

Kullanın deneyin derim. Eğer memnun kalmaz ve silmek istersenizde;

-Ortada koyduğum fotoğraftaki 2 reklam engellendi yazısının sağındaki 3 lü çizgiye basıyorsunuz.
-Ayarlar sekmesine basıyorsunuz.
-Uzantılar menusune tıklayıp, çöp kutusu ikonundan kaldırabilirsiniz.


İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9