Herşeyin Düzenli Olduğu Bir Oluşum / Ne kadar Kötü!

| On
Perşembe, Mayıs 29, 2014

Bugün hepimizin dışarı çıkıp gideceği her yer, yapabileceği herşey belli. Paranız ne kadar fazlaysa veya ne kadarsa, nasıl bir yerde oturuyorsanız herşeyiniz belli. Örnek verelim A bölgesinde oturuyorsunuz. Etrafındaki tüm parklar, AVM'ler, okullar, bakallar herşey bir düzen tarafından sizin için belirlenmiş. Bunun yanında yeni dünya düzeninde teknolojiyle birlikte iyice herşeyi kısıtlıyoruz. Eve kapanmak değil, gittiğimiz olduğumuz  her yeri belirlemeden, belli etmekden bahsediyorum.

Farkında olmayan kişiler, gittiği her yeri en basitinden "foursquare" isimli bir programla bile belli ediyor? Neden bunu yapıyoruz. Neden? Gittiğiniz her yer neden belli olmak zorunda. Popüler kültürün peşinden gittiğimiz için. Doğru / yanlış ama, size birisi taksa ve ulaşmak istese ne kadar kolay değil mi.. Facebook adresinizde, gittiğiniz ortamları bildiriyorsunuz, okulunuzu yazıyorsunuz. Bitti herşey! Zaten artık o çevredesinizdir demek. Herşeyimiz işte bir düzen tarafından belli olup, oluşturuluyor. Bugün ben A'da oturuyorsam gideceğim ve yapacağım herşey benim ekonomik ölçüme göre başka bir düzen tarafından belirlenmiş ve biz buna ÖZGÜRLÜK diyoruz.

Hapisteki insandan tek farkımız bunun yüzümüze vurulmaması ama aslında alttan daha ağır bir şekilde görülüyor olması. Truman Show filmini izlediniz mi? "Jim Carrey"'nin muhteşem komedi tarzındaki oyunuyla bu durum çok güzel şekilde belli edilmiş. Ben gülerken bir süre sonra sinir olmaya başladım çünkü hayat bunun gibi resmen, farkında olmasakta evet aynen bu şekilde izleniyoruz. Bu düzeni değiştirmek gibi bir niyetim yok, bu kadar anarşik bir yapıya sahip değilim. Ama bu kadar kendimizi hırpalamamızıda doğru bulmuyorum. Herşeyimizi, her yerimizi belli etmek yerine daha düzenli ve sakin olabiliriz. Bazı programlar, uygulamlar, siteler ne kadar eğlenceli sosyal ve aktif görülsede kendinizi fişlemenizden başka birşey değil. Teknolojinin yararları gibi zararları olduğunuda unutmayınız.

Bol özgür yaşamlar diliyorum.. Başarabilene.
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9