Sukitte Ii na yo / 好きっていいなよ (Anime Tanıtımı)

| On
Salı, Ağustos 26, 2014

Tür: Romantik, Romantik Komedi, Gerçek Yaşam, Okul
Yönetmen: Takuya Satō
Yazar: Kanae Hazuki
Şirket: ZEXCS
Bölüm Sayısı: 13 (+1 Ova)
Puanım: 10/6

Güzel ama çok fazla değişik şeyi olmadığı için 6 puan verdiğim duygusal bir anime. Aslında herşey başındaki gibi devam etseydi çok yüksek puan verecektim.. (Ovayı izlemedim her zamanki gibi hohoho)

Mei adındaki kız ana karakterimiz, hayatta yaşadığı sorunlardan dolayı insanları pek sevmez ve hepsinin aynı olduğunu düşünerek her zaman tek takılır. Çok soğuk, utangaç ve arkadaşsız olmakla birlikte erkeklere karşıda çok sert davranmaktadır. Arkadaşları onunla takılmaya çalışınca ani ve sert tepkiler vererek geçiştirir. Birgün sınıfından bir erkek yanlışlıkla ona el şakası yaparken merdivenlerde tekme atar ve o sırada okulun popüler ama gene Mei'yi merak eden Yamato isimli çocuğa uçan tekme olarak gelir, çocuk merdivenlerden düştükten sonra onun her zaman farklı olduğunu düşünerek sürekli onunla ilgilenmeye başlar. Yamato okulun en ünlü kişilerinden bir tanesi ve tüm kızlar onun peşinde olduğu için hep böyle başka türden farklı kız aramanın peşinde, okulda da farklı türden çıkmadığı kız kalmamış yanlız... Genelde hep asosyal, pek konuşmayan, ve kendisinin peşinden koşmayan kızlar.. Kısaca ben ona animede, sessiz kız avcısı dedim.

Herşey bu kadar normal giderken Yamato okuldaki ünün vermiş olduğu özgüvenle sürekli Mei'nin peşine takılır, ve telefon numarasını almanın peşindedir. Telefonunu alamasada en son kendi telefonunu yazarak Meiye verir.. Bir kaç zaman sonra Mei çalıştığı yerde yaşlı bir sapık adam tarafından iş çıkışlarında takip edildiği için korkar ve bir kaç gece sonra takip edildiğini tamamen fark edince, Yamatoyu aramak zorunda kalır. Yamatoda o günü kurtarmak için artistliğiyle kızı öptükten sonra aralarında ki yakınlık nihayet başlar. Benim hoşuma gitmeyen kısımda bu. Kız ilk bölümde o kadar sert ki ilk bölümlerden çok daha sağlam anime çıkardı.. Ama sen gel okulun fame çocuğuna hemen aşık et onu.. Eee zaten bitti anime bu saatten sonra. Bu olay demektirki ya çocuk ona cidden aşık olup artistliği bırakacak, yada kızıda kandıracak başka bişey olmaz. =_= Hemen öyle 6 puanı yapıştırdım bende hıh.

Genede renk katmışlar animemize, tek düze gidecekti ya yoksa. Böyle olunca ne oldu? Megutan adında bir tane gerçekten dergilerde model olan bir kız geldi ve Mei ile Yamatonun arasını bozmaya çalıştı, bazı bölümlerde cidden bozuluyordu hatta bozulduğu bile oldu. Aralarındaki aşkın azaldığını yönetmen çok iyi hissettirdi ama ünlü Yamatomuz, kendini kaptırdığı dünyadan tekrar çıkarak Mei'yi satmadı.. :T


Bu fotoğrafta birlikte bileklikleri couple olmuştu, çok tatlılardı. Yamato, kızımızı çok üzünce onunki kırılmıştı ve ağlamıştı. Çok ağlattı Mei'yi.. :ı Demek ki neymiş bunuda gördük buradan, çok popüler insanlarda cidden ilişki zor. Bulacaksın sessiz sakin, ortalıkta çok olmayan kişiyi.. Sende öyle olacaksın mis gibi çıkacaksın sonrada evlenirsin artık hohoho... :P Megutana ekleme yapayım megutan aralarında bozduktan sonra tekrar barışınca onlar acayip sinir yapıp bu sefer Mei'nin arkadaşlarını kendisine çekmişti ama onlarda daha sonra düzelmişti.. Tabi bu sefer hep Mei acı çekmesin diye bir tanede okudukları okuldakilerin bazılarıyla çocukluk arkadaşı olan Kai isimli Yamato kadar sağlam bir çocukta okula gelip Mei'nin aklını karıştırıyor. 

Bu arada ben müzik sektörü yakınlığımdan ve bir hocamın lafından da bir ders çıkartmıştım. Animede de iyice anladım, ünlü insanlar bir süre sonra egoist mi desem yoksa, beğenilme sevgisi falan mı oluşuyor bilmiyorum da. Hep çevrene göre şekillenmeye başlıyorsun, ve onları kendine yakınlaştırıyorsun, insanlar sana bağlı kalsın veya senin yaptıklarını sevsinler herkes seni sevsin gibi düşüncelere kapılıyorsun. Megutan bunun acısını çok kötü şekilde yaşıyor. Ben bunun bir benzerinide facebooktaki bazı fame olma peşindeki insanlarda da görüyorum.. Bazen kendimde bile görüyorum, birşey koyunca falan insanlar ne der falan diyede, koyuyorum ben gene. Ama mesela okul arkadaşlarım facebook adresimde yok, buda biraz buna benziyor da neyse.. 


Meguta'nın kişiliğini falan okul arkadaşları öğrendiğinde magazin dergisindeki yorumlarda geber falan yazıyordu bayağı gülmüştüm onlara. :D Sona geldik... Yamato'nun sürekli kızları kandırması beni üzdü kızlar biraz zayıf karakterli işlenmiş veya yakışıklı erkeklerin peşinden koşan kişilermiş gibi (?) Biraz üzülmedim değil.. :T Bunların dışın daa Mei'nin çok fazla cute olayları vardı son bölümlerdeki kimono olayını yaşamak isterdim. Ve lunapark zamanlarından sonra otelde beraber uyudukları zamanda falan mouse fırlatıyordum kıskandım. Kahküllü bir insana sarılıp uyumak.. T^T Ama son 3 bölüm bana göre artık bitirmek için yapılmış sıkıcıydı. Genede duygusal bir anime izlemek için uygun tavsiye ediyorum basit son olmasaydı ve başındaki gibi olsaydı herşey dediğim gibi 10/9 veya 10/8 rahat verirdim..

++ Ek: Animenin mangasıda var ve onun daha ünlü hemde daha iyi olduğunu duydum, dilerseniz onuda okuyabilirsiniz.

İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9