Infinite Stratos 2 (Anime Tanıtımı)

| On
Pazartesi, Kasım 24, 2014

Tür:  Aksiyon, Komedi, Mecha, Harem, Ecchi
Yönetmen: Yasuhito Kikuchi
Yazar: Fukihiko Shimo
Şirket: Sentai Filmworks, TBS
Bölüm Saysı: 12
Puanım: 10/8


Pardonn, ben robotlu anime izlemeye gelmiştim ama? Hala bu animeyi neden izlemeye başladığıma emin değilim. 1. sezonda da sağlam robotlu ecchili diye düşündüğümden bu işe girişmiştimde, 1. sezon bitiminde de, dediğim şey çok fazla olay yok harem ecchiye döndü lafıydı. Eeee ben niye hala peşindeyim bunun!!?? Birde Sezon 3 gelecek. Gene bitmedi genee yook artıkk... T_T İşin suyu çıktı robotlu olay toplamda 3 bölüm gerisi haremdi.. Moe+Harem+Cute çok severim ama fazlası sıkar. Yüksek puanda vermem..

Yeni sezonumuz da karakter olarak tekrar bir artış söz konusu. 2 kız kardeş ve birazda düşman kişiler eklenerek karakter bolluğuna bolluk katılmış. (Yeni gelen abla karakteri ecchiliğin son hali artık..) Çizimlerinde önceki sezona göre daha geliştiğini fark ediyorum. Girişimizde önceki sezonu unuttuğumuzu bildikleri için, kısaca karakterlerin yaz ayında neler yaptıkları gösterilip hızlıca geçilmiş. Bana göre doğru ve iyi bir hamle. Mavi saçlı yeni gelen karakterimizin (abla olan yani) ismi Tatenashi öyle böyle sapıklıklar değil yanii :D Ichikanın odasını basıp üstüne atlayıp yoksa BE-Nİ-Mİ? istersin falan diyor ya hahahaha. :D Birde birde o ilk bölümde yedikleri krep varya, onun yüzünden tatlı krizindeyim..

Krep sahnesi......

En çok sıkan olaylardan biriyse, ilk sezondan beri sürekli eğitim aldıkları yeri yabancıların basması.. Ya kılık değiştirerek, ya zorla, yada bir şekilde giriyorlar zarar veriyorlar. Anlamıyorum herkesin sorunu IS ile nedir? Hadi diyelim ülkeye katkıları var ondan da peki neden hep aynı yolla geliyolar? Birazda bizim IS robotlarımız araştırmaya çıksaydı, dışarıda karşılaşsalardı tek tek yakalansalardı.. Belki ana karakterlerden biride öldürülebilir daha heyecanlı hale gelebilirdi bilmiyorum..  Herkesin derdi IS ve Ichikanın robotu "Byakushiki" biraz daha renk lazım.. 3. sezonda olması umuduyla. (Çok monoton gidecek yoksa, full ecchi gidecekse animenin konusu robot olmasaydı..) Ichikanın doğum gününü arkadaşları tarafından kutlanma olayı var. Kıskandım, biraz fazla ecchi olacak ama.

Benim Lauroşumu dahada sert cute yapmışlar. En sevdiğim karakter animedeki. Neden?? Bayılıyorum sertli cuteli tavırlarına. Ichikayla ilgili olay olunca istersen karımı bırakın diyor ya! Kendisi kadın ama hahahaa :D Birde animenin sonlarında göreceksiniz, dua etme günlerinde bir sürü çocuğum olsunn wuuaah! Falan yapıyor ya hahahaha. Psikopat kız! Ama o psikopatlıktan gel görki aşık olduğu çocuk için etek giymeler, alışverişe çıkıp utanmalar. Birde geceleri kostümü olmadan uyuyamazmış!! Çok benimsedim ben onu çook.. Tam ideal tiplerden. Artık ona kesme olmadan bir ses, olay olduğunda haah işte kesin Laura çıkacak diyorum.


Laura modayı takip edip çizgili pantsuu!'ların moda olduğunu öğrenip askeri lisesinden bir sürü istiyor :P (Yanılmıyorsam karakterler arasında bir pantsuu vakası yaşanıyordu.) Tatenashi'ye geri dönelim. Kardeşinide olaya katmak için onun aracılığıyla Ichikanın IS'sine kavuşması için tüm şirketin onunla uğraştığını ama aynı şirkette olan kardeşinin 2. plana atıldığını öğreniyoruz. Tatenashide, Ichikaya durumu anlıyorsun, onunla ilgilenmek zorundasın ayaklarını yapınca, diğer kızların istemeyeceği bir Kanzashi, Ichika couple'ı görüyoruz. Kanzashi çok sert görünmeye çalışsada en son Ichikaya karşı kontrolleri bırakan son karakter oluyor. En başlarda soğuk, konuşmak istemeyen. Kimse yardım etmediği için kendi robotunu kendi bitirmeye çalışan bir kişi olarak görüyoruz. Meğerse cutenin son hali hemde anime manyağı bir kızmış!


