Love Live! School Idol Project / ラブライブ!, Rabu Raibu! - (Anime Tanıtımı)

| On
Perşembe, Ekim 23, 2014

Tür: Komedi, Müzik, Okul, Gerçek Yaşam
Yönetmen: Takahiko Kyōgoku
Yazar: Jukki Hanada
Şirket: Tokyo MX, TV Aichi
Bölüm Sayısı: 13 (+ 3 Özel Bölüm)
Puanım: 10/9

Geldik gene Moeci bir animeye daha. Moe olup yüksek verdiğim nadir anime ama konu olarak içinde dolu şeyler var sadece cute olsun bitsin diye bırakılmamış. 2013'ünde en iyi animeleri arasında TOP 10da bulunuyor hakkını da yemek istemedim.. Yanlız, anime boyunca şarkı ve dans bölümlerinde geniş açıda çok fazla 3D yeni çizim taktiği denendiğini hissettim umarım bundan sonraki yıllarda animeler o tarz olmaz çünkü şişirilmiş karakter gibi görülüyorlar normal çizim her zaman en iyisi..

Anime'nin OP'si bile spoiler onu söyleyeyim başta.. Dans eden kızlar var ama animenin başında hiç biri yok.. Bu kızların sonraki bölümlerinde geleceğini anlıyorsunuz. Sonra kızlar aralarında biriyle kavga ediyo nefret edecek hah diyorsunuz ama OP geliyor aklınıza o kız orda var diye tüm havası kaçıyor işte... =_= Bunu yapmaları bana göre büyük bir eksi.. Kızlarımız, okulunun kapanmasını istemeyen 3 kişilik arkadaş grubu.. Ne yapacaklarını düşünürken çevreden etkilenmeleri ve zaten hayalleri olmasından dolayı IDOL olma kararı veriyorlar. Zaten Japonyada ki bu durumun fazlalığı animede gizlenmemiş A-Rise diye bir grup hep en iyi falan diye gösterilmiş.. Ben onları hep AKB olarak düşündüm bilmiyorum. :P Kızlarımızın grubunun adıda Muse oluyor, buda sanki Morning Musume gibi.. :P ? Yönetmene selamlar hehe..

3'lü arkadaş grubumuzun adı Hanoka, Kotori ve Umi.. Hanoka salaş heyecanlı, Kotori duygusal cute, Umide sert ve grubun ağır elemanı olarak işleniyor. Ama ama Umi başta grup kurulmasın diye triplere girince;;;

Tabiki dayanamıyor ve kabul ediyor.. Zaten ben bu animeyi bir Kotori birde Nico için izlemek istemiştim, Nicoyada geleceğim.

Benim hoşuma giden, animede gerçekten olan birşeyin gösterilmesi. Japonyada ki okullarda çoğu kız bu amacın peşinde.. Ve herşeyi net görüyoruz, siteler, popülerlik, yorulmaları, hem okullarını idare etmeleri hemde müzikle uğraşmaları hayatları herşey ortada... Ama bazı şeylerin kolay olmaması için okul kapanırken okul müdürü, 2 okul konseyi öğrencisine okulu emanet eder gibi bir halde, onlar ya okulu kurtaracaklar yada okul kapanacak öğrenci almayacak. Ama ikiside çok sert.. Bizim kızların idol olmasını okulun adını kirletmesini hiç istemiyorlar. Özellikle sarı saçlı olan. Bizim kızlar pes etmeyince tabi olaylar öyle bir hal alıyor ki ama o lanet OP sayesinde bir sürü spoiler yiyorsunuz bu olaylar yaşanırken bile.. =_= 2 öğrenci konseyi üyeninde geçmişi ve yaşadıkları olaylar anlatılıyor onları demeyeceğim spoiler olmasın.. 

Kızlar okulda bir çevre yaptıktan sonra konserlerini verirler. Ama sonuç hüsran.. Gelen kişi sayısı 3-5 ve konferans salonu bomboş.. Pes etmezler ve konsere devam ederler, öğrencilerden bir tanesi video ya alır, idollerin kapıştığı bir siteye yollar kızlarımız da artık bu işin içindedir! Kendileride şaşırırlar. Artık bazı şeylere karar verme ve devam etme zamanıdır.

Ne kadar izleyen olmasa da, internet ortamında sevilirler. Yavaş yavaş kendileri sıra atlamaya başlar. Okul konsey yöneticileri bu bölümlerde çok aktif, bana garip gelense çok fazla müdür gibi takılmaları falan abartı gibi geldi bu kadar olmayabilirdi heralde olaylar başka yere çekilsin diyede o kadar kastılar.. İlerleyen bölümlerde grubun kendi fanlarından değerli kişileri gruba katmaya çalışıyorlar hepside geliyor. Bir tane gözlüklü kız gelecek onuda çok sevdim ama gözlüğünü falan çıkartıyo girdikten sonra ve en son 9 kişi oluyorlar. 

