Yeni Çıkan Suriyeli Dilenci Akımı

| On
Çarşamba, Mart 26, 2014

Son 1,5 aydır sayıları inanılmaz arttı, bunun temel sebebi belki biraz yavaş yavaş istanbula daha çok geliyor olmaları ancak asıl sebebi insanların acıyıp fazla para vermesi. Ben önceden dilencilere bu kadar para verildiğini görmemiştim, en azından uğraşırlardı almak için. Bir dönemde kalkmış gibilerdi özellikle son 2 yıldır öyle aman aman çok görmüyordum. Ama gelelim şu Suriye olaylarından sonra ülkenin düşen kalitesine.

Bana şimdi karşı çıkanlar olacak, dilenci işte Eren abartmıyormusun ne yapsın falan diye? Bende şunu söylüyorum iş yok gibi bir terim yok. İşini beğenmemek gibi birşey vardır. Orda saatlerce oturup çok kötüyüm para ver demekle olacak şey değil ki zaten birazdan anlatacağım şeylere şaşıracaksınız. 1. bizzat arkadaşımında arayıp şahit olduğum olay, genel olarak sadece "suriyeli" demeyeyim. Ellerindeki bebek ve çocuklara bakın. Çoğunun uyuyor veya hareketsiz olduğunu göreceksiniz. Sizce -7 yaş bir çocuğun günün hangi saati olursa olsun kıpırdamadan durması o gençliğin vermiş olduğu enerjiden 1 gram bile kullanmaması normal mi? Normal diyorsanız diyecek sözüm yok. Ancak gerçek olan şeyse o çocukları uyutmak için içki veriyor olmaları. Bununla ilgili alt tabaka haber kesimlerinde bir çok haber çıktı bunları tek tek burada göstermeyeceğim gerçekten merak ettiyseniz araştırabilirsiniz. O çocukların çoğu, içki ile sakinleştirildiği için uyuyorlar ve bir süre sonrada "çocuk" oldukları için ölüyorlarmış, zaten çıkan diğer söylentilere göre o çocuklarda kaçırılan vs çocuklarmış. Sizin İçin Bir Örnek Böyle birşey gördüğünüzde normal polisi değil çocuk asayişi ararsanız çok yakın bir şekilde ilgileniyorlar. (Şahit olduğum olayda budur) Yer tarifi ve gördüğünüz kişinin kıyafet ve tipini unutmayın bunları hemen soracaklar size.

2. olaraksa bu kişilere para vermediğiniz taktirde asabileşiyor olmaları. Çünkü onların amacı yalan. Para dışında da istedikleri hiçbirşey yok. Bir kadın gördüm bir poşet dolusu kıyafet getirmişti suriyeli dilenci böyle açtı baktı baktı iki tanesi falan aldı poşeti geri fırlattı kadına. Hoşuna gitmedi belliki. E hani sen ihtiyaç sahibiydin? İhtiyaçları falan yok işte. Zaten devlet onlara yardım yapıyor neden olsun ki? Ben okula hergün uzunçayır metrobüs durağının ordan gidiyorum eskiden 2 kişi oluyordu şimdi her merdiven başında 2şer kişi oluştu ve yaklaşık 10 aile sırf orada vardı hepsi aynı şekilde anne, baba ve uyuyan bir veya iki çocuk şeklinde. Ve önlerindeki parada ciddi manada fazlaydı. Belki bazılarının ihtiyacı var diye düşünenlerimiz var. Peki bende şunu sorarım. Beşiktaşta sahile doğru giderken biraz daha geride tek bacağı olmayan bir adam görüyorum ve elinde kalemler vs var. Onları satmaya çalışıyor. Trafik olduğunda da adamın suratına uzun süre bakarsanız ne kadar yorgun ve umutsuz olduğunu görebilirsiniz. Çünkü sürekli hayattan bıkmışçasına "oof"luyor. O adam onuruyla gururuyla bir para kazanmaya çalışıyor. Ama o suriyeliler ayrıcalıklı oldukları halde dilenciliğe merak saldılar. Devlet onlara iş, ev ve para sağlanmasına rağmen! Bunun tek sebebide insanların lanet bir şekilde acıyıp öküz gibi para vermesinden dolayı. O sakat adamın sucu neydi peki? Dilenmeyip insan gibi yaşaması mı?

Lanet ediyorum varya artık suriyeli dilencileri gördükçe. Kıyaslama yapıyorum, aldıkları şeylere bakıyorum. Yok bir türlü kafamda oturtamıyorum bu sinir durumu. Çok komik birşey daha bazen ya polis ya bir görevli geliyor ve birden hepsi kayboluyor. Dün okula iki kere gitmek zorunda kaldım. Sabah giderken 10 gelirken 10 kişilerdi. 2. kez okula giderken hiç biri yoktu! Ve geri dönerken gene hepsi gelmişti. Demekki bir polis, zabıta falan bastı orayı. Bundan sonra sinir oldum böyle diyeceğim polisi çağırıcam gidin burdan diye o derece sinir yaptım.

Dilenci boyutu dışında birde aldığı ekmeği hiçe sayan ve gelen suriyelilerde var! Haberlere Çıkan Örneği İnsanlar üzülüp birşey yapabilsinler diye işede alıyorlar ve karşılığı bu. Daha haberlere çıkmamış belkide yazılamamış o kadar kötü şeylerde var ki. Bunlar ne zaman çıkacak göreceksiniz. 2 yıl sonra sayıları arttıkça artık kendi mahallelerini falanda kurarlar.

Kamera aldığım gün eminönünden dönüyordum vapurla 6-7 tanesi çocukların geziyordu. Annemle ablam yanımda böyle ama serseri gibilerdi. Suriyeli olduklarına eminim çünkü türkçe konuşmuyorlardı. Annemle ablamı koruyabilmek için sürekli sağıma soluma arkama bakmak zorunda kaldım. Artık kendi ülkemizde can güvenliğimiz kalmadı bu tip insanlar yüzünden. Zaten ne varsa ne yoksa istanbula geliyor hepsi. Çok sinirliyim ben bugün çoook. Daha konuşursam ırkçı bir insana çıkacak adım o yüzden susuyorum.
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9