Kavun Ekmeği Ve Japonya (Meron Pan / Bread) Nedir?

| On
Pazar, Ocak 12, 2014

Son zamanlarda animelerde sık sık gördüğüm Kavun ekmeği hakkında araştırma yapayım dedim. Malum bizim adımız da kavun olunca araştırmasam uyuyabileceğimi sanmıyordum..

Meron Pan olarak geçen bu ürünümüz (メロンパン) Japonyada çok fazla tüketilen tatlı bir ekmek türüdür. Aynı zamanda, Tayvan, Çin ve Latin Amerikada da tüketilmekteymiş. Ben ilk başlarda içinde kavun var zannetsemde, temelde yokmuş. Son zamanlarda kavun aromasıda eklenmeye başlanmış. Sadece görüntü itibariyle Kavun ekmeği adını koymuşlar.

Yapılış - İçindekiler (12 Tane İçin),
- 300g ekmek unu
- 6g paket maya
- 36gr pudra şekeri
- 5gr tuz
- 6gr süt tozu
- 200gr sıcak su (37~38C) 
- 30gr tereyağı

Yapılışı hakkında detaylı yazılar var ancak ben burada, ne olduğu hakkında konuşmak istediğim için fazla detaya inmeyeceğim çok derin yapmak isteyen olursa Tık

Bizim çöreklerimize benziyor türkiyede bol bol bulabileceğimiz bu tarz ekmek gibi görünen tatlılarımız mevcut. Ama isminde kavun olması benim hoşuma gitti. Ayrıca son zamanlarda kavun aromasıda atılmaya başlanmış. Kavunsuz olanlarındaysada (içinde kavun sosu yok hamurunda aroması olanlarda), karamel soslu, çeşitli tatlandırıcı şuruplu olanlar, çikolatalı, kremalı gibi seçenekleride mevcutmuş. Ayrıca iki versiyonu var, ya hamura ekleyip yapıyorlar bunu yada dışı sade oluyor, içi bazı donutslarda olduğu gibi ısırınca yukarıda yazdığım aromalardan birisi çıkıyor. Soslu soslu ay canım çekti gidip donuts yiycemm.

Asyalılar çok fazla tatlı şeyleri sevmediği için, melon ekmeğide çok tatlı olmadığından dolayı fazla tüketiliyormuş. Ne çok tatlı ne çok sade ikisinin ortası, herkesin damak tadına uygun bir şekilde sunuluyor. 

Ek bilgi: Bazı özel yapımlarında çok yoğun terayağı tadıda oluyormuş. Seçeneklere göre en çok ne tadı almak istiyorsanız öyle alabiliyorsunuz yani. Birde şekilli figür yapılmış olanlarıda mevcut.

Japonya'ya gittiğimde ilk işlerimden bir tanesi bu ekmekten yemek olacak, şimdi hepimizin canı çeksin!




2 yorum on "Kavun Ekmeği Ve Japonya (Meron Pan / Bread) Nedir?"
  1. Harika! Böyle bir ekmeğin varlığını bilmiyordum, canım çok istedi gerçekten :) Çok güzel bir bilgi oldu, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Tarif verdiğine göre pişirip denemek farz oldu :)

    YanıtlaSil

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9