İnternette ünlü olmaya başladıkça, okulda kendilerine ait bir klüp ve yer olsun istiyorlar. Ancak önceki senelerden bir kız da idol olmayı denemiş ve klübü açmış. Diğerleri bıraktığı için kendisi tek kalınca klüp pasifleşmiş. Muse grubumuz bunu öğrenince sahibiyle tanışmaya giderler ve başlarda da gördükleri psikopat kız Nico çıkar. Nico'nun başlarda bu kızları durdurmak istemesinin sebebide kıskandığı içinmiş bunu anlıyoruz. Yoğun uğraşlar sonucu yağcılık yaptıktan sonra Nicoyuda alıyorlar gruba!!


Solda ki Nico diğeride okul konseyinden bir kız. Muse grubu çalışmayı ve ciddiyeti bozduğunda kızların göğüslerini sıkmakla tehtid edip sürekli sıkıyor alksjlkjsd. İlgincime giden konuysa, çizerin %100 olarak diz takıntısı var, bütün diz görüntürlerinde parlak kırmızı dikkat çekecek şekilde çoğu zamanda diz plandan çekimler var. Başka birşey gelmiyor aklıma.. (Sebep olarak..) Nico Nico Niiiiiiii :3 Grup yükseldikçe fanlar yorum yapıyor bizim netizenler olayı güldürdü, bazı antiler gruba laf falan diyordu komik gelmişti.

İşler çok iyi giderken, okulun grup ve diğer çalışmalarla tekrar fame olduğu dönemde, Hanoka baygınlık geçiriyor, yorgunluğu kaldıramıyor ciddi hastalık dönemine girince, grup pasifliğe çekiliyor. O zamana kadar geldikleri 20. sıradan aynı şekilde düşüşe geçince hepsinde üzüntü olduğu sıralarda, birde müdür demez mi bu olaylar sonucu performans yapmanıza izin vermiyorum çok yoruluyorsunuz diye. Okulunda durumu düzelince grubun görevinin bittiğini ve kendini bencil gören Hanoka grubun dağıldığını söyler. Diğer üyeler bunu duyunca şok geçirir, o kadar emek çalışma herşey boşamıydı seni yanlış tanıdık falan diye Umi gelir tokat atar, Nico bayağı ezer laf yapıştırır herkes birşeyler yapar ve şok dönemi grubun düşüşü gerçekleşir. Grup iptal olur hiç beklenmedik şekilde büyük konser verme planları suya düşer. o.O Beklenmedik bir final yaklaşımıydı bana, yüksek puanın sırrıda buradan geliyor.


Final bölümde, üyeler boşluğa düşmüş gibi olunca, Nico 2 kişiyle biz devam edelim antrenman yapalım falan tribine girdiklerinde, Kotorininde yurt dışına gitme sorunu çıkıp iyice kavgalar büyüdüğünde herkes depresyona giriyor. (Kotori olayını şimdi söyledim anlatırken yeni geldi aklıma ya. =_=)

Kotori hep yurt dışında okumak istemiş, en son bir okul teklifini kabul edince gruptan çıkması ve gitmesi gerekiyor. Hanoka en son öğrenince bayağı olay oluyordu. Onun üstüne zaten grup dağıldı..

Hanoka hastalığını yendikten sonra, son görüşme yapalım diye ilk sahne aldıkları yerde herkesi toplayınca duygusal dakikalar yaşanıyor, Umi git Kotoriyide havaalanından çevir bu halde bırakamayız biz bu değiliz, salyalar sümükler son live yapacağız lafıyla tekrar birleşince, Kotoriyide havalanından döndürebilince grup eski havasına giriyor.

Duyduğuma göre Nisan ayında 2. Sezon gelecekmiş. sonu çok açık bitiyor zaten ama hep aynı gideceği için burda bıraksalar daha iyi gibi.. o.O 3 special bölümüde izleyin 5'er dakika zaten.. Şarkı yapmışlar bahar, kış ve yaz için hepsi çok tatlı çok güzel. Kış için olanda After School Love Love şarkısı geldi aklıma. Son bölümlerdeki arkadaşlık olayları üzdü beni, ağlamaları falan etkiledi. Derin hisler bol bol var, tokat sahnesinde özellikle. T_T Bilmiyorum sürekli idoller hayatımda zaten animeyi bile böyle izlemek doğrumudur. Genede güzeldi tavsiye ederim.

