Mavi-Siyah Ve Altın-Beyaz Elbise Olayı - Göz Hissizlik Sorunu Hakkında Bilgiler

| On
Cuma, Şubat 27, 2015

Şuan siz elbiseyi ne renk görüyorsunuz bilmiyorum ama ben bunu mavi-siyah görerek koydum. Bu olayın sebebi %100 olarak açıklanamasada elbise aslen Mavi-Siyah ancak insanın kendi göz ve algı olaylarından ötürü farklı görmeye sebep verdiği söyleniyor.

İlk baktığımda olaya bende inanmadım mavi-siyah ya bu kafayımı yediler derken. Bir kaç arkadaşımı daha konuşuyorken gördüm. Bir tanesi soldaki mavi-siyah sağdaki altın sarısı ve beyaz işte insanları kandırıyolar farkı resimler yükleyerek diye yazdığını görünce dank etti bende. ÇÜNKÜ BEN İKİSİNİDE AYNI RENK GÖRÜYORDUM!! :D

Ancak... Telefon ekranına uzun süre bakıp, LCD ekrandan (monitör) bakınca ilk baktığımda bende bildiğiniz bembeyaz elbise ve o siyah dantelli gibi yerlerinde altın rengi olduğunu gördüm! Söylemem gerekirse o hali daha güzel gibi. :D İş o kadar ilginç bir hal aldıki firmayı aramışlar. Firma beyaz-altın rengi üretimin olmadığını bile söylemiş. Ancak bende o şekilde yaşayınca gerçekten inandım. Tam olarak algı-göz hissizliği ve renksel algı-fon sorunundan meydana geliyor. Bu işi uzun süre araştırıp başka işlerlede meşgul olun.. Telefona bakın tv'ye bakın arada ekrana bakın falan inanın biran onun beyaz-altın rengi olduğunu göreceksiniz.

Ancak hala anlamadığım şey şu. Bazı insanlar kısa süreli değil cidden her baktığında beyaz-altın rengi görüyor? Bu nasıl oluyor peki?? İşte bunu çözemedim. Sanırım bazı insanların gözlerinde çok ciddi hissizlik mevcut ve arka plan fonundan ötürü kalıcı bir şekilde öyle görünüyor..

Bu olay yüzünden eşiniz dostunuz aileniz kardeşinizle boşu boşunada kavga etmeyin, internette cidden bu durumdan dolayı kafayı yemiş insanlar mevcut!

Son olarak: 
Elbisenin farklı renkte görülmesinin nedeni, beynin renkleri algıladığı alandaki süreçler olduğu biliniyor. Ayrıca LED ekranlı çoğu alette ya da ekranda mavi ışığın çokca kullanılması ve mavi-körlüğü/hissizligi yaratması da bu farklılğı doğuruyor. Beyin farklı ışık koşullarında, objeleri farklı renkte algılayabiliyor. Diye söylenmiş..
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9