Korede En Çok Sevdiğim 4 Rap Müziği -Paloalto, Bfree, Okasian-

| On
Çarşamba, Temmuz 15, 2015


Okasian, Paloalto & B-Free - 살아남아 (Survive)


Bu şarkıyı sevmemdeki en büyük etken 3 sevdiğim kişininde bir arada olması. Klibin underground etkisi ve sözleriylede canımın sıkıldığı veya insanlara sinirlendiğim zaman dinlenebilir ilk müzik olarak geliyor aklıma. Ayrıca şarkının sözlerinde de bir çok kelime oyunu mevcut. (Bir gün kral olacağım ertesi günde yaşamaya çalışlacağım diyor. Sonra ne olursa olsun be havasında, bugün ben kral olacağım yarında yaşamaya çalışırım diyor.) Hlite şirketinin değeri hiç bir zaman bilinmedide neyse zaten adamların parası var ünlü olmaları gerekmiyor.




Okasian(오케이션) feat. B-Free - "All In" 

Hala neden tam olarak sevdiğimi bilmiyorum ama 2011 2012 dönemlerinde bir ara saçımı bile kestirmeme destek olan müzik buydu sanırım salkdgjlksdjg. Paylaşacağım şarkılar arasında tamamını ezbere bildiğim tek şarkıda bu sdklgjsdlkg o dönem biraz böyle ergenlikle bu tarz hayatım olsun da istiyordum sanırım ama şuan öyle bir isteğim yok.. Lise hayatımda rapçi arkadaşlarımın olmasınında etkisi var çok güzel anılarım oluyordu grafiti anıları falan XD O arkadaşım bazen okuyor yazılarımı selam olsun burdan. :P Okasian, Bfree ikilisinide severim. Zaten okasian şirketin sahibi diğerleride yani paloaltoyuda eklersek birde reddy mi remmy'mi öyle birisi daha var onlarda ortak diye biliyorum.



B-Free & Optical Eyez XL - Nightmare (Feat. FANA)

Sevdiğim şarkılardan bir tanesi daha. Aslında klip olarakta seviyorum ama bana çektirselerdi cidden şuanki tecrübemle daha iyi çekebilirdim. Bir kere dövme sahneleri gerçekten çok yapay kalmış. Ayrıca klibe ve sözlere bakınca köpek tamam bfree'nin diye kullanmak istemiş olabilirde çok küçük süs köpeği gibi (türünü bilmiyorum) gitmemiş klibe. Köpekle özel olarak çekilen sahne bile var adamlar maskeli herkes triplerde ve minnacık köpek.. Olmuş mu? Olmamış.. Ama hayata dair ciddi güzel bir klip olmuş. Hani ben bu klipten etrafımızda olan tanıdığımız yardımcı olabileceğimiz bayanlara destek olmayı ve yaşadığımız bir olay zincirlemesinden nasıl etkilenip psikolojimizin bozulabileceğini net olarak anlayabiliyorum. (Klipte o kadar çok hata var ki titremeleri geçtim son sahnelerde kamera ipinin gövdesine çarpmasıyla bir ses geliyor komedi.)



Paloalto - Good Times (feat. Babylon)

Yeraltı dünyasından çıkalım güneşli güzel günlere dönelim. :P Hiç beklemeyeceğim kadar renkli bir klip. Paloalto'nun zaten sesi müthiş ve tam tam tam rapper sesi var. Üçlü arasında en sevdiğim, ikincisine karar veremiyorum. Ama adamların bir hayatı var yok böyle bir hayat yani özenmiyorum da cidden çok güzel rahat yaşıyolar. Hani şarkıları, klipleri bile çoğu kendi normal yaşantılarından anlık çekimlerinden oluşuyor. İzlenmek gibi bir dertleri yok.. Şarkı Korede çok tuttu diye biliyorum hatta en iyi tonlaması olan rap şarkıları arasındaydı. Bir arada haberini yapmıştım amerikalı rapperlarda sevdi diye hatırladınız mı?
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9