Sinirimi bozan şey. Hanokanın piano çalan kızla tanışıp uzaktan dinlerken el çırpış hali ciddi anlamda sinirimi bozuyordu. =_= Konsey başkanlarının çok ağır müdür gibi davranmaları ve o kızların göğüsünü sıkan kişininde sürekli kartlara, tarota olan bağımlılığı sinirimi bozdu.

6 yorum on "Love Live! School Idol Project / ラブライブ!, Rabu Raibu! - (Anime Tanıtımı)"
  1. Morning Musume demişken sahi onlara ne olacak

    http://pbs.twimg.com/media/Bml4NKTCEAAETE7.jpg






    Bu animenin oyunu var bir de onu oynadın mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Momosu düşüşte ancak çok sağlam kişileri mezun etti 3-5 sene sonra tekrar toparlanabilir gibi geliyor bana. Momoiro clover z yi mesela 2. sırada görüyoruz son dönemde bayağı patlama yaptılar yaşlarıda büyüyünce sevilmeye başladılar. Perfume yılların grubu 3lü.. Ama hiç bir zaman tam sevilmedi Japonyada. (Dergi yandaş dergi olabilir o yüzden hiç 1. sırada görmemiştim..) C-ute de çok aşağıda? Ona anlam veremedim Egirls 4.deyken..

      Oyunu oynamadım :/

      Sil
    2. Bilmiyorum Morning Musumeyi Sayumi gitmeden önce bu anketimsi şey oldu, şimdi ne yaparlar bilmiyorum hiç. Perfume tabii ki seviliyor canım 2013te de birinci sıradaydı onlar 2014teki başka bir dergide de en yüksek kız grubu onlardı onlar garanti en popüler işte idol olmadıkları için insanlar seviyor olabilirsagfhsgj. Ama otakuları birleştirip sorsalar en sevdiğiniz kız grubu kim diye sonuncu filan olurlardı. E-girls C-uteden ünlü de hangi ara AKB48in arkasına geçti onu anlamadım ben. Tamam AKB48 domeleri artık full dolduramıyor ama Momoclo da doldurmuyor zaten Perfumeden başka kimse doldumuyor, Momoclo niye ikinci? A Momoclo zaten Dome konseri veremiyor shdgasjg Momosu artık ilk 3te bile değil nasıl efsanelerdi önceden :(

      Oyunu animeden bile şeker bağımlılık yapıyor indirmen şart :/ Hatta o oyuna benzer AKB48in de oyunu var o da çok şeker bir şey (ve kredi kartı düşmmanı)

      Sil
    3. Momusu Reina gidince bıraktım bende :D aslında bu Japonyada her grupta olan birşey hemen hemen ama şuanda yeni kadrosu epey genç 2000liler bile vardı. Onlar büyümeden eski haline dönmesi imkansız gibi benim için. Sanırım Japonya içinde öyle.. Perfume seviliyor tabiki ancak hiç bir zaman ilk 3'ü zorlayamadı çok yakından takip ederim hatta zamanında sıkıntıdan https://www.facebook.com/PerfumeFanClub/info şu sayfayı açmıştım 2011de açmışım :D Perfume ancak AKByi geçtim SKE bile falan bile kapışamazdı bu senenin ocak ayı istatistiklerine kadar sürekli sürekli takip ederdim ama hiç Perfumeyi üstlerde görmedim, klip izlenme sayıları falan olarakta öyle.. Bak buradanda yıla göre damgasını vuran grupları görebilirsin http://i.imgur.com/eth2qG7.png Bana göre egirls şişirme bir grup ve hiç bir özellikleri yok cidden Japonyada nefret ettiğim bir grup diyebilirim aksldjalkjga >_< C-ute'nin yaptığı emeğin %1ini bile yaptıklarını düşünmüyorum.. AKB ayrı bir kafa zaten onu hiç bir zaman kimse geçemez adamların cd albümlerde özel versiyonlarında kızları nasıl eğittikleri videoları falan bile var bu kadar bilmiyordum ben aynı çin usulu üst üste falan çıkartıyorlar ağlıyorlar falan gene bıraktırmıyolar öyle bir disiplinsel olaylarıda var egirls falan hikaye yani 4.lük ciddi bir yandaş yorum olmuş.. https://www.youtube.com/watch?v=LwMuHy8t_Vk Momoiro'nun 2011de bu yılbaşı şarkısını full dinlerdim ozaman demiştim bunlar ünlü olacak diye ama 2014de ancak %30luk bir ses getirebildiler. :D Egirlsden kat kat iyiler ama 2. olur mu bilmiyorum :T
      Sıralama bence;