Ichika'nın ablasına gelelim birazda, ilk sezonda çok fazla görüyorduk. Şimdi tam sensei modunda önemli anlar ve konuşması gereken yerlerde var T_T Halbuki benim sevdiğim tarzda bir ablaydı, genede bu sezonda %100 kendine bağlayacak hareketleri yapmaya devam etmiş. Kardeşi okulda abla demedi diye suratının ortasına vurduğu sahnede 10 dakika güldüğümü hatırlıyorum alskdjalksjd. Konu olarak anlatacak birşey olmadığı için nasıl başlayacağımı bilemedim biraz daha karakteleri sezonluk anlattım gibi birşey oldu.. Cecelia'ya gelelim. Bir bölümde geçen sezondan kalma kötü yemek yapma konusu tekrar geliyor. Ben bir ara o kurguda artık kötü biri olacak falan sandım, tüm kızlara yemek yapmayı öğretirken onların boşluklarını bulduğu anda yemeklerine hep zarar verdi ve tüm kızları hastanelik etti. Hatta öyle bir surat ifadesi verilmiştiki sanki büyü yapılmış gibiydi, acaba anime çizilirken kötü karaktere dönüşmesi falan düşünüldüde vaz mı geçtiler merak ediyorum. Normal değildi..

İşte keşke o ecchi, harem olayı azaltılıp daha çok robot ve aksiyon görseydik çok güzel olacaktı. 8-11 bölüm arası çok sıkıldım zorla izledim gibi.. Öyle bir haremi abarttılar ki artık, normal 1 kerelik gösterilecek olan okul karakterleri bile konuşmaya Ichikaya birşeyler yapmaya başladılar. Ben dedim artık ne oluyor yani? Tüm okulu konuşturacaklar heralde animede.. İlk sezona göre en büyük farklılık biraz daha düşman karakter eklenmesi olmuş. Onun ayarı daha iyi kurgulanırsa, çok sağlam iyi ve kötü savaşı çıkabilir, hatta altından başka hikayelerde. Çünkü çıkan 3 kötü karakter grubunun, alt yapısında yatan sorunları var. Chifuyaya benzeyen Ichikanın ailesinden gibi tipi olan bir kız onları yok etmek istiyor tek amacı o. Onu sürekli görevleye yollayan yanında giden turuncu saçlı kızda bu üçlü grubun ve şirketin lideri olmak, sürekli lidere aniden saldırmaya falanda çalışıyor. Ama o Chifuyaların soyuna çeken kız kadar güçlü değil bununda farkında.. Ama liderleri varki cute tipli sürekli yemek yiyen bir tip. Genede öyle böyle değil çok fena dövüşüyor ikiside hiç birşey yapamıyorlar. Amaçları IS'ye saldırıp ordaki robotlardan önemli olanları çalmak ve onların okulunu kapattırmak. 3. sezonda bunu daha güçlendirip 1-2 ana karakter öldürülürse final sezon yapılıp çok rahat bitirilebilir... 


Bu gifte harem kavgalarına gelsin, sevgili Lin'ide orada görüyoruz :P Bu sezon en az görülen karakterlerden olmuştu.. Yeni karakterler bile daha ön planda. Aklımdayken çok ilginç bir kesme gördüm animede, Ichika kızın poposunu gördüğünde kayısıya uzun çekin yapıldı ama kayısıyı popo gibi çizmişler, insanda algıda seçicilik yapıp direk onu düşündürmeye çalışmışlar ki, başarılıda olmuş.. Garip geldi ilk defa böyle birşeyle karşılaştım.

Bu sefer önceki sezona göre neden yüksek verdim dersek, yeni gelen karakterleri başarılı buldum. Ayrıca 12. bölüm bana göre tam olması gereken bölümler şeklindeydi, Her bölüm öyle olsa nefes almadan 1 günde bitirirdim. Ehh birde yeniden bir türlü anlayamadığım birşey geldi aklıma. Sürekli eğitim alıyorlar, okuluna gidiyolar ama gelen hiç bir düşmanı tek başına durdurabilen göremedim. Ichika bile özel kişi olduğu söyleniyor daha tek başına hiç bir savaşa girmedi (diyorum bazen salak mı? Biz okulda 1 ay aynı şeyi dinlesek anlamasak, yapamasak hocalarımız trip atar bize okulda ya.) Amaan! 3. sezonda görüşmek üzereee.
2 yorum on "Infinite Stratos 2 (Anime Tanıtımı)"

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9