#PrayForKorea - Büyük bir olay ancak "REKLAM"a bağladı!

| On
Cuma, Nisan 18, 2014

Geçtiğimiz günlerde, büyük bir felaket yaşandı. Aptal bir kaptanın yüzünden tüm gemi battı. İçindeki çoğu kişiyide yanında alıp götürdü... Yapılan ilk açıklamalara göre kaptan daha çabuk gidebilmek için kestirme yolu tercih etmiş ve izlemesi gereken yerden gitmeyince kayalara çarpmasıyla geminin batmasına sebep olmuş. Ancak benim dikkatimi çeken bu işin altında dönen reklamlar? Çok garip ama kendisini olaydan daha çok göstermeye başladı. Gelin birlikte bakalım;

Samsung
"The Samsung Heavy Industry could lose $90 billion by sending that crane, but Lee Kunhee still did it." 

Haber gerçek mi değil mi bilmiyorum ancak, bunun çıkması bile reklam değil mi sizce? Ne kadar iyi olursanız olun yardım kişiye ve kuruma aittir sokakta bağıra bağıra ben 90 trilyon gibi bir meblağ pahasına size yardımı yolluyorum demek değildir.


Küçük Firmalar
Kore kaynaklı bazı küçük firmalar batma eşiğinde olmalarına rağmen yardım yollamışlar. "Batma eşiğinde" olmalarına rağmen adındaki terim neden göstere göstere vurgulanıyor? Bir firma batmanın eşiğinde nasıl yardım yollar. Evet anlıyorum önemli bir olay bunu yapmak istiyorsanız kendi adınıza yapmanız gerekmez mi? Bakın ben batıyorum, yardımda bulunuyorum hani olaylar bitince. Bizim firmayıda görürsünüz bir değil mi? Tarzındaki derin mevzusundan başka birşey gelmiyor aklıma.


Milli Ruhu Tüm Dünyaya Göstermek
Ben 4 yıl sosyoloji, psikoloji dersleri gördüm. Ve halada bu tarz şeyleri araştırıyorum, bilgileniyorum. Eğer ki ben birşeyleri çözmüşsem bu yapılanlar milli ruhu tüm dünyaya tanıtan bir gövde gösterisidir. Neden mi?

Abi kardeş olanların, abisinin kardeşine yardım etmesi. Öğretmenlerin öğrencilerine yardım etmesi. Bunların haber yapılması çok komik değil mi? Hangi kardeş birbirine yardım etmez? Hangi öğretmen öğrencisine yardım etmez? (Gerçekten öğretmense!) Bunun haberi yapılmalımı sizce. Ben size sormak istiyorum kardeşinize birşey olsa görmezden gelir "hadi işine bakayımm" mı dersiniz? Anlamıyorum...

Ailevi Dram
Öğrenciler bu olaydan hemen sonra başlarına birşey gelmeden önce son mesajları yollamaları adındaki, insanların duygularıyla oynama hareketi.

Olay olduğu anda birden internete çocukların ailelerine yolladıkları mesajlar düştü. Çoğunun yalan olduğu açıklandı. Hatta Kore bakanlığıda inanmamış olacak ki "bu mesajların gerçekliğini araştırdıkları" adı altında bir bildiri yayınladılar. Onlarda inanamıyor olmalı... Bu mesajlar bu kadar çabuk ulaştı ve aileler bile cevap attıysa nasıl olurda yardım çabuk gelemez? Ayrıca işin en ilginç kısmı bana Kore'deki bir genel sorun olarak gelen şeyse şu " öğrenciler hep özür dilemiş?" başıma böyle bir olay gelse özür dilerim yazmam. Tüm öğrenciler özür dileyen mesajlar atmışlar. Neden özür dilemeye ihtiyaç duydular. Araştırılması gereken başka bir konu gibi geliyor.

Fan Base'lerin Kapışması??
Acayip derecede garibime giden olay... Doğal afet mi oldu yoksa gemi mi battı dememi sağlayan sonuç. Yardım etmek güzel birşeydir. İnsanıda mutlu eder karşındakinide. Peki bunu tekrar söylüyorum "göstere göstere biz bunu yaptık!" demek nedendir?

"hello? michael! fan sitesi Jindo'ya Suho'nun adına 2 bin kahve, yeşil çay ve kağıt bardak gönderdi."

"Threeo_clock fan sitesi Jindo'ya EXO adına, 10 bin kağıt bardak, 240 sıcak su paketi gönderdi. "

"EXO'nun bazı fan siteleri birleşerek feribot kazası için yardım paketi hazırladılar."


Daha bir çok çevirisini bulamadığım yazı mevcut. Doğal afet mi oldu yoksa, gemi mi battı? Bu yapılan yardımlar tam olarak ne bilmiyorum. Ama bu kadar yardım etmeye yatkınsak neden dünyada diğer insanlar görülmüyor?


(En az gönderilen şeyler abartılı olanları koymadım...)

Yardımların çoğu, sitelerde büyük büyük yazılarla yollanmış onları ekleyecektim ancak eklemek istemedim. Bana inanmak isteyen inanır istemeyenlerde gerçekten bu işin peşine düşüp araştırıp gerçekleri görebilir. Bu işin sonu büyük bir REKLAM'a döndü.

Yardım özel birşeydir. Abartmadan yapıldığında en güzel şeklidir. Yardım etmeyi çok seven insanlarız bunu görüyorum. Peki neden aç olan, afrika veya zor da olan ülkelere bu şekilde yardım etmiyoruz. Ama sosyal medyada bu kadar yankı uyandırmış bir duruma bu kadar destek oluyoruz? Başka ülkeleri geçtim yahu, bugün sokakta binlerce aç insan var. Hangi firmalar açıklama yapıp yardım ediyor? Hangi fanlar birleşip yardım yolluyor ben bunları sormak istiyorum. Belki çok katı şeyler belki çok abartı şeyler yazdım ama gerçekten durum bu.

Bana ask fmden, kim reklam yapmak isterki eline ne geçer diye bir yazı geldi. Dünya o kadar pis ve kirlenmişki artık yardımların bile altından neler çıktığını çok açık ve net görebiliyorum. Bazı şeyleri bastıra bastıra göstermek ve söylemek, kesinlikle amacın ne olduğunu gösteriyor.

Ayrıca benim arkadaşlarımdan duyduğum başka haberse, Korelilerin bu olayı bu kadar abartmadığı ancak yabancı kaynaklı sosyal medyada çok büyük yankı uyandırdığı konusunda. İnternet ve teknoloji artık o kadar büyümüş bir durum daki yardımcı olduğu kadar büyük bir göz boyama ve kandırmayada yol açıyor..

Hayatın her alanında...

Yardım etmeyi bu kadar çok seviyorsak aynı kaygıyı aynı duyguları aynı üzüntüleri dünyada ki tüm aç, yoksul ve zor durumdaki insanlara da görmek isterim....

Kaptanı da umarım linç ederler.
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9