      AKB48
      NMB48
      SKE48
      C-ute
      Momoiro
      Morning Musume
      Perfume
      HKT48

      şeklinde gitmeliydi ki hatta 2014 ilk yarısına kadar böyleydi zaten :T Momusu 2 sene sonra ancak toparlar.. :/ kredi kartı düşmanıysa ben hiç almayayım yeni kurtardım kendimi :(

      Sil
    4. Link açılmadı ya :(

      Ben Rihoyu seviyorum hem iyi dans ediyo hem de şeker, Musume ezilmesin :(
      Perfume hiç bir şekilde C-utenin altında kalamaz, imkanı yok
      Ya aslında 2013e kadar SNSD bile Perfumeyi geçiyordu ama 3 kere üstüste hit çıkardılar + dünya turlarına çıkınca asyalıların amerika kompleksini biliyorsundur, birden en iyi grup, işte daha bi gözde olmalar, işte tie-inlerle yükselme yaşadılar, 3-4 kere rekor kırdılar ve cidden isimlerini daha çok duyurdular, AKB ve Momocloyu geçtiği bir gerçek. Sadece artık şirin olmadıkları için otakular bıraktılar grubu ve satışları düştü asjkasg. 2014te tura çıkıp DVD/Blu-ray dışında bi şey yapmadılar yani 2015 oylamasından farklı bir sonuç gelebilir, AKBnin de üyelerinin sürekli gitmesi ve 2012den beri tek hit çıkarmaları düşürdü onları. Ama yine de en ünlü idoller onlar, diğer idoller hiç kasmasın, otakuların hayatını değiştirdiler. El sıkışma biletleri, fotoğraf şeysileri, tiyatrolar, otakular 48 grubu varken başka idollere niye gitsin. Bir de koredekiler gibi japonlarda da idolleri sevmiyoruz biz kompleksi var ondan E-girlse millet bayıldı, yoksa 1 şarkısını filan seviyorum. AMA DANSLARI ÇOK İYİ


      SKE, NMB filan Japonyada o kadar popüler değilmiş, aynı şekilde Berryz ve C-ute de öyle, yan gruplar o kadar popüler değilmiş ancak çok sattıkları bilinen bir gerçek, ben ilk duyduğumda şaşırmıştım ancak cidden öyle, gerçi satışlar her zaman popülerlik demek değildir yoksa Arashi ağlasın, açık ara Japonyanın 1.si onlar ancak single satışları çok düştü

      Bence şöyle
      Perfume/AKB (biri kendi halinde, idollerden uzak insanların gözdesi, biri otakuların baş tacı, pek ayıramadım o yüzden onları kardeş kardeş takılsınlar)
      Momoclo (bence bu grubu çok abarttılar artık eskisi gibi popüler değiller bunlar ya)
      MM
      E-girls
      NMB (Bunlar hep Sayanee sahfjsgklg)
      SKE
      Nogi
      Berryz diyecektim ama dağıldılar ya
      C-ute
      HKT/FLOWER
      geriye kalanlar işte :/

      Benim sıralama daha çok normal insanların, idollerden uzak, görüp geçen insanların sevdikleri yoksa C-ute Berryzi döver


      Ama oyun çok güzel tüm kızlar çok şirin *-*

      Sil
    5. Neyse ben fanboyluk yapıp fangirl karşı savaşmayacağım şimdi herkes sevdiğiyle kalsın ama herşey ortada :P Cute ile perfume ile tamamda AKB ile kapıştırma ozaman cidden kızarım =_= iki grubuda çok seviyorum ama AKB'nin albüm satışları konserleri falan ortada yani :T AKB ile şuanda Asyada kapışabilecek hiç bir kız grubu yok :T Albümde, konserde.. Egirls ben hiç yıllardır alışamıyorum T^T
      Duyduğun bilgiler kulaktan yanlız hep, bir sürü Japonla iç içeyim ben AKB dioyrum hepsi *-*/ moduna giriyorlar Cute diyorum o ne diyorlar :D AKB filan bir kere o konserde giden kişiler ortada Japon onlar? Biraz daha iyi araştır derim. AKB tüm serilerinde o oylama bile albümlerle yapılıyor sen albümü alıyorlar içinde kupon var ordan üye seçip atıyorsun oylama falan öyle karar veriliyor en sevilenler falan bende SKE albümleri var onların içindede var :D Birde Japonya ve Çin yurt dışına daha kapalı ülkeler asıl o ülkeler ülkede daha ünlü Kore mesela Koreden daha çok ünlü dışarıda kesinlikle yanlışın var o konuda..

      Sil

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9