Charlie Hebdo / Karikatürist Özgürsüzlüğü - Gidişat

| On
Perşembe, Ocak 08, 2015

Neler oluyor, ne oluyoruz? Din neden insanların ölümüne, yaşamasına, intikamına, suçuna ortak olur hale geldi? Tanrı bizden bunu mu istiyor. Yoksa herkes kendi yolunu mu yazmaya başladı.

Özgürlük, özgürlük diye bağırmamız gerekirken 2015 yılına girmiş olmamızla beraber her geçen gün daha geriye gidiyoruz sanki. Din adı altında insanlar dogmatik duygularını bastırmak, yüceltmek veya kendilerini tatmin etmek için can alır hale geldi. Bugün dünyada, din adı altında bir çok yeraltı veya legal örgütler bulunmakta. Din diyince sadece müslümanlıktan bahsediyorum sanıyorsanız yanılıyorsunuz çünkü tüm dinlerden bahsediyorum. Ancak her geçen gün müslümanlığın = terörist zihniyetine doğru kaymasına karşı korkuluyor ve olması istenmiyor gibi görünsede her yaşanan olay bir adım daha teröristliğe götürüyor.

İnsanlar özgür bir şekilde, başkasına zarar vermeden eleştiri yapabilecek konumdadır. Özellikle bazı kurumlar vardır ki "basın", "medya" gibi. Hatta benim en çok sevdiğimde, taraflı olmadan her dini, her görüşü her olayı doğru bir şekilde eleştiren taraflar gibi. Özellikle karikatürle uğraşan taraflarda bu şekildedir. Buna Charlie Hebdo dergiside dahildir. Adamlar uzun yıllardır ülkenin en iyi karikatüristlerini bu dergi altında toplamış ve herkesi rahat bir şekilde eleştirmekteydiler. Taa'ki dinsel "müslüman"lık konularına girene kadar. Girdiklerinde uzun süre tehtid alarak yaşadılar, kurucuları o hale gelmişti ki özel korumalarla gezmek, polis desteği almak zorundaydı. Peki neden? Eleştirdi diye mi, yoksa bazı görüşlerin istemediği şeyler yaptı diyemi. Tabiki eleştirince, başka tarafta bunu çekemez doğal olarak, ama o çekememezlik haline dönüşmesi için bazı sorunlarının olması gerekir. Karikatür işte, adamlar eleştiriyor çiziyor yapıyor demek yerine can almak bizim görevimiz çünkü değil mi? Çünkü tanrı bizden dinsel ezgiler söyleyerek bize karşıt kişileri öldürmemizi emrediyor değil mi. Mükemmel bir zihniyet. Bugünse ne oldu? Sürekli tehtid mesajları alan Charlie Hebdo çalışanları (fransa) illegal bir müslüman grup tarafından kendilerince infaz edildiler. Çünkü kendileri bizden üstün ve buna karar verdiler vay be.. Yaraladıkları güvenlik görevlisini "yapmayın" diye el hareketleriyle acınacak hale düşürüp bir de kafasına ateş ettiler üstüne. Bu görüntüleri burada paylaşmayacağım tabiki ama internette rahatça bulabilirsiniz zaten.. Hangi din bunu yaparsa yapsın herşeyimi ortaya koyarım ki tanrı bunu gerçekten istemiyor. Tanrının bu kadar zalim ve insanların canını almak isteyecek olduğunu hiç sanmıyorum.. İnsanlar ne zaman kendi çıkardıkları kuralları "tanrı istiyor" gibi yorumlamayı bırakıp böyle zalimce, kötü davranışları bırakacaklar? Her geçen gün daha da kötüye gidiyor...

Bunun üstüne, "olay çok iyi",  "doğru",  "hakettiler" gibi bir hal aldı müslüman olduğunu sanan kişiler. Hemde önemli kişiler.. Bir insan ne yaparsa yapsın can almak ne zaman doğru, çok iyi oldu. Nasıl bir dünyada yaşıyorum ben. Penguen dergisinede bir kaç ilginç insan, bakın görün dikkatli davranın bundan sonra diye imalı tweetler atmış. Nasıl insanlar gaza getiriliyor, sosyal medya nasıl zarar veriyor bunuda görmüş oluyoruz. İnsanlar hayatı öyle bir hale getirmeye başladılar ki, öldürmek sanki çok basit bir hale gelmiş gibi. Ben bu dünyayı çözemiyorum artık, Gerçekten.. İnsanlar karikatür yaptı diye öldürülüp infaz ediliyor. Daha 1 hafta önce tercihleri yüzünden zorla intihara sürüklenen bir genc'i görmüştük.. Ne oluyor bize, delirdik mi ne?